2023. júl 10.

Mikor kell vízvezeték szerelőt hívni?

írta: Mayerné Répási Adrienn
Mikor kell vízvezeték szerelőt hívni?

plumber-g4a1f1bb72_640.jpg

Nincs is jobb dolog egy jó kis csőtörésnél! Vagy mégis?

Bizony hatalmas bosszúságot tud okozni a nem megfelelő vízvezeték szerelés, az elhasználódott, öreg vízvezetékek és az olykor így tönkremenő fürdőszoba, esetleg a bojler, vagy a WC tartály. Gondoljunk csak arra, mikor a csőtöréstől vizes lesz a frissen festett fal vagy a kád mögött történik valami gubanc. Ide sorolhatjuk az elromló, csöpögő csapot, a WC tartályt, mosdót is, mely szintén kellő idegeskedést tud szülni…

Rögtön gyanakodhatunk akkor is, hogy valami vízvezeték probléma van, ha pörög a vízóra, de nincs megnyitva semmi, vagy a fürdőszoba állandóan áll a vízben és nem leljük, mitől. De akkor is megfelelő vízvezeték szerelőt kell keresnünk, ha fel kellene újítani a fürdőszobát, cserélni kell a vízórát, ki kellene építeni egy új vízvezeték rendszert a házban. Kellő szaktudás, idő, felszerelés hiányában akkor is, ha a mosogató szifon cseréje kell, esetleg nem folyik le a víz a lefolyóba, vagy a kerti csap, a bojler, esetleg a WC tartály rendetlenkedik. Mindezek közül bármelyik eshetőség is legyen, érdemes vízvezeték szerelőt hívni.

plumbing-g6a780842d_640.jpg

Mi magunk is megcsinálhatjuk, ha konyítunk egy kicsit hozzá. Arra viszont számoljunk, hogy rengeteg alapanyag kellhet hozzá, szerszám szintén, mivel sokféle munkafolyamatra kerülhet sor. És akkor nem beszéltünk a szakmunkáról, amihez nem biztos, hogy értünk. És azért valljuk be, könnyűnek tűnhet, de egy youtube videóról nem biztos, hogy meg tudjuk úgy tanulni, ahogyan kell. A további kérdés még az, hogy ez az idő és anyagi ráfordás megéri e nekünk? A fürdőszoba biztosan sokáig fogja bírni? Biztosan neki kell kezdenünk szaktudás nélkül? Ezeket érdemes mérlegelni és inkább vízvezeték szerelő szakira bízni a dolgot

Na de milyen szempontok alapján válasszunk vízvezeték szerelőt?

Nos, ez egy nagyszerű kérdés. Elsősorban érdemes olyat választani, aki alapos, teljes körű árajánlatot ad, kijön megnézni a nagyobb munkák előtt a területet, van referenciája, ajánlása. És az sem baj, ha korrekt áron dolgozik, és a vonzáskörzetébe tartozunk. Kevés a szakember és sok a munka. Így az sem baj, ha nincs előre betáblázva az egész évre, így befér a mi problémánk is az idejébe.

#szponzorálttartalom #reklám

A képek Pixabay oldalról lettek felhasználva.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

Szólj hozzá

Kitekintő