2020. dec 03.

Ha utazni vágysz, így teheted meg büntetlenül!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Ha utazni vágysz, így teheted meg büntetlenül!

maldives-1993704_640.jpg

Az idei év sok bezártságot hozott, melyet a szárnyalni vágyó, mindig menni kívánó énem nagyon rosszul viselt. Így nagyon nehéz volt kordában tartani az érzéseimet. Meg kellett teremtenem anyaként a saját kis világom, melyben mehetek, szárnyalhatok büntetlenül, mégis maradok testileg itthon. Megosztom veletek a tippjeim arról, hogyan sikerült egy kis elvonulásra, magányra szert tennem és egy kis kiszabadulásra úgy, hogy valójában mégsem mentem sehova. 

- Tánc és a zene 

Különböző táncok, zenék, különböző érzéseket közvetítenek. A tánclépésekkel elmondható, megmutatható szinte bármi. A zene is egy olyan dolog, mellyel ezer érzést megélhetünk. Bárhova képzelhetjük magunk általuk, még egy napfényes tengerpartra is. Így hát bátran kapcsolgattam a különböző táncstílusok, dalok között a szobámban. Néhol a tengerparta kívánva magam, néhol pedig a havas hegyekbe, Japánba vagy Olaszországba. Próbáld ki. Tegyél be egy tüzes Paso Doblét és képzeld magad Spanyolországba! Hidd el, működik! 

- Ízek

A különböző országok ízei, ételei között csapongva megidézhetjük azokat, az emlékeinket is. Egy mennyei spagettit? Csak egy ország juthat eszedbe róla! Készítsd el kedvenc országod hagyományos ételeit és képzeld magad az országba!

- Olvasás

A könyveknek varázsos hatalma van. Elrepítenek bárhová, ahová csak szeretnénk! Egyik olvasmányunk a Mikuláshoz Lappföldre kalauzol el, a másik Narniába vagy Roxfortba. Lehetünk a könyv által világutazók, hercegnők, de koboldok is, jó emberek és gazfickók is. Ideális az olvasás ahhoz, hogy kiragadjon a valós világból és elhelyezzen minket a kívánt tájak egyikére! egy kicsikét. 

- Filmek, mesék

A filmeknek, sorozatoknak, meséknek is megvan az az ereje, hogy utazhatunk általuk. Itt már kész világfelépítést, kialakított színeket kapunk, nincs a képzeletünkre bízva, de ez is egy módja az utazásnak.

-Barangoljunk online

Ma már számtalan természetfilm, egy-egy országot teljesen bemutató videó megtalálható az interneten. Éljünk a lehetőséggel. Mi így látogattunk el minap az állatkertbe, de múzeumban is jártunk már. Túravezetés, egy adott ország bemutatása? Bármi megoldható már! 

- Festés, rajzolás, kreatívkodás

Az utolsó tippem pedig az, hogy ahova a legjobban vágysz, fesd le! Rajzold le! Egy kicsit enyhíti a vágyat, ha lefested a naplementét a tengerparton vagy a színes erdőt!

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#ajánló #utazás #online #zene #tánc 

 

Szólj hozzá

Kitekintő Anya vagyok