2023. feb 27.

Művész ma!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Művész ma!

328292962_3616571901898254_8355489634616878024_n.png

Művészet nélkül lehet élni, de nem érdemes! Mai interjúm alanya Laura és Attila, akik ezt az örökérvényű igazságot felismerve létrehoztak egy támogató közösséget és a Művész ma című magazin!

Mikor és milyen apropóból, ötletből indult, és végül jött létre a Művész ma magazin?

Szeretjük a művészetet és azt láttuk, hogy rengeteg remek alkotó van Magyarországon (festők, szobrászok grafikusok, költők, kézművesek…stb.), akiknek nem jut elég publicitás. Úgy gondoltuk, ezen változtatni kell! 

Mi a célja a magazinnak? Kiknek szól elsősorban? Miért lett a szívügyetek?

Közösséget szerettünk volna létrehozni, mindazoknak, akik szeretnek alkotni, illetve gyönyörködni az alkotásokban. Az nyilvánvaló, hogy rengeteg tehetséges művész van, aki nem éri el a célközönségét, mert a művészeti világban ezt úgy mondják, hogy alulreprezentáltak. Mi pedig úgy gondoljuk, hogy ezen változtatni kell!  Ez a Művész.ma projektnek is az alapvetése. Maguk a művészek is nagyon hálásak, sok köszönetet kapunk privátban- és nyilvánosan azért, hogy naponta több ezer ember előtt mutathatják be alkotásaikat, művészetüket és hitvallásukat. 

Miért kell ezeknek a művészeknek a marketing?
Mert sajnos nem értenek hozzá. 100-ból 5-10 olyan művész van csak, aki ügyesen marketingeli magát. Ez a szám elenyésző ahhoz képest, ahány művész van. Mi segíteni tudunk abban, hogy a művészetük célba érjen a mai közösségi média zajában.
Mit sem ér a művészet, a tehetség, a remek alkotások, ha a közönséghez nem jut el! Nincs, aki megnézze!

Milyen tartalmakat találhatnak ott az olvasók leginkább?

Fontos hangsúlyt fektetünk a művészek edukációjára, más szóval, hogyan marketingezzék a művészetüket, hogy szélesebb skálán juthasson el minél szélesebb közönséghez.  Ami egyedi az oldalon, hogy művészek be is mutatkozhatnak rajta, bármilyen művészeti ágat képviselnek bemutathatják alkotásaikat. Így közel 300 alkotó mutatkozott már be az oldalunkon. De a művészeti magazinban más tartalmak, programajánlók, tárlatok, kiállítások is helyet kapnak. Csak hogy a fő dolgokat említsem, művészet, festészet, fotó, szobrászat, irodalom, film, trend, marketing alapok.

Kik csatlakozhatnak a magazinhoz és milyen feltételekkel?

Minden profi és autodidakta művészt és alkotót szeretettel várunk az oldalon, témakorlátozás nincs. Itthonról és a határon túlról is mindenkit szeretettel várunk.

Miért jó a közösséghez tartozni?

Rendkívül támogató a közösség! Nem tapasztaljuk azt, hogy bármelyik alkotó féltékeny, vagy irigy lenne a másikra. Sőt!Az oldalon lehetőség van kapcsolatokat építheteni is, pl.: egy irodalmár, aki kötetet szeretne kiadni, itt válogathat illusztrátorok közül is.
laura.jpg
Mesélnétek magatokról is, mint létrehozókról?
Én grafikusművész, költő, illetve meséskönyv szerző vagyok. A művészet szeretete végigkísérte az életemet és a pályaválasztásomat is meghatározta. Emellett igyekeztem olyan projekteket is életre hívni, vagy segítkezni az életre hívásukban, amik a művészethez, irodalomhoz kötődnek. Legyen akár csak szó jótékonysági hangversenyekről például. Ezek során is megtapasztaltuk azt, hogy hány pozitív üzenetű művész nem kap elég publicitást. Ahogy fentebb is eset erről szó, a Művész.ma is ezért indult. 
Férjem, Attila is hasonló érdeklődésű. Neki is jelent meg verseskötete korábban, illetve a zene erősen jelen van életében. A Művész.ma edukatív és költészethez kapcsolódó tartalmait első sorban ő szerzi.
15 éve foglalkozunk online-marketinghez tartozó ötletek megvalósításában.
attila.jpg

Mik a hosszútávú terveitek? 

Egy művészi támogató közösség kialakítása, ahol mindenki új inspirációkat nyerhet, új kapcsolatokat építhet, új célközönséget érhet el és a művészetét sokkal hatékonyabban kiteljesíteni. Az oldalon található programajánlók is ezt a célt szolgálják.

muvesz.ma

https://www.facebook.com/muveszma

 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#művészet #támogatás #könyv #szobrászat #irodalom #festészet 

Szólj hozzá

Interjú