2020. feb 17.

Száraz az arcbőröm. Mit tegyek?

írta: Mayerné Répási Adrienn
Száraz az arcbőröm. Mit tegyek?

Probiotikummal az arcbőrért...

girl-1098612_640.jpg

A téli időjárás és viszontagságai, a szél, a hideg-meleg váltakozása borzasztóan megviseli az arcbőrét, szinte mindenkinek. Érdemes ilyenkor különleges óvintézkedéseket foganatosítani. A megfelelő arctisztítás és a bőr védelmében különböző krémekkel, olajokkal való kezelése megelőzi a kiszáradást, berepedezést, kipirosodást, a bőr húzódásának érzetét. Ez mellett a nem megfelelő arcápolási szokások, a túl gyakori arctisztítás, az irritáló kozmetikumok használata, hormonváltozások, a kor előrehaladta és még rengeteg dolog befolyásolja. Még az is, mennyit iszunk naponta. Ezekre figyelni kell.

Ha elmaradnak hosszabb távon, a bőr korai ráncosodását, öregedését veszélyeztetjük. Van, aki kifejezetten hajlamos a bőrszárazságra, mindenféle kezelés mellett is. Ilyenkor nem mindegy, milyen kozmetikumokat használunk. Első körben az alapos tisztítással kell kezdeni, amivel minden szennyeződéstől megszabadulunk. Majd az ilyenkor csökkenő nedvességet kell visszapótolni a száraz bőrbe és a vitaminokat.

A rohamosan fejlődő technikának köszönhetően rengeteg újítás elérhető ma már a kozmetikai iparban is. Kutatások folynak és több új összetevőről is kiderült már, mennyire hatékony és értékes hatóanyagokat tartalmaz. Én ma egy nagyon érdekes hatóanyagra hívom fel a figyelmet.

Ki ne hallott volna az étkezésben, a bélflóra helyreállításában nagy segítséget nyújtó probiotikumokról? Viszont az igazán meglepő, hogy nem csak odabent segíthet, hanem idekint, a bőr állapotát is javítja, óvja, védi. Probiotikumoknak tulajdonképpen a jó baktériumok különböző törzseit nevezzük, amelyek a bőrünk felső rétegén és a bélflóránkban is természetes módon megtalálhatók. Ezeknél a baktériumoknál fontos, hogy egészséges egyensúlyban legyenek. De vannak úgynevezett rossz baktériumok is, melyek elszaporodhatnak, a jó baktériumok aránya csökkenhet és ekkor a bőr mikrobája kiegyensúlyozatlanná válik. A probiotikum használata ekkor hasznos, hiszen helyreállítja a jó és a rossz baktériumok egyensúlyát, a bőr ph-t. Bizony. A Marina Miracle ehhez a csodaszerhez nyúlt. Ez mellett szigorúan válogatott organikus alapanyagok felhasználásával, meglepően újszerű összetevőkkel is a hagyományosak mellett, mint az előbb említett probiotikum, valamint újító szellemű technológiákat igénybe véve készülnek a termékeik.

Amire még odafigyelnek és külön nagyszerű, hogy a termékek 100%-ban természetes összetevőket tartalmaznak csak, az általuk használt dolgok vegyszermentesek, minősített organikus, fenntartható gazdálkodásokból származnak, Saját fejlesztésű probiotikumos törzseket tartalmaznak. Továbbá mentesek a szintetikus adalékanyagoktól, parfümöktől és a parabénektől. Vegán és állatkísérletmentesek, újrahasznosított és biológiailag lebomló csomagolóanyagokba teszik termékeiket.

Egyszóval oda figyelnek arra, hogy nem csak a bőrünket védjék, hanem mindent elkövetnek a környezet, az élővilág védelmében és még arra is gondot fordítanak, hogy minimalizálják a biológiai lábnyomukat.

És hogy én, személy szerint mit ajánlok a probiotikumos családból? Egy teljes arctisztító, bőrnyugtató olaj és hidratáló krém csomagot. Így teljes az élmény.

 110ml_1080x1080.jpg

ARCTISZTÍTÓ - SWEET&CREAMY OIL CLEANSER

Minden az arctisztítással kezdődik. Építsd be a napi rutinodba. Ez az arctisztító krémes állaggal, csodálatos vanília és kókusz illattal valami csodálatos. Nedves arcbőrön használva, vízzel érintkezve tejjé válik, nem habzik. Mélyen tisztítja az arcbőrt, anélkül, hogy kiszárítaná, kitűnően eltávolítja a sminket és mélyen hidratál. A brokkoli hajtásaiból, lucernából és paradicsomból származó probiotikus erjesztett levét tartalmazza, amely rendkívül gazdag enzimekben, antioxidánsokban, vitaminokban és ezáltal táplálja a bőrt. A körömvirágból, napraforgóból, kókuszból és a vad csipkebogyóból származó olaj feloldja a szennyeződéseket és hidratálja a bőrt.

 

drop_1080x1080.jpg

ARCOLAJ – HERBAL FACE OIL (BŐRNYUGTATÓ)

A tisztítás után kényeztesd egy nagyszerű bőrnyugtató olajjal. A termék 18 gyógynövényekből álló, tápláló, hidratáló és regeneráló arcolaj. Segít az ekcéma, a rosacea és pikkelysömör kezelésében. Kombinált arcbőr esetén segít a bőr egyensúlyának visszaállításában, szabályozza a faggyútermelést, a száraz részeket mélyen hidratálja. Finom textúra, kellemes, nyugtató levendula illattal társul. Az arcolaj gyorsan beszívódik és megtartja a bőr nedvességét. A finom fűszernövények, a jojoba, az avokádó, a málna és az aloe vera melyeket tartalmaz, mélyen táplálják a bőrödet, anélkül, hogy olajossá tennék vagy eltömítenék a pórusokat.

 

acai_1080x1080.jpg

ACAI HIDRATÁLÓ ARCKRÉM

Egy könnyed textúrájú hidratáló arckrém, enyhén rózsaszínű, friss bogyós gyümölcs illattal. Extra nedvességet, tápláltságot és szennyeződések elleni védelmet nyújt arcbőröd számára. Rendkívül gyorsan felszívódik! A hidratáló krém acai olajjal, argán olajjal, az acai bogyó, málna, norvég csalán és algák probiotikus erjesztésével készül. 

Marina Miracle, ahol rendelni tudsz.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#blog #MarinaMiracle #szponzorálttartalom #PRcikk #arc #bőr #arctisztítás #arcből #kozmetikum #próbáldki 

cleanser_herbal_acai.jpg

Szólj hozzá

Kitekintő Teszteltük Csajos oldal