2019. máj 14.

Anyatest Projekt, cél a formálódás

írta: Mayerné Répási Adrienn
Anyatest Projekt, cél a formálódás

 

42324454_1902288236733954_1829181796332339200_n.jpg

Ez vagyok én!
Cél, hogy visszakapjam derűs, mozogni szerető önmagam és formálódjak kicsit. Mozgok én, mert sokat kerékpározok, sétálok, de nem az igazi. nem elég. Szeretek bekuckózva olvasni is, ami csak növeli a súlyom és körtérfogatom.
Így nagy fába vágtam a fejszém. Ezentúl 7 héten keresztül kapcsolódok egy speciális projekthez, amit be szeretnék mutatni nektek.  
  
Anyatest Projekt alapítója és szakmai vezetője Kulcsár Vajda Enikő edző, táncművész és pre- és posztnatális specialista. Korábbi cikkemben írt magáról és munkájáról itt. Ő maga is kétgyerekes anyuka. Saját fejlesztésű, de a legkorszerűbb irányelveket figyelembe vevő regenerációs programokat alakított ki, beleépítve tapasztalatait a mozgástanításról és a szülés utáni regenerációról, így igazán emberközeli, komplex dolgot kaphatunk tőle után követéssel, beszélgetésekkel, segítő postokkal, támogató közegű csoporttal a pénzünkért, nem csak egy mozgásvideót és kész. Számomra az a legmeggyőzőbb, hogy saját magából indul ki, saját élethelyzetét felhasználva nem csak megtanulta, kitalálta, mondja, hanem ebben az élethelyzetben volt, mint én, maga is édesanya, annak szépségeivel és testi nyűgjeivel. Saját tapasztalatai alapján hozta létre a programot és ez teszi igazán hihetővé az egészet.
 
Az Anyatest Projektben kifejezetten a szülés utáni első évek legkorszerűbb, leghatékonyabb gyakorlatait találni meg. Ami úgy van kitalálva, hogy igazodjon az általában kevés szabadidővel rendelkező, gyakran kiszámíthatatlan időbeosztású anyák életéhez. Megkövetel, nem hagy magunkra, mindezt támogatva, semmi erős számonkéréssel, hanem némi noszogatással, inspirálással teszi az Anyatest Projekt. Nincs kőbe vésve az edzés időpontja, amikor időt tudok rá szakítani, elvégzem 1-2 napon belül, de nem halogatva hetekig. Ez hatalmas könnyebbség. Néha rendelkezésemre áll az egész délelőtt. Máskor pont este van némi szabadidőm, szabad fél órám magamra. Az egyik nap ilyen, a másik nap olyan, egyszerűen nem tudok előre tervezni mindig fixen. Így ezt a programot nekem találták ki, sok anyatársammal egyetemben.
 
Szülés utáni regeneráló és formába hozó programokkal, hasizomzáró videó sorozattal  és workshopokkal, gátizomterapeuta gyógytornásszal, szakmai tanácsokkal és egy női közösséggel segíti az anyákat Enikő, hogy rugalmas időbeosztásban, otthonról, mégis szakértői segítséggel tudjanak mozogni. Szépen felépített terhek szerint. Nem dob a mély vízbe és akkor „ kezdjük 600 fekvőtámasszal rögtön” koncepció szerint. Fokozatosan fogunk építkezni. Hurrá! Talán a sok izomlázat is megspórolhatom így. Nagyon, nagyon hajlamos vagyok rá. 
Merthogy ehhez a programhoz kapcsolódok az elkövetkezendőkben én is 7 hétig. Aki kicsit ismer, tudja, hogy sosem bírok nyugton ülni a fenekemen, mindig jövök, megyek, zsizsegek. Számtalan mozgásformát kipróbáltam már az idők során. Latin és standard táncoltam, hastáncoltam, karatéztam, fociztam, kézilabdáztam, röplabdáztam, konditermeztem…és hosszú a sor, higgyétek el.
Rendszeres kerékpárosok vagyunk, és a „sétáljunk” sem szitokszónak számít itthon. Sokszor kapcsolok egy torna videót internetről vagy a tv-t bekapcsolva a fitt adót egy közös mozgás erejéig. Közösen bizony, mert ritka pillanat, ha egyedül sikerül kiviteleznem anélkül, hogy nem fekszik valaki a hasamra, hátamra, nem bújik át alattam vagy nem tenyerelek, lépek bele egy kockába. Így ehhez kellett mozgásformát választanom jelenleg.
Kevés rendelkezésre álló idővel, változó időközönként, most még kímélő, aztán fokozatosan erősödő edzést kerestem és leltem meg az Anyatest Projektben.
És persze olyat, aki végig kísér, noszogat, motivál, válaszol a kérdéseimre, mégsem szorít keretek közé és változatos edzéssort ígér, de a csillagokat az égről nem!
 
Már csak a céljaimat kell kitűznöm magam elé. Anélkül nem megy!
Nem szeretnék 10 kilókat fogyni (dehogynem!), reálisabb célt tűzök ki. Pár kiló mínusz, rendszeres mozgás, egy kis fittség, semmi fájó derék, váll, formálódó test, kisebb pocak. Nagyjából ezek az elvárásaim magam felé. Jó lenne, ha heti öt rövidebb edzést be tudnék vezetni, de már hárommal is elégedett leszek.
Hamarosan jelentkezem a benyomásaimmal, kudarcokkal (mert hogy bizonyára azok is lesznek, ha reálisan gondolkodom) sikerekkel, eredményekkel!
#szponzorálttartalom
59265442_2294014673991867_6399628234568237056_n_1.jpg
 
 
Szólj hozzá

Kitekintő Teszteltük