2023. már 10.

Duguláselhárítás bontás nélkül, hogyan?

írta: Mayerné Répási Adrienn
Duguláselhárítás bontás nélkül, hogyan?

objects-5324166_640.jpg

Bizony gyakran előfordul, hogy eldugul a csap, a lefolyó, a WC. Az ember lánya ilyenkor próbál mindenféle házi praktikát bevetni, hogy „megoldódjon” a baj. Viszont nem mindig eredményes.

Tudtad, hogy a dugulás leggyakoribb okai a csomókban összetapadt hajszálak, a mosogatás közben lehullott dolgok, zsíros ételdarabkák, morzsák, különféle szappan, tusfürdő és balzsammaradványok, mosószerek, valamint a WC csészébe dobott, oda nem való tisztálkodási termékek, popsitörlő, WC papír guriga, tampon, betét, fültisztító pálcika, fogkrémes kupak? De az is megesik, hogy a rosszul alkalmazott lefolyótisztító-szerek vezetnek duguláshoz pont. Tehát a konyha és a mosdó kagylók, a WC csésze is könnyen eldugul. Érdemes minél hamarabb feloldani a problémát.

objects-5324168_640.jpg

Házi szerek dugulás elhárításra

A zsír vagy olaj lerakódásra legkézenfekvőbb megoldás forró vizet ereszteni, ami így oldja a szennyeződést. Az ételmaradék miatti elzáródásnál érdemes valamivel kipiszkálni azt a dugulás megszüntetésére. Ha más szennyeződés áll a dugulás hátterében, akkor az egyik legjobb a szódabikarbóna, ecettel vagy citromlével kombinálva. A só, citrom, ecet hasonlóan eredményes lehet. A trisó használata is eredményhez vezethet. A cola szintén jól bontja a dolgokat, és a vízkővel is elbánik. A csőgörény vagy a pumpa is tökéletes megoldás lehet. Számos környezetre nem ártalmas duguláselhárító szer létezik. És ha ezek sem használnak, akkor jöhet a vegyszeres tisztítás.

Mi van, ha egyik sem vezet eredményre?

Ha saját, házi szerekkel és lefolyótisztító szerekkel sem megy a dugulás elhárítása, akkor duguláselhárító szakembert segítségét kell igénybe venni mindenképp. Mikor nagyobb idegen tárgy kerül a lefolyóba, vagy rendszeresen visszatérő dugulásokat tapasztalunk, szintén forduljunk duguláselhárító szakemberhez! Ő rendelkezik kellő eszközökkel és tudással ahhoz, hogy megszüntesse a kellemetlenségeket.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#szponzoráltcikk #fizetetthirdetés #duguláselhárítás #Budapestgyorsszolgálat

Szólj hozzá

Kitekintő