2020. máj 27.

Fotózásban otthon van-One Moment Forever 

írta: Mayerné Répási Adrienn
Fotózásban otthon van-One Moment Forever 

omf_2.jpg
"Háromgyermekes anyukaként és fotósként tudom milyen fontos momentuma az életünknek a várandósság, gyermekeink születése és az ő cseperedésük. Minden egyes gyermekünkkel töltött perc ajándék, minden mozzanatuk és mozdulatuk imádnivaló!"
Írja One Moment Forever oldal tulajdonosa, Krisztina, az weboldalára. A fotóin érződik is ez a szemlélet. Nem lehet nem mosolyogni a készülő képei láttán, hiszen annyi boldogságot, meghitt pillanatot örökítenek meg. Mai interjúm alanya ő lesz. 

- Mióta foglalkozol fotózással? Hogyan alakult így, hogy ez lett a munkád?
9. éve foglalkozom fotózással. Első kisfiunk születése után indultam el ezen a csodás úton. Eleinte a kisfiamat és a barátok gyermekeit fotóztam. Majd megkerestek az ő ismerőseik is. S nem volt megállás.
Mindig több és több szakmai tudásra, felszerelésem fejlesztésére vágytam. S szépen lassan kialakítottam -támogató férjem segítségével - az én kis stúdiómat. Ez a hely egy darabja a lelkemnek. Mindig megdobogtatja a szívemet, ha betérek.
 
- Milyen stílusban, témában fotózol szívesen? Van olyan terület, ami a szívednek különösen fontos?
Fotózásaim elegáns, kicsit vintage hangulatú enteriőrstúdiómban zajlanak, ahol lehetőség van fashion-glamour hangulatú fotók készítésére is, amivel főleg a kismamafotózások során szoktunk élni. A legkisebbeket is megannyi vidám, színes háttér, különleges kellék és kiegészítő várja. Főként a saját stúdiómba érkeznek hozzám vendégeim. De örömmel mozdulok ki a stúdió falai közül, hisz a nap lenyugvó sugaraiban fürdő családnál szebb képet nehéz elképzelni.
Kismamák várandósságának megörökítését, szinte küldetésemnek érzem. Öröm látni, ahogy kinyílnak előttem a kismamák. Elfeledkeznek a felszedett plusz kilókról, átalakult testükről és boldogságtól ragyognak. Ahogy az egyik kedves vendégem mondta, receptre írnám fel minden kismamának! Látom rajtuk mekkora energiát ad nekik a fotózás. Istennőnek érzik magukat. Hisz azok is! Nekik köszönhető az Élet! 
És hát az újszülöttek! Ki tudna ellenállni az édesdeden szuszogó Csöppségeknek? Az apró kis kezecskéik, pirinyó szájacskák. Ahhh! Semmihez sem fogható csoda az érkezésük!
Látni, ahogy babaváró párjaim visszatérnek családként, Nincs ennél szebb számomra! Életük legboldogabb, legérzelemtelibb időszakát zárhatom emlékképekbe.
Persze nem hagyhatom említés nélkül a születésnapi fotózásokat sem. Amilyen kivételes egy-egy gyermek, olyan egyedi születésnapi dekorációval szeretek készülni a hozzám érkezőknek. Itt aztán maximálisan kiélhetem a kreativitásomat. Tűzoltós, motorversenyzős, katicás, vintage és még sorolhatnám mennyi, a család életében fontos szerepet játszó fantasztikus dekoráció készült az évek során. Ezekben ünnepeltek, boldogan tapicskoltak vagy épp félszegen kóstolgatták a tortájukat. Imádom nézni és megörökíteni az érzéseiket, mikor először érnek a krémhez, mikor megízlelik a tortát. A boldog mosolyok, maszatos arcocskák 
1_1.jpg
 
- Van olyan felejthetetlen élmény, vicces szitu vagy szívet melengető, amit sosem fogsz elfelejteni?
Számtalan emlékezetes pillanatot volt szerencsém átélni, nehéz kiemelni egy leget a sok közül. Talán az egyik legfelejthetetlenebb a szivárvány projekt. Hat meseszép kismamával volt szerencsém egyidejűleg dolgozni. 6 csodás nő, s egy fantasztikus háttércsapat volt segítségemre. Például a füstbombák egyidejű beindításában. Ahhoz, hogy ez az egy pillanat örökké megmaradjon!
 
- Miért szereted a munkád? Milyen pluszt ad az életedhez?
Bearanyozzák a napjaimat a családok! Boldoggá tesz,hogy megőrizhetem nekik fotóim által, a babavárás izgatott, örömteli várakozását. Pár napos gyermekük szépségét, babácskájuk husis combiját, gurgulázó kacaját, a féltő-óvó öleléseket, önfeledt, boldog közös pillanatokat. A családjuk harmóniáját.
1_2.jpg
 
- Szerinted mitől jó fotós egy fotós? 
A szakmai, technikai tudás mellet a jó fotósnak szerintem érteni kell az emberek nyelvén. Ismernie kell például milyen gondolatok cikázhatnak egy várandós nőben. Mit érezhet egy újdonsült édesanya,édesapa. Meg kell találni, hogy mivel tudjuk ellazítani őket, mivel lehet kihozni az emberekből a maximumot.
Ha gyereket fotózom, az pedig egészen más kihívásokat állít elém. Megannyi izgalmas dolgot rejt számukra a fotózás helyszíne, mindent felfedeznének vagy épp ellenkezőleg. Megilletődnek és teljesen szüleikbe bújnak. Vagy épp dacból sem teszik amit a szülők kérnek 
Játékosan fel lehet oldani a feszültséget és végül ők is mókaként élik meg a fotózást. Sok gyermekkel olyan barátságos viszony alakul ki, hogy nehéz rávenni őket a hazaindulásra és búcsúzáskor megkérdezik, hogy mikor jövünk megint Krisztihez? 
 
- Mi adja a nehézséget  a munkád során?
A legfőbb kihívás tartani a lépést az energikus 2-3 évesekkel.  Viccet félretéve,az állandó jelenlét a social médiában a legnagyobb kihívás számomra. Manapság egyre több platform van ahol illik jelen lennie egy szolgáltatónak. De a marketing teljesen más világ, mint az érzelmekkel, kreativitással teli alkotóművészet.
omf_1.jpg
 
- Hogyan tudod a családot, háztartást és a munkád összehangolni?
Három kisfiúnk van. A kisebbek a fotózás sűrűjébe születtek bele. Szerencsére a családom mindig is támogatott az álmom megvalósításában. Így segítségükkel, zökkenőmentes volt a visszatérésem a babáim születése után. A munkámnak hála megadatott, hogy mindig mikor szükséges a gyermekeim mellett lehessek a hétköznapokon is. Mehessek értük időben, elkísérhessem az edzéseikre, különóráikra őket. Iskolai, óvodai programok szervezésében is részt tudok venni a szülői munkaközösség tagjaként. Tudok szabad mozgást biztosítani a munkaidőmben.
A háztartás már más tészta. Mivel otthonról dolgozok, úgy bele tudok merülni egy-egy sorozat utómunkájába, hogy a reggel elindított mosógépben órákig vár rám a vizes ruha 
 
 
Az elérhetőségeim:
Soltiné Nagy Krisztina

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#fotózás #fotó #kép #család #babafotózás #családifotó #fényképezés #hangulat #meghitt #fontospillanat #interjú #cikk #bemutatkozás

omf.jpg
Szólj hozzá

Interjú Anyák