2023. feb 08.

Focira fel!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Focira fel!

ball-geb7da938b_640.jpg

A Nemzetközi Futballszövetségi Testület (IFAB), a játék szabályalkotó szervezete, 1886-ban ez fektette le a mai futball szabályait. Hatalmas tradíciója van.

És töretlen népszerűségnek örvend gyerekek, felnőttek körében egyaránt. Ami érthető is, hiszen számos kedvező hatása van. Egy olyan nagyszerű, változatos csapatjáték, ami a mentális egészségre és a szociális fejlődésre is egyaránt jótékonyan hat. Mindezek mellett szórakoztató, izgalmas és tökéletes sport, mozgásforma is.

Jó érzés egy csapatba tartozni, mozogni. Már eleve a labda, a labdával való mozgás is szuper dolog. Felvenni a focimezt, a stoplis cipőt és elrúgni a focilabdát pedig egy megfejthetetlen, jó érzés. Nem csak egy sport, hanem jóval több annál, hiszen igényel némi szellemi munkát is. De nagyszerű kikapcsolódás, és átmozgat minden testrészt, fitten tart. Szépe, felépített akciókat, megmozdulásokat, passzokat csinálhat az ember. Ráadásul nem igényel speciális eszközöket, nagy előképzettséget, háttértudást. Egy jó labda kell hozzá, egy pálya, kapu, és két focicsapat. Más nem számít! Kellő lelkesedéssel, hajtással, edzéssel, gyakorlással, megfelelő fittséggel, fizikummal, egy jó edzővel, valamint klassz csapattagokkal, akik egymást segítik, nagyon jót lehet focizni.

audience-g710d640b9_640.jpg

Erősíti az összetartozás érzését

Közösen, csapatban küzdeni egy célért, nagyszerű dolog. Ezt az erős kapcsolatot a csapattársakkal és az edzőkkel egész életünkben használhatunk. Kamatoztathatjuk az élet sok területén, a munkában, barátságoknál, de még párkapcsolatban is.

Növeli az ember önbecsülését

A mozgás, a sportok eleve önbizalom növelők. A foci és az abban elért sikerek, egy jó gólpassz, egy gól vagy épp a meccs megnyerése, a vele járó siker, rengeteg önbizalmat ad!

Rengeteg dolgot tanít

Például sportszerűséget! A futball tökéletes arra, hogy megtanulhat az ember veszíteni, de jól nyerni is. A mozgáskoordinációja is fejlődik, de további készségek is.

Kritikus gondolkodás elsajátítására is tökéletes

A futball közben rengeteg féle játékhelyzet adódhat. Így fontos a csapattagokhoz alkalmazkodni és figyelembe kell venni az ellenfelet, annak az erősségeit, gyengeségeit is. Fel kell állítani egy jó stratégiát, és olykor alkalmazkodni, változtatni is tudni kell. Ebben a sportban elengedhetetlen a játékintelligencia.

A futballt több mint 200 országában és 240 milliónál többen játsszák rendszeresen. Véletlen lenne? Aligha! Szórakoztató, izgalmas nézőként, de a stoplis cipőt felvéve, a labdát rúgva is!

Addig is, focira fel! Mert sportolni jó!

#Szponzorált cikk #Partner cikk #Külső cikk #reklám #foci #stopliscipő #focimez #fociruha #futball

 

Szólj hozzá