2023. feb 25.

Budai Gina: Londoni ​idegenek (Vörös és kék 1.)

írta: Mayerné Répási Adrienn
Budai Gina: Londoni ​idegenek (Vörös és kék 1.)

covers_780350.jpg

 

Álomgyár Kiadó gondozásában megjelenő Londoni idegenek című regényhez előolvasásban jutottam hozzá. 

A történet egy kedves, szívet melengető, vicces, vidám romantikus. Olyan történet, mely semmi drámát, felesleges feszkót nem tartalmaz, így egy kellemes esti kikapcsolódás és pozitív olvasmány.

Bizonyára te is álmodoztál már arról, hogy kedvenc színészeddel, énekeseddel, vagy a mai divatos szóval a crushoddal találkozol és közelebbi kapcsolatba kerülsz vele. A könyv ezt a népszerű témát választotta alapul. Ehhez az izgalmas dologhoz társult vidámság, félreértések, egy kis női-férfi adok-kapok és szerethető karakterek. 

Főszereplőnk Kate és Zoé. Kate egy nagyon félénk, csendes csajszi, akivel jó volt "végig zötykölődni" az úton. Tőlem rendkívül messze áll ez az embertípus, így néha nagyon furcsállottam a cselekedeteit. De igazán szerethető karakter. Szépen fejlődik, kezd kinyílni és önmagáért egyre jobban kiállni a történet során. Nővére, Zoé már közelebb állt hozzám, a csipkelődő stílusával, állandó beszólogatásaival. Viszont ő meglepően durva volt olykor és sokszor túl sok. A múltja nem lehetett egyszerű, de csak homályos utalások alapján jöttem rá, biztosat nem tudni. Kíváncsi leszek, hogy a folytatásban mi derül ki róla. 

Ketten jól kiegészítik egymást és alaposan felbolygatják azt a környéket, ahova frissen beköltöznek.  A költözéssel persze új lehetőségek, kihívások, és emberek is járnak, na meg fura élethelyzetek. A két férfi szereplő itt jön képbe, de róluk túl keveset tudunk meg. Belőlük szívesen olvastam volna még többet. Az életútjukból, gondolataikból és a jelenükből. Hogyan lettek azok, akik. Mit gondolnak a lányokról. Henry és Ben egy kicsit sötét folt maradt számomra. Henryről még nem tudtam eldönteni, hogy Kate merjen-e bízni benne vagy sem. Ben már kiszámíthatóbb, és ezáltal kedvelhetőbb is volt. Remélem ő is kapnak majd külön kötetet a sorozatban.

whisper-ga0542d2aa_640.jpg

Néha az volt a könyv olvasása közben az érzésem, hogy valamiről lemaradtam, valami fontos előzményről. Persze az írónő szép lassan elénk tárja ezeket az információkat, visszaemlékezéseket. Viszont még így is maradtak vak foltok és nyitva hagyott kérdések. Gyanítom a folytatásban helyet kapnak majd. 

Vannak apróbb hibái, még kicsit nyers, de nagyon jól indul és az írónő biztos vagyok benne, fejlődni fog. Egy igazán izgalmas, filmszerű sorozatot fogunk kapni, én úgy gondolom.

A könyv stílusa, szóhasználata vicces, könnyed, szórakoztató. Nem egyszer felnevettem egy-egy szituáción. A tartalma is könnyed, egyszerű. Szerencsére nem apellál túl nagy mélységekkel, nem drámázik, így tökéletes kikapcsolódás egy nehéz nap után. A romantika és a minimális erotika pont jó arányban van a karakterek évődésével, a klassz kis párbeszédekkel és leíró részekkel. 

U.I.:

Valaki mesélje már el, ez a sor a fülszövegben mire utal? Kikről mintázták a szereplőket? "megtörtént eseményeken alapuló regénysorozat"

A könyvet köszönöm az írónőnek és az Álomgyár kiadónak!

Idézet:

Aha, megbotlottam a szádban, a nyelveddel meg felsegítettél.

Fülszöveg: 

Valósággá válhat a plátói szerelem?

Kate és Zoé Londonba költöznek, hogy tiszta lappal induljanak. A csodás főváros azonban sokkal több kalanddal várja a két testvért, mint amire valaha számítottak.

A csöndes és visszahúzódó Kate-nek minden bátorságára szüksége lesz, ha ki akar lépni a rivaldafénybe. A magabiztos és sugárzó Zoé múltja azonban titkokat rejt, de nem hagyja, hogy ez beárnyékolja új életét.

Henry Marshall, az ördögien jóképű, elismert angol színész a „véletlennek” köszönhetően Kate és Zoé szomszédja. Ben Baker pedig az ő, szintén lenyűgözően sármos testőre.

Henry és Ben személyében, a múltbéli csalódások után, a szomszédból kopogtat be a lányok életébe a nem várt szerelem. A testvérek legmélyebb érzései törnek a felszínre, hiába próbálják azokat elnyomni. Hiszen az igaz szerelmet és annak következményeit nem lehet elkerülni.

Budai Gina megtörtént eseményeken alapuló regénysorozata könnyedén magával ragadja az olvasót. A szereplők bőrébe bújhatunk, és együtt ülhetünk fel erre az érzelmi hullámvasútra.

350 oldal 
puhatáblás 
ISBN: 9789635706082

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#könyv #romantika #szerelem #híresség #Álomgyárkiadó

Szólj hozzá

Könyv Recenzió Olvastuk