2020. jan 20.

Üvegcsodák

írta: Mayerné Répási Adrienn
Üvegcsodák

MJ Glass Design

2873_large.jpg

Az üveg egy törékeny, ezáltal illékony szépség. Tűnékeny, illúziókeltő. Egy olyan izgalmas anyag, mely szilárd és mégis egyes tulajdonságai a folyadékokra jellemzőek. Alakítható és formázható. Színes és átlátszó. Kemény, megfogható és mégis törékeny. Egy olyan dolog az üveg, mely évszázadok óta változik, hatással van a művészekre, az építészekre, az üvegművesekre, de még az egyszerű halandókra is. 

Az üveggyártás kezdetéről legendák szólnak. Az egyik szerint az üveget a zsidók ismerték meg, amikor egy nagy erdőtűz után a hamu és a homok összeolvadásából keletkezett üvegszerű anyagot találtak. A másik teória szerint a föníciaiak fedezték fel egy szerencsés véletlen folytán, amikor a szódát szállító hajósok a vihar elől partra szálltak, és tüzet gyújtottak. Az edényeiket szódadarabokkal támasztották alá, és a szóda a parti homokkal üveggé olvadt. Mindkettő romantikus elképzelés és további álmodozásra, gondolkodásra készteti az embert. Vajon melyik lehet a helyes? Vagy ténylegesen valami teljesen más módon fedezték fel az üveget és annak szépségét? Mi lenne velünk, ha nem találják meg? Mennyi dolog van, ami üvegből készül és beépült a mindennapjainkba...

3694_large.jpg

MJ Glass Design rögtön a szívembe lopta magát. Ha valaki egyszer nekem azt mondja, hogy Tiffany dolgokért és az üveg csodákért oda leszek, kinevetem. Valahogy erről a szóról az idős nénik féltett, kissé túlzsúfolt, avittas, ám gondos kézzel megkomponált otthona jut eszembe lámpástól, nem pedig egy, akár modernnek is nevezhető termék, legyen szó lámpáról vagy ékszerről. Ezzel szemben MJ Glass Design elbűvölt a lámpáival, amik árasztják a frissességet, eleganciát. Lágy vonalvezetésű, világos alapszínű, romantikus hangulatú ólomüveg lámpák. Különlegességük nem csak a formájukban vagy a mintájukban rejlik, hanem egyediségükben, játékosságukban. Rengeteg variációban kaphatók. Fő ékességük a búra sarkaira helyezett virágok, amikkel örök tavaszt varázsolhatunk az otthonunkba és az apró részletek, melyek feldobják az összhatást.

893_large.jpg

A színek ámulatba ejtőek. El tudom képzelni, hogy ülök egy ilyen lámpa mellett és nézem a színek játékát, melyet a falra fest. Egy fotelben, kényelmesen elhelyezkedve, kedvenc könyvemmel és a bögre teámmal megfelelő hangulatba hoz, elandalít, megnyugtat, elfeledtetve velem a napi stresszt. Nem csak a lakásom éke, hanem jóval több annál. Felöltözteti azt a lakást színekkel, mintákkal.


952_large.jpg

De nem csak lámpákat kapni, hanem szebbnél szebb ékszereket is. Szívesen nézelődtem a weboldalán, hiszen rengeteg ámulni való holmit lehet látni. El sem tudtam képzelni korábban, hogy az üveg tényleg ilyen sokszínű és ennyi fantázia van benne. 

mj-glass-design-uvegekszer-pink-nyaklanc_1.jpg

Hogy mik találhatók a választékban? Milyen ékszerek?
"Különleges tengerentúli és muránói üvegből készült design ékszerek annak, aki szereti az egyedi darabokat. A lágyabb, visszafogottabb üvegékszerektől egészen a merész, vagány, művészi gonddal kivitelezett ékszerszettekig, mindent megtalálható"

A fusing technikával készült üveg medálok, nyakláncok és fülbevalók különlegessége magában az alapanyagban rejlik. Az irizáló, szikrázó felületüket a rajtuk lévő fém-oxid rétegnek köszönhetik. Ez az, amitől az üvegékszer többarcú lesz. Más szögből, vagy más fényben nézve különböző színárnyalatokban játszik. Szikrázik, él az anyag.

Az egyedi üvegékszer sosem lesz unalmas: akárhányszor előveszed, hogy ékesítsd vele magad, mindig rácsodálkozhatsz egy újabb megjelenésére, egy új arcára, színére. Érzed, hogy él a bőrödön. 

 

4609_large.jpg


"Ékszereim egyszínű alapüveg és szikrázó, irizáló dichroic üvegek kombinációjából készülnek. Aki egy kicsit is fogékony a színekre, a rendhagyóra, az nagyon hamar rabjává tud válni ezeknek a csillogó különlegességeknek."

Egy ékszer öltöztet, tartást ad, feldobja a ruhát és viselőjét. Hiánya nem feltűnő, ám mégis lüktető. A legunalmasabb öltözetet, a legrosszabb napot is beragyogja, feldobja. 

2513_large.jpg

 Nézz körül a MJ Glass Design webshopban. Hidd el, nem fogod megbánni! Csak vigyázz, nehogy  ott ragadj örökre!

 www.mjglassdesign.hu

#reklám #ékszer #lámpa #üveg #szponzorálttartalom #cikk #glass #színek #élet 

3021_large.jpg

Szólj hozzá

Kitekintő