2023. júl 27.

Szeretnél a saját marketingesed lenni? Online Specialista Klub!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Szeretnél a saját marketingesed lenni? Online Specialista Klub!

130521989_3846610798729630_7198426263963303687_o.jpg

 

Marketing minden vállalkozás, szolgáltatás számára szükséges. Van, aki kiadja, van aki megpróbál saját maga boldogulni. Utóbbiaknak nagy segítség lehet az Online Specialista Klub. Mészáros Andrea, a létrehozója mesélt ma nekem róla egy interjú keretein belül.

Online Specialista Klub. Hogyan, miként született meg a Klub ötlete?

Már régóta érlelődött bennem, hogy képzésekkel szeretnék foglalkozni. Alapvetően két nagyon erős irány van az életemben: a marketing és a tudásom átadása. A visszajelzések szerencsére azt mutatják, hogy érthetően magyarázok és gyakran sajnálják, hogy nem találkoztak velem korábban.

Tartottam már webinárokat, több online videótanfolyamot is készítettem, az egyik például a Honlapra Fel! megbízásából egy nagyon részletes képzés a Facebook hirdetésekről, mely több mint 300 videót tartalmaz. Ügyfeleim által pedig látom, hogy hol erednek azok a problémák, ami miatt nem tudnak eladni.

Sokat gondolkodtam, hogyan tudnám a tudásom olyan formában átadni, hogy az a lehető legszélesebb körben legyen elérhető. Tudtam, hogy ennek megfizethetőnek kell lennie, mert nagyon sokan vannak, akik nem tudnak megbízni egy jó marketingest vagy inkább maguk szeretnék kitanulni azt, hogyan vihetik sikerre a vállalkozásukat.

Lényegében a Klub évekig érlelődött bennem, és volt jó néhány akadály, amelyet meg kellett oldanom, hogy ne csak egy sokadik előfizetéses rendszer legyen, hanem a lehető legnagyobb értéket tudjam átadni, hiszen ez a cél. Tudom, hogy bár az előfizetéses rendszerek óriási tudásmennyiséget rejtenek, mégis sokan kidobott pénzként élik meg egy idő után, mert időhiányban szenvednek, motiválatlanok lesznek, és nem tudnak annyira fejlődni, mint amennyire szerettek volna. Ezt meg kellett oldanom. Innen jött az ingyenes audit lehetőség és a havi kihívások ötlete.

Pontosan mit takar a Klub? A marketing mely területén segíti a résztvevőket?

Az Online Specialista Klubban igyekszem az online marketing teljes témakörét megjeleníteni. Ez azt jelenti, hogy a marketing alapoktól és a piackutatástól kezdve, a közösségi média felületeken (Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube, TikTok és Pinterest), a hirdetéseken, a hírlevelezésen és a szövegíráson át egészen addig, hogy miért nem jönnek a vevők, ha látszólag minden rendben van, mindent magában foglal. Én elég erős vagyok stratégiai vonalon, és ezt annak köszönhetem, hogy rengeteg területtel foglalkozom már évek óta, ezért is van az, hogy garanciát merek vállalni a minőségre.

Szerencsére a Klub szakértőjeként be tudtam vonni a férjem is, aki mérnök informatikus, weboldalkészítéssel foglalkozik, és eddig nem tudtam tőle olyat kérni, amit ne valósított meg – pedig én agyalok és dolgoztatom, elhiheted. Ő etikus hacker is, azaz kiemelt figyelmet fordít a biztonságra. SEO szakértőként pedig teljes körű a tudása ahhoz, hogy az a weboldal ne csak szép legyen és technikailag hibátlan, hanem eredményeket is produkáljon.

Tehát rengeteg témakörrel foglalkozunk, és mivel mindketten jártasok vagyunk az adott felületek kezelésében, nemcsak az elméleti és stratégiai szemléletet, trükköket, praktikákat tudjuk átadni az alapoktól a haladó szintig, hanem azt is megmutatjuk, konkrétan hová kell kattintani, mi és hol található meg.

1_2.png

Kiknek éri meg rá előfizetni és mit kapnak a pénzükért? 

Lényegében a kezdő vállalkozóktól kezdve a marketingesekig mindenkinek. Abban biztos vagyok, hogy az indulásban és az egyéni fejlődésben nagy segítség a Klub. A klubtagok hozzáférést kapnak minden online videótanfolyamhoz. Havonta legalább egy új képzést biztosítunk – gyakran lesz ez több is.

Ezenkívül a Klub tagjai számára létrehozott Facebook csoportban minden hónapban kihívást rendezünk, hogy ezzel is segítsük a tagok vállalkozásának fejlesztését. A csoportban a szakértői segítség mellett legalább havonta egyszer kérdezz-felek videó is lesz, ahol részletesen választ adunk az előzetesen összegyűjtött kérdésekre. Természetesen a friss hírekről, tapasztalatokról is folyamatosan beszámolunk.

A képzések mellett a legnagyobb értéket viszont az ingyenes audit képviseli. Ezt az online marketing, a weboldal-optimalizálás vagy a keresőoptimalizálás bármely területére lehet kérni. Alapvetően ez az éves előfizetőknek jár, és a tagság megújításakor újra kérhető. Azonban most augusztus 31-ig minden előfizetőnek biztosítjuk ezt a lehetőséget.

3.png

Különböző képzések lesznek még. Online marketing, a weboldalkészítés és a keresőoptimalizálás. Mi van még tervben? Mennyire mélyülhet el a tudásuk a résztvevőknek?

Rólam tudni kell, hogy a legnagyobb problémám, hogy túl sok ötletem van, és egyfolytában agyalok, tervezek. Nos, éppen ezért meghazudtolnám magam, ha most nem így tennék. Eddig kb. 60 képzést gyűjtöttem össze, teljesen az alapoktól a haladó szintig. Tényleg mindent összeszedtem, ami online marketing, weboldalkészítés, weboldal-optimalizálás vagy SEO. Vannak benne nagyon alapok, mert ha valaki nem érti ezeket, akkor nem fognak jönni az eredmények. Azonban olyan haladó szintű képzések is lesznek, amelyek azoknak nyújtanak segítséget, akik már legalább néhány éve dolgoznak az adott felülettel.

 Mivel az online marketing nagyon gyorsan változik – gondolj csak például a mesterséges intelligenciára -, lesznek képzések, amelyeket elég sűrűn kell majd frissíteni. Nem egyszer jártam már úgy, hogy felvettem egy Facebook képzést, és mire végeztem vele, megváltozott a felület. de olyan is volt, amikor korábban egy chatbot képzést készítettem elő egy online marketing oktatónak, hogy a publikálás előtt elég jelentősen szabályzatot változtattak, és lényegében azokat a trükköket, amelyeket kitapasztaltam, újra kellett tesztelnem. Tehát arra is nagy figyelmet fogok fordítani, hogy a képzések naprakészek legyenek.

Milyen kihívásokkal szembesültél induláskor?

Technikailag nem igazán tudnék megnevezni kihívást, mert a férjem és én is ezzel foglalkozunk. Még a sokak számára nagy akadályt képező videófelvételeket sem mondanám kihívásnak, mert már több száz videót vettem már fel és jó pár képzés anyagát is előkészítettem más megbízásából. A legnagyobb kihívás inkább az volt, hogy leküzdjem az előfizetések hátrányát, és egy olyan ajánlatot, rendszert dolgozzak ki, amely valós és folyamatos értéket ad, nem fogják egy idő után kidobott pénznek érezni. 

Egy kihívást is indítasz hozzá. Mesélnél róla?

Minden hónapban lesz egy kihívás. Ezt abban a Facebook csoportban fogom közzétenni, amely az előfizetők számára készült. A cél, hogy fenntartsuk a motivációt, segítsük a fejlődést. A kihívások vagy egy aktuális témához, vagy egy képzéshez kapcsolódnak majd. Ezek általában 5-10 napos kihívások lesznek, amikor minden nap feladatokat teszünk közzé, és a végére egy adott célt érünk el. Ezáltal virtuálisan fogjuk a vállalkozók kezét, és segítjük őket. A korábbi években az általam megrendezett kihívások nagyon sikeresek voltak, ezért remélem, hogy ezek egy olyan értéket és lendületet adnak majd a klubtagoknak, amellyel sokkal gyorsabban tudnak majd eredményeket elérni.

Mindenképp próbáljátok ki Andrea Klubját. ezen a linken bővebb tájékoztatást kaphattok:

onlinespecialista.hu

https://www.facebook.com/andi.onlinespecialista

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#reklám #marketing #klub #marketingklub

Szólj hozzá