2023. dec 26.

Renáta W. Müller: Pusztító ​tűz (Éden 1.)

írta: Mayerné Répási Adrienn
Renáta W. Müller: Pusztító ​tűz (Éden 1.)

covers_798890.jpg

Valami igazán könnyed, szórakoztató tartalomra vágytam. Helyette kaptam egy atomrobbanást! Azt is elárulom, hogy nem véletlen a 18 karika a könyvön. 

A világfelépítés igazán izgalmas. Szeráfok, Éden az egyik oldalon, a másikon pedig a pusztító sivatag, szegénység, éhínség. Vajon melyik rejt nagyobb intrikát, hataloméhséget, gonoszabb embereket? 

Kifejezetten tetszett az írónő által létrehozott világ. Jó volt olvasni mindkét világról. Érezhető volt, hogy az írónő nem kevés időt fordított az alaposságra. Mindezt megspékelte két jó kis karakterrel, megfűszerezte még némi múltidézéssel és nem kevés vággyal, érzelmekkel, érzésekkel, tipródással.

A két főszereplő harcol önmagával, az érzéseivel, a hormonjaival és persze egymással is, a külvilágon kívül. Azrael démonjai, vélt és valós ellenfelei mellé kap egy leküzdhetetlen dilemmát is. Avalon számára pedig értelmet nyernek a furcsa dolgai, ahogy bekerül egy ismeretlen világba és próbál túlálni. Kettőjük párosa jól működött. Izgalmas helyzeteket teremtettek. Az erotika rész is rendben volt. Nem az kapta a központi részt a kötetben, de mégis jól voltak megírva, érdekesen, értékelhetően a jelentős jelenetek.  Az írónő bizony nem spórolt a humorral és a vágyakkal, túlfűtött jelenetekkel.

Ahogy a remek leíró részekkel sem. Annyira valósághűen írja le a legapróbb történést, helyszínt is, hogy úgy érezzük, jelen vagyunk. A történet gördülékeny, könnyen olvasható, szórakoztató és lebilincselő. A stílus, a nyelvezet remek. A váltott szemszög lehetővé teszi, hogy a szereplők legbelsőbb vívódásait, érzéseit, gondolatait is ismerjük. Így tökéletesen követhető az, ahogy egymásra hatnak, alakítják egymást. 

Ami számomra furcsa volt, az az ellenfél. Hiányzott belőlük a tökösség. Tudom, ez egy világfelvezető kezdés, és később, a sorozat folytatásában kapunk több cselekményt, harcot, ellentétet. Ez inkább a két főhős belső vívódásáról szól és a világ felvezetéséről. De annyira igényelt volna valami többet még  a kötet. Mindenesetre kíváncsivá tett. Várom a folytatást. Biztos vagyok benne, hogy az olvasók kapnak majd nagy adag izgalmat a nyakukba, harc terén is, nem csak az erotika terén.

A könyvet köszönöm a Marysol kiadónak!

Fülszöveg:

Mit ér az éden, ha nem oszthatod meg azzal, akire mindennél jobban vágysz?

Lord Azrael Olsen vállát nehéz teher, a két világ közötti titkos átjáró őrzőjének súlyos felelőssége nyomja. A zord természetű, megközelíthetetlen és kiábrándult szeráf szívét régóta jéghideg páncél borítja. Ám Avalon Bloom tiszta lélekkel harcol azért, amit akar, még akkor is, ha a szerelem veszélyes és tiltott ösvényekre vezeti.

Mi történhet, ha a sóvárgás a legszentebb ígéreted megszegésére csábít? Létezik-e igaz út a kínzó vágy, és egy halott testvérnek tett eskü között?

Az Éden sorozat két elválasztott világ, Thetorisz és Terra Argosz fantáziavilágában játszódó felnőtt mese, tiltott vágyról, szerelemről, barátságról, hűségről, árulásról és hatalomvágyról.

Idézet:

ha a rossz nem létezne, a jó fogalmát sem tudnánk értelmezni, hisz nem lenne mihez hasonlítani. Ahhoz, hogy a jóság meg tudjon nyilvánulni, szükség van a gonoszság tetteire is. Ez az élet rendje.

400 oldal 
puhatáblás 
ISBN: 9786156367266

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#erotika #szerelem #18karikás #Marysolkiadó

Szólj hozzá

Könyv Recenzió Olvastuk