2023. dec 09.

Mandalákkal a stressz ellen!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Mandalákkal a stressz ellen!

maia_henna_mandala_03.jpg

A mandalák ősi, nagy jelentőséggel bíró szimbolikus ábrák, melyeket a világ szint minden táján, különböző kultúrákban és vallásokban szívesen használnak.  

Spirituális szimbólumok tulajdonképpen, melyek az istenségek megtestesítői. Az egyes vallásokban a mandalák mély meditatív gyakorlatok központi elemei, amelyek segítik az embereket az önmegvalósításban és a spirituális fejlődésben.

maia_henna_mandala_04.jpg

Hogy mi is az a mandala?

 

 A szanszkrit "mandala" szó egyszerűen kört vagy kör alakú mintát jelent. Ezek a minták gyakran rendkívül részletesek, szimmetrikusak és geometriai formákat ölelnek fel. Az egyensúlyt, a harmóniát, és a lét körkörösségét szimbolizálják.

A mandalák a középpontjukból kiinduló geometriai formák kombinációjából épülnek fel, és ezek az elrendezések rendkívüli harmóniát és rendet sugároznak. Kerek és szimmetrikus mintázataik az élet egységét és végtelen ciklikusságát sugallják. Van abban valami megnyugtató, mikor az ember mandalát rajzol, fest.

A mandala készítésnek, de még a lakás ezzel való dekorálásának is csodálatos hatásai vannak! A mai rohanó, impulzív világban megállásra ösztönöznek, szimmetriájuk pedig a tökéletes állapotot jeleníti meg. Elmélyedve a mandalákban újra felfedezhetjük a kiegyensúlyozott állapotot, színeivel pedig harmóniát teremthetünk önmagunkban.

maia_henna_mandala_02_1.jpg

A Maia Henna & Mandalát ez a szenvedélyes szeretet hozta létre. Tapasztald meg te is! Látni, ahogy egy középpontból elkezd a mandala kirajzolódni, érezni a színek ritmusát és pulzusát, csodás érzés.

A mandalák festése vagy rajzolása terápiás tevékenységként szolgálhat. A részletes geometriai minták létrehozása közben az emberek gyakran belső békét és nyugalmat találnak. Ez a tevékenység nagyszerűen segít a stresszen, a depresszión, a koncentráció javításában és az önkifejezésben is. Az emberek színekkel és formákkal játszva hozhatnak létre mandalákat, gyakran intuitívan, hogy kifejezzék érzelmeiket vagy egyszerűen csak relaxáljanak és kikapcsolódjanak. Segítenek a stressz csökkentésétől a kreativitás felszabadításáig és a belső harmónia megtalálásáig.

De egy-egy szépséges, mandalával díszített tárgy mindennapi használata is elhozhatja a kellő harmóniát.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#mandala #harmónia #stresszellen #MaiaHenna #MaiaMandala #PRcikk #szponzorálttartalom

 

Szólj hozzá

Kitekintő