2023. dec 11.

Náluk minden a gyerekekről szól!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Náluk minden a gyerekekről szól!

vikoca_sokucko_dunakeszi_3_kep.jpg

Ma Nagy-Ádám Ibolya, a Vikóca Sókuckó Dunakeszi megálmodója és tulajdonosa az interjú alanyom. Mesél álmának megvalósításáról és arról is, hogy kis vállalkozása hamarosan nagy mérföldkőhöz érkezik.

Mit lehet tudni a Vikóca Sókuckó Dunakesziről?

A Vikóca Sókuckó Dunakeszi a kisgyermekes családok részére megálmodott, hiánypótló, egyedi baba- és gyermekbarát közösségi tér, egy olyan egészséges, minőségi játszó- és fejlesztő kuckó, ahol egyéni száraz sóterápián, stresszűző színterápián és nyugtató hangterápián vehetnek részt a családok.

Nálunk játék közben, észrevétlenül gyógyulnak a gyerekek, a Vikóca Sókuckóban minden a gyerekekről szól, a gyerekek egészsége és boldogsága a legfontosabb számunkra!

Milyen indíttatásból jött létre?

A Vikóca Sókuckó Dunakeszi egy különleges, hiánypótló, a "nyugalom és béke szigetét" jelenti a családoknak, ahol a kisgyermekes családok egészséges környezetben kapcsolódhatnak ki, lassulhatnak le és relaxálhatnak egy kicsit a mai, rohanó, felgyorsult, ingergazdag világunkban. A környékünkön, Alagligeten nem volt semmilyen családi kikapcsolódásra, minőségi időtöltésre alkalmas közösségi tér, ezért már, amikor ideköltöztünk Dunakeszire elhatároztuk, hogy mi majd egyszer létrehozunk egy ilyen kis „csoda kuckót”, amit sikerült is megvalósítanunk és lassan 5. éve teltházasan üzemeltetnünk, amire nagyon büszkék vagyunk! 

vikoca_sokucko_dunakeszi_4_kep.jpg

Mikor alakult?

A Vikóca Sókuckó Dunakeszit családi vállalkozásként, egy igazi "szerelem projektként", szívünket-lelkünket beletéve 2019. februárjában nyitottuk meg Dunakeszin, Alagligeten. A kislányunkról, Vikiről neveztük el. Egyik különlegességünk, hogy nemcsak megálmodtuk, de a Vikóca Sókuckó berendezését is mi terveztük meg, ráadásul annak nagy részét a saját kezünkkel mi készítettük, építettük. Például a parajdi sófalak és a himalájai sófalak megépítése az ezermester férjem és édesapám munkájának köszönhető. A padpárnákat, függönyöket édesanyám varrta nekünk. De a kislányunk, Viki is folyamatosan részt vesz az ötletelő-tervező-kivitelező munkákban, ő a játékok kiválasztója és fő minőség ellenőre.

Mi a cél a szolgáltatással?

Minél több családdal szeretnénk megismertetni a száraz sóterápia fontosságát és jótékony immunerősítő, egészségmegőrző, stresszűző hatásait. Nagyon fontos küldetésünk, hogy felhívjuk a családok figyelmét a prevencióra, hogy a betegségeket meg kell előzni, ebben tud nekik segíteni a száraz sóterápia, a színterápia és a hangterápia is, amik mind bizonyítottan alternatív gyógymódok.       

vikoca_sokucko_dunakeszi_1_kep.jpg

Mi adja a Vikóca Sókuckó egyediségét, előnyeit?

A Vikóca Sókuckó fő különlegessége és egyedisége abban rejlik, hogy nálunk nem csoportos, hanem teljesen biztonságos, egyéni sóterápián vehetnek részt a hozzánk látogató családok.

Az EGYÉNI SÓTERÁPIA azt jelenti, hogy a családok egy privát, előre egyeztetett és lefoglalt időpontban jönnek a Sókuckóba, amikor az egész Sókuckó csak az övéké. A családoknak nem kell másokkal érintkezniük, másokhoz alkalmazkodniuk, egy privát közegben vehetik igénybe a SZÁRAZ SÓTERÁPIA, a SZÍNTERÁPIA és a HANGTERÁPIA jótékony, IMMUNERŐSÍTŐ, EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ, FERTŐTLENÍTŐ, STRESSZŰZŐ ÉS NYUGTATÓ HATÁSAIT!

Mivel a családok nálunk más vendégekkel nem találkoznak, így nem is tudják egymást megfertőzni, vagyis teljesen biztonságosan vehetik igénybe a Vikóca Sókuckó szolgáltatásait, ami a többi sószobában sajnos nem így történik. A szülőknek a biztonság az egyik fő szempont, amikor hozzánk jönnek sóterápiára és ennek mi nagyon örülünk!

vikoca_sokucko_dunakeszi_2_kep.jpg

A szolgáltatásaink egyedüliségén kívül másik nagy előnyünk, hogy mi egy kis, családias vállalkozás vagyunk. Minden hozzánk járó családot, gyereket személyesen ismerünk, mindenkivel jó kapcsolatot ápolunk, mindenkiről tudjuk, hogy hogy vannak, éppen mi történik velük. A legtöbb kisgyermekes család már a 2019-es nyitásunk óta jár hozzánk, így az akkori pici babákból mára már nagy ovis gyerekek lettek. A hozzánk járó gyerekek a szemünk előtt, velünk nőnek fel. Azt is mondhatjuk, hogy mi olyanok vagyunk, mint egy nagy család, Vikóca Sókuckósok családja!

Az elmúlt 5 évben számos újdonsággal leptük meg a családokat, a mai világban különösen fontosnak tartjuk a vállalkozásunk folyamatos fejlődését, az állandó megújulást, az új ötletek megvalósítását, továbbá nagyon sok különböző családi programot is szervezünk a Vikóca Sókuckóban, amiket szintén nagy örömmel fogadnak a családok.

A Vikóca Sókuckóban nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságra, a tisztaságra és a minőségi szolgáltatásokra, maximalista ember lévén én mindig a 120%-ra törekszem! 

Miért és kiknek jó kifejezetten a Sókuckó?

A só fertőtlenítő, tisztító hatása közismert a PARAJDI és HIMALÁJAI SÓKRISTÁLYOK fertőtlenítő hatással rendelkeznek, elpusztítják a vírusokat és a baktériumokat és méregtelenítenek.

Az egyéni sóterápiát prevenciós céllal érdemes igénybe venni, a családok egész évben, szeptembertől augusztusig rendszeresen azért jönnek hozzánk sóterápiára, hogy megelőzzék a különböző betegségeket, megerősítsék az immunrendszerüket. A száraz sóterápia, ahogyan a nevében is benne van egy terápia, ami heti rendszerességet igényel, ugyanis jótékony hatásait csak így tudja kifejteni.

A száraz sóterápia egy szelíd, mellékhatásoktól mentes immunerősítő kezelés, ezért a kisgyermekek és a kismamák is biztonsággal igénybe vehetik. A száraz sórészecskék elősegítik a hörgők tisztulását, képesek eljutni a tüdő legeldugottabb hörgőihez is, így ott fejtik ki gyógyító hatásukat, ahol ez leginkább szükséges, ezért ajánlják az orvosok is a száraz sóterápiát.

Többek között a köhögés, a krupp, a hörghurut, az asztma, a szénanátha, a fülgyulladás, a hangszálgyulladás, az arcüreg gyulladás, az alvási zavarok, a légúti és az allergiás megbetegedések, az ekcéma, a pikkelysömör is igen hatékonyan kezelhetőek a száraz sóterápiával.

A hozzánk járó családoknak saját, előre lefoglalt, heti fix időpontja van, a 45 perces sóterápiás alkalmak során mindig csak az adott család tartózkodik a Sókuckóban. Ezt a privát sóterápiát nagyon szeretik a családok, minőségi időt tudnak nálunk együtt eltölteni, a szülők pihennek, relaxálnak, a gyerekek pedig játék közben észrevétlenül gyógyulnak, olyan nekik, mintha egy egészséges játszóházban lennének!

Rengeteg minőségi játékkal, kreatív fejlesztőfallal, Lego Duplo építőfallal, sóhomokozó asztallal, matatófallal, babasarokkal, öltöztethető babákkal, babakocsival, Tefal játékkonyhával és konyhai eszközökkel, hatalmas fa vonatpályával és vonatokkal, több emeletes fa parkolóházzal, hatalmas kukásautóval, különböző járművekkel, csúszdával, Little Tikes lábbal hajtható piros tűzoltóautóval és interaktív benzinkúttal, motor formájú fa hintalóval, társasjátékokkal, kirakókkal, mesekönyvekkel, minőségi fa fejlesztő játékokkal és sok zenélő babajátékkal várjuk a gyerekeket az egészséges játszóházunkban Dunakeszin!

A Vikóca Sókuckónak milyen szolgáltatásai vannak még az egyéni sóterápián kívül?

A Vikóca Sókuckóban hétköznaponként, hétfőtől péntekig egyéni sóterápián tudnak részt venni a kisgyerekes családok, hétvégente pedig különböző cukrász élmény programokkal várjuk a nagyobb gyerekeket! Mivel a Férjem elismert mestercukrász, így az ő vezetésével és szakmai tudásának átadásával tematikus (farsangi, húsvéti, anyák napi, gyereknapi, Mikulás, karácsonyi, mézeskalács stb.) cukrász élmény programokat, belga csoki partykat, marcipán partykat szervezünk a 6-14 éves gyerekeknek, akik a nálunk készített cukrász finomságokat haza is vihetik, és együtt ehetik meg a családdal!

Hétvégente a gyerekeknek privát szülinapi belga csoki partykat is szervezünk, amikor nálunk ünnepelhetik a barátaikkal a szülinapjukat egy különleges csoki party keretében, ahol mindenről mi gondoskodunk, így a szülőknek nem kell készülniük!

Nyáron nagy sikerű napközis cukrász táborokat is szervezünk, amik már január elején betelnek, mert annyira népszerűek és a gyerekek nagyon szeretik a táborainkat.

A téli szünetekben egész napos tematikus cukrász élmény foglalkozásokat tartunk, ezzel is segítve a szülőket. 

Egyéb szuper élmény programokat is szoktunk szervezni, többek között hangfürdőt, anya-lánya ékszerkészítő programokat, családi karácsonyi mini fotózást, bábelőadást kicsiknek stb., mert mi azt valljuk, hogy élményeket kell gyűjteni, nem tárgyakat!

Ezért is hoztuk létre a VIKÓCA SÓKUCKÓ ÉLMÉNYKÖZPONT nevű privát Facebook csoportunkat, ahol az aktuális élmény programjainkat, híreket osszuk meg a családokkal!

https://www.facebook.com/groups/638667458097583/?ref=share

Hamarosan az ötödik születésnapját ünnepli a Vikóca Sókuckó Dunakeszi, mik a távlati tervek? Gondoltad volna, hogy ennyi évet megér a kezdeményezés?

Továbbra is szeretnénk megőrizni a Vikóca Sókuckó családias, személyes ismeretségeken alapuló kis közösségét és rengeteg kreatív, új ötletünk van, amiket a jövőben szeretnénk megvalósítani.

Minden erőnkkel azon voltunk és leszünk is, hogy a Vikóca Sókuckót sikeresen működtessük, mindeközben figyelembe véve az egyedi igényeket, rugalmasan reagálva a világ eseményeire, akár évente többször is újratervezve. A vállalkozásunk sikerének egyik fő titka az állandó megújulás és a gyors reagálás a felmerülő problémákra és egyedi élethelyzetekre!

A legnagyobb öröm számunkra, hogy a hozzánk járó gyerekek egészségéhez hozzá tudunk járulni és így sokan a sóterápiának köszönhetően meggyógyulnak, el tudják kerülni a hosszas orvosi kezeléseket, ezért is olyan fontos a prevenció! 

Az elmúlt évek tapasztalatai és a családok pozitív visszajelzései szerencsére minket igazolnak, hogy értéket tudtunk teremteni és jó úton járunk! A Vikóca Sókuckó nélkülünk, a családunk nélkül nem lenne az, ami, mi adjuk a szívét-lelkét, mi vagyunk a motorja, mi keltjük életre és töltjük meg szeretettel!

Fantasztikus születésnapi meglepetésekkel készülünk a Vikóca Sókuckó 5. születésnapjára, amit 2024.februárjában fogunk ünnepelni.

Sok szeretettel várunk minden kedves családot és gyermeket a Vikóca Sókuckóban Dunakeszin!

Elérhetőségeik:

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#reklám #sókuckó #Vikóca #VikócaSókuckó #Dunakeszi

Szólj hozzá

Interjú Kitekintő