ReAd-blog

Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

2019. dec 15.

Túl közel...

írta: Mayerné Répási Adrienn
Túl közel...

children-920131_640.jpg

A mai, haladó világban túl közel vagyunk egymáshoz. A buszon utazva, egymáshoz préselve, a munkahelyünkön, a moziban, szórakozás közben és szinte mindenhol. Ez nem nagy baj annak, akit nem zavar a túl közeli kontaktus. Na de mi lesz azokkal, akik nem szeretik, ha belemásznak avatatlanok a személyes aurájukba? Azoknak kész kín az élet és minden nap keserves küzdés, viszolygás.

Már egész kicsi gyerekkorunkban arra buzdítanak minket, hogy adjunk puszit felszólításra annak a rossz illatú bácsinak vagy annak a néninek, akinek a bibircsókjától a hideg futkos a hátunkon. Mindezt azért, mert valahonnan rokonunk, még ha ritkán is találkozunk vele. Azért, mert ez az elvárás. Így cselekszik mindenki. Persze ha nem tesszük, akkor jön a ...

Tovább Szólj hozzá

Kitekintő Anya vagyok

2019. dec 15.

Döntsük el mi, milyen sorrendben haladunk

írta: Mayerné Répási Adrienn
Döntsük el mi, milyen sorrendben haladunk

Kőszegi-Arbeiter Anita: Abigél ​és Andris születésnapi nyomozása

covers_577785.jpg

Mindig szeretem azokat a mesekönyveket, amik valami teljesen új módon nyilvánulnak meg, legyen szó interaktivitásról, témáról vagy valami ötletről, nem hétköznapi dologról. Szeretem, ha mernek a tömegből kitűnni, nem az elvártat, a megszokottat hozzák, új utat járnak be. Rengeteg mese fordul meg a kezeink között nap, mint nap könyvtárakból vagy saját vásárlásból, esetleg kiadó vagy írói ajánlásra, így mindig örülök, ha messzemenően kiemelkedik valamelyik. Ez a kötet pont ilyen. Ezúton is köszönjük az írónak, Kőszegi-Arbeiter Anitának!

Orvosi váróban olvastuk középső csemetémmel (nagylányom jelenleg még egyedül falja a betűket, a saját ütemében haladva). Jól lekötötte hosszú várakozással teli perceinket, kétszer ...

Tovább Szólj hozzá

Recenzió Olvastuk

2019. dec 13.

Pont ott segít, ahol a legszükségesebb

írta: Mayerné Répási Adrienn
Pont ott segít, ahol a legszükségesebb

Babarózsa blog és kismama coach, Kovács Edina

  

79528101_705133373341747_6867731540428718080_n.jpg

"Mindig is sok ember vett körül a munkámat, illetve a magánéletemet tekintve. Többnyire azok a helyzetek, szituációk találtak meg már egészen fiatal korom óta, amelyek mind egy irányba mutattak, hogy segítsek másoknak ."

Írja Kovács Edina a Babarózsablog  írója, aki kismama coach. Nagyon izgalmas és fontos munkája van ezáltal. Egy kismama vagy frissen szült anyuka a legsérülékenyebb a világon. Ezer kérdés, kétely él benne, amivel rendszerint nincs kihez fordulnia. Őrlődik magában és szenved. Edina ebben segíthet sokaknak, ő az, aki meghallgatja őket. Ma őt faggatom magáról, a foglalkozásáról és a blogjáról, ami az egyik kedvenc blogom.

-Mit jelent pontosan a kismama coach munkakör? Hogyan találtál rá és döntötted ...

Tovább Szólj hozzá

Interjú Anyák

2019. dec 12.

Hogyan kezdjünk neki a könyvírásnak...

írta: Mayerné Répási Adrienn
Hogyan kezdjünk neki a könyvírásnak...

Varga Bea: A ​siker tintája

79099557_1435241089963297_8830498532042473472_n.jpg

Bevallom, rengeteget olvasom más könyveit és azokról véleményt is készítek nagy gonddal, de sosem jutott eszembe, hogy én magam is írhatnék egyet. De, hazudok. Talán 8-9 évesen egyszer, ami kérész életűnek bizonyult, hamvába holt rögtön. Nagy szerencsétekre. 

Viszont annyira sok helyen megkapom, hogy miért nem kezdek el írni. Ennek rengetem oka van. Hiányzik a szikra, az ötlet, a téma, a mondatok, az önbizalom, az összeszedettség, a technikai részletek, a finomságok, az idő, az anyagiak...

Akkor miért is vettem kezembe egy könyvírást segítő kötetet? Jogosan kérdezhetnétek tőlem. Egyszerű a válaszom. Röviden azért, mert érdekel és tudom, az írónő neve garancia a jó könyvre.  Hosszabban mindig érdekelt, valaki miért adja ...

Tovább Szólj hozzá

Könyv Recenzió Olvastuk

2019. dec 10.

Könyves mennyország

írta: Mayerné Répási Adrienn
Könyves mennyország

books-3495133_640.jpg

Egy rendszeresen olvasó embernek maga a Kánaán, ha könyvet vagy könyves apróságot kap ajándék gyanánt. Bizony ezzel én is így vagyok. Imádok mindent, ami olvasással kapcsolatos és gyűjtöm is őket. A minap például a nagy becsben tartott Harry Potteres bögrém tört ripityára, nagy sajnálatomra. Mintha a szívem szakadt volna meg, Pedig nem is használtam hagyományos formájában ivásra, csak dekorációként. De fontos volt számomra, óvtam, védtem, egyszóval nagy becsben tartottam. Hát most nem sikerült vigyáznom rá eléggé.

Nos, ezzel nem azt akarom mondani, hogyha ajándékot szeretnél választani olyan ismerősödnek, rokonodnak, barátodnak, házastársadnak, aki szereti a könyveket, hogy uccu neki, irány a könyvesbolt, lepd meg! Nem ám. 

...
Tovább Szólj hozzá

Kitekintő

2019. dec 09.

Miként ünnepelnek a franciák karácsonykor?

írta: Mayerné Répási Adrienn
Miként ünnepelnek a franciák karácsonykor?

paris-1568057_640.jpg

Bizonyára már nagyon várod a karácsonyt. Én már kellően, így arra gondoltam, folytatom a múltkoriban megkezdett cikksorozatot, idegen országok ünneplési szokásairól. Karácsonyra való hangolódásra tökéletes. Engem mindig elbűvölnek mások ünnepi tradíciói. Portugália karácsonya után ma Franciaországot mutatom be, hogyan ünnepel. Segítségemre ebben húgom lesz, akinek a párja francia. Már évek óta kint élnek Párizs környékén, így első kézből tudnak mesélni a kinti szokásokról, tradíciókról nektek. Persze itt is régiónként eltérhetnek a dolgok, így általánosságokról írok. 

dsc02928.JPG

Franciaország híres a finom borairól, különleges ételeiről. Szeretnek jókat és izgalmas dolgokat enni. A karácsonyi menü sem kivétel ez ...

Tovább Szólj hozzá

Kitekintő

süti beállítások módosítása