2023. júl 01.

Hogy úszd meg a heted, hogy csak hétvégén kelljen főznöd?

írta: Mayerné Répási Adrienn
Hogy úszd meg a heted, hogy csak hétvégén kelljen főznöd?

making-food-g0a5d7b34f_640.jpg

A mai rohanó világban nem egyszerű egészséges, gyorsan elkészülő, mégis tápláló ételt nap, mint nap az asztalra tenni.

Az ember örül, ha a munkából hazaesve, valami gyorsan elkészülő finomság készül, és nem kell órák hosszat még a gáztűzhely mellett állnia fáradtan. Ha ehhez társul még, hogy egyedülálló valaki, így nem kell nagy mennyiséget főznie, nem szeret kifejezetten főzni, verseny sportol, esetleg egészségtudatosan szeretne étkezni, ételérzékenységben szenved, akkor még bonyolultabb a helyzet. 

Ehhez nagy segítség lehet pár olyan alapanyag, mely megkönnyíti a főzést, sütést vagy kiváltja teljesen. Például különböző alapporok, fehérjeporok, proteinporok. Olyan gyorsételek, melyek teljes értékűek, egészségesek és pótolható velük a hét közbeni főzés. Rengeteg idő is megspórolható így. Egy nehéz, munkával teli héten pedig hatalmas könnyebbség lehet, ha pár napot kihagyhatunk a főzésben és helyette sportolhatunk, pihenhetünk, vagy a munkára fordíthatjuk. Hétvégén pedig jöhet egy nagyobb főzés esetleg.

cooking-gcbed5ad99_640.jpg

Egy gyorsan elkészíthető rizskása, vagy fehérjeporból készített cukormentes sütemény, zabpehely feldobva friss gyümölcsökkel... Mindegyikből remek reggeli, ebéd, de vacsora is lehet. Egy-egy smoothie, tubusos finomság szintén kiválthatja a főzést. Szerencsére már egy csomó laktóz- és gluténmentes, alacsony zsírtartalmú vagy cukormentes élelmiszer kapható, ami elűzi az éhségét, vagy csak kiváltja az édes desszerteket, egészséges nyalánkság. Nem szabad, hogy rosszul érezzük magunk, ha nincs időnk főzni vagy egész egyszerűen nem szeretünk. Ezekkel az élelmiszerekkel a nagy részük kiváltható, helyettesíthető.

Persze teljesen, hosszabb távon nem helyettesítik a főzést, a meleg ételeket, de egy-egy nehezebb hét, egy-egy rohanósabb napon vagy estén, esetleg egy elfoglaltabb hétvégén megfelelő ételek készíthetők így is. Vagy kiegészíthetnek, egy gyors rántottát, salátát, tésztaételt vagy szendvicset, süteményt. Sokkal megfelelőbb alternatíva, mintha gyorskaját venne az ember, vagy agyoncukrozott péksüteményt, esetleg koplalna. Biztosak lehetünk benne, hogy egészséges alapanyagokból, egészséges, bio, cukormentes, adalékmentes ételek készíthetők percek alatt.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#reklám #fizetetthirdetés #szponzorálttartalom #WhitePress #Namaximum

Szólj hozzá