2022. már 01.

Ha gond a hajvágás!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Ha gond a hajvágás!

Bognár-Körösi Erika: Kócos Manó kalandjai a fodrászatban

covers_724632.jpg

Ez a kis könyevcske nem csak egy egyszerű olvasmány, hanem egy igen klassz, segítő könyv, kisgyermekek és szüleik részére. Bizony, bár minket nem érintő téma, de sok kisgyermek fél a hajvágástól, az olló csattogásától, a hajmosástól és a fodrásztól, fodrászattól. Nekik és szüleiknek készült ez a kötet. Hatalmas segítség lehet. Hogyan lehet a hajvágástól való félelmet megelőzni, legyőzni? Hogyan lehet egy manó segítségével a pici gyereket jobb belátásra bírni, hogy az a hajvágás nem is oly rossz dolog. A kötet célja az, hogy  minél több gyerekkel megszerettesse a hajvágást, vagy legalábbis minimalizálja a sírást, ijedelmet. És ezt nagyszerűen hozza! Az illusztrációk kedvesek, szerehetőek, a szereplők szintén. A szöveg nem túl hosszú, könnyen olvasható, stílusos. Nagyjából a legkisebb korosztályt megcélozva, 2-3-4-5-6 éveseknek való, vagy 7-8 éveseknek saját olvasásra. 

Na de lássuk, mint mondanak a gyerkőceim a könyvről. 

Viktória (7éves):

Nekem nagyon tetszettek a képek. 6-7-8 éveseknek ajánlom olvasásra a könyvet leginkább. Az a rész volt a kedvencem, mikor végül a manó ráállt a hajvágásra és elmentek. Jó a stílusa az írónéninek. Könnyen olvasható, hogy nincs egy oldalon különösen sok szöveg. Bátorságnyuszi lett a kedvenc szereplőm a történetből. Nagyon örülnék, ha lenne második része is. Például szólhatna a hajmosásról, azoknak, akik nem szeretik ezt a tevékenységet.

Daniella (10 éves):

Könnyen olvasható, aranyos történet. Mondjuk annyira nem voltam érdekelt a témában, mert nem félek a fodrásztól és nagyon hosszú hajam van, ritkán is járok. De ennek ellenére nagyon tetszett. Viszonylag rövid olvasmány, gyorsan kiolvasható. Nagyon jók, hangulatosak a képek, illusztrációk. Bátorságnyuszi különösen nagy kedvencem lett. A Manó kvíz nagyon ötletes volt, és adott egy kis pluszt a könyvhöz. Jó, hogy a kötetben plusz tanácsok is voltak arra az esetre, ha valaki fél a fodrásztól vagy  ahajvágástól. Azoknak ajánlom, akik valóban félnek a hajvágástól és a 6-7 éveseknek, vagy az annál kisebbeknek felolvasva. 

A könyvet köszönjük az írónőnek és a Könyvmentorok csapatának!

Fülszöveg:

Kócos Manó retteg a hajvágástól, pedig igencsak ráférne már a loboncára egy igazítás. Természetesen mindenféle sürgős és fontos dolga akad, csak a fodrászhoz ne kelljen elmennie. Végül mégis a fodrászszalonban köt ki, ahol rájön, a hajvágás nem is olyan félelmetes dolog, sőt nem is fáj.

A gyönyörűen illusztrált mesekönyv segíti a félelmek oldását, egy kis játékot is becsempész a gyerkőc életébe, sőt a szülőknek is támogatást nyújt ahhoz, hogy az első hajvágás zökkenőmentesen alakuljon, és kellemes élményként maradjon meg a gyermekben és a szülőben egyaránt.

Kócos Manó Családi és Gyermekfodrászat Facebook csoportban vagy a Kócos Manó weboldalon lehet megvásárolni. 

36 oldal 
keménytáblás 
ISBN: 9786150134901
Illusztrálta: Lipp Szilvia

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#mese #mesekönyv #hajvágás

Szólj hozzá

Recenzió Olvastuk