2022. dec 15.

Az esküvőszervezés a szíve csücske, lelke egy darabja

írta: Mayerné Répási Adrienn
Az esküvőszervezés a szíve csücske, lelke egy darabja

dsc02831.jpg

Egy esküvő életünk egyik legfontosabb pillanata. Ráadásul rengeteg szervezéssel, utánajárással jár. Egy esküvőszervező nagyban meg tudja könnyíteni az egész eseményt. Rókáné Sárfi Tímea okleveles esküvőszervező a mai interjúm vendége.

-Mit jelent számodra a Nivegy-Esküvő?

Először is „elmondom”, hogy mi az a „Nivegy”?!

Nivegy-völgy, ahol élek, ami a "nevemet" adta, 5 falu egymás mellett Tagyon, Szentantalfa, Balatoncsicsó, Szentjakabfa és Óbudavár.
A legenda szerint a Nivegy-völgy már a magyar honfoglalás idején lakhellyé vált.
Buda vitéz telepedett meg az északi oldal lankáin. A települést ma is Óbudavárnak nevezik.
A vitéznek három fia volt, István, Jakab és Antal. Amikor felcseperedtek, apjuk felvitte őket a közeli Halom-hegy tetejére, ahonnan mindhármuknak, egy-egy nyílvesszőt kellett kilőniük. Ahol a nyilak földet értek, a három fiú kialakíthatta saját udvarházát.
Így lett István – Csicsa – Balatoncsicsó, Jakab Szentjakabfa és Antal Szentantalfa alapítója.

Az esküvőszervezés számomra szerelem munka, ami Nivegy-esküvő néven vállalkozásformát öntött. 2018. novemberében alapítottam a vállalkozásomat. Amikor esküvőkkel foglalkozom, repül az idő, abszolút igaz a mondás miszerint: „Válassz olyan szakmát, amit szeretsz, és akkor soha az életben nem kell dolgoznod.”

A Nivegy-esküvő a szívem csücske, lelkem egy darabja. 

dsc03219.jpg

- Miben tudsz segíteni a házasulandóknak? Miben más, több a vállalkozásod a hasonlóktól?

Akár az első perctől a lakodalom végig a párral vagyok, segítem, támogatom őket, amolyan „tyúkanyó” módra. Általában még az esküvő után sem hagyom el őket. Nagyon sok párral baráti kapcsolatot ápolok. Fontos számomra, hogy már az első beszélgetésen szimpatikusak legyünk egymásnak, hogy meglegyen a kémia, hogy a pár bízzon bennem!  Ahol nem érzem, hogy nem tudunk gördülékenyen együtt dolgozni, annak az esküvőnek a szervezését nem vállalom. Volt már rá példa nem is egyszer.

Az esküvőszervezés sokat jelent nekem és csakis szívvel-lélekkel tudom végezni. Pörgős, amolyan „mindigvidám” típusú ember vagyok, aminek nagy hasznát veszem a munkám során is.

Pontosan tudom, hogy egy esküvő megszervezésének folyamata izgalmakkal, érzelmekkel és szenvedéllyel teli időszak, így nemcsak az esküvő részletekbe menő felépítésében, hanem más apróságokban és érzelmi kérdésekben is rendelkezésére állok a pároknak. Számomra mindig a pár elképzelései, vágyai és érdekei az elsők, minden másban rugalmas vagyok!

lillaek.jpg

- Esküvőszervezés mi is tulajdonképpen. Mivel jár a munkád? Mit szeretsz benne? Mi okoz nehézségeket a munkád során?

Egy esküvő megszervezése mindig boldogsággal tölt el. Hálás vagyok azoknak, akik rám bízzák életük egyik legszebb napját, hiszen esküvőszervezőnek lenni bizalmi feladat.

Egy jó esküvőszervező álmokat valósít meg.

Az esküvőszervezés összetett feladat. Az esküvőszervező nem csupán egy „szervező”, hanem tanácsadó, közvetítő, segít eligazodni a szervezés útvesztőjében, és ha szükséges, pszichológus szerepet is betölt.  Az esküvőszervezőként feladatom, hogy a pár igényeinek felmérése után, megkeressem az elképzeléseikhez legjobban illő helyszíneket, számukra megfelelő szolgáltatókat. Az ajánlatból a pár kiválasztja a számára legtökéletesebbet. Közreműködök a kiválasztott szolgáltatókkal a szerződések megkötésében. A szervezés folyamán mindvégig kapcsolatot tartok a párral és a szolgáltatókkal egyaránt. Azok, akik segítségemmel szervezik esküvőjüket, nyugodtak lehetnek, hiszen a nagy napon csak egymásra és az ünnep örömére kell figyelniük.

252509005_3078000932481762_1576601888313798617_n.jpg

Szeretem az embereket és szeretek velük/nekik dolgozni. Nagyon szeretem a szervezés folyamatát, a párok csillogó szemeit, amikor egy-egy „feladatot” megoldunk és kipipálunk és érzik, hogy IGEN ez nekik jó. Nincs két egyforma esküvő, így a kreativitásomra nagy szükség van. Igazán jóleső érzés, mikor a pároktól pozitív visszajelzést kapok, még nagyobb öröm, mikor egy nagyi vagy örömszülő akár az esküvő napján, akár később boldogan beszél arról, hogy mennyire örül a jól sikerült esküvőnek.  

Ami nehézséget okoz az néha egy-egy „jótanáccsal” szolgáló családtag/barát javaslatának asszertív kommunikációval való elutasítása. Olyan is előfordult, hogy a menyasszony és a vőlegény nem egészen egyforma esküvőt képzelt el maguknak, ilyenkor ügyesen kell őket a közös nevező felé vezetni, ami nem mindig könnyű feladat. Vált már menyasszony „menyaszörnnyé” az esküvőt megelőző napokon, de volt, aki a nagy nap kellős közepén lett azzá….no itt lép színre a pszichológus énem….kisebb-nagyobb sikerrel.

Némely szolgáltatóval való tárgyalás és közös munka is okozott már nehézséget. pl. a nem megfelelő kommunikáció (írásos és szóbeli), találkoztam már olyan szolgáltatóval, aki nem akar szerződést írni, problémát okoz az alkoholfogyasztás munka közben (ami számomra nem elfogadható), nem megfelelő teljesítés (idei esküvőn fordult elő, hogy borzasztó munkát adott ki egy szolgáltató a kezéből és küzdenem kellett a pénz visszafizetéséért, de végül sikerült). A nehézségeknél még említhetem azt is, hogy az ügyfél szerzés sem könnyű. Az állandó social média megjelenésben is vannak elakadásaim. 

a_d.jpg

- Balaton. Miért pont az a régió?

Veszprém megyében élek és dolgozom esküvőszervezőként, így főleg az ország ezen részén vállalok esküvőket, de igény esetén (volt már rá példa) a túlsó partra is szívesen elmegyek. Amellett, hogy imádom a Balatont, ide születtem, itt nőttem fel és lettem kislányból feleség és anya.

Nagy helyismerettel rendelkező balatoni esküvőszervezőként ismerem a vidék eldugott szépségeit, rejtett báját és legjobb helyszíneit. Tudom, ki készíti a legfinomabb tortát, és hol kötik a legszebb bokrétát. Ismerem a helyi szolgáltatókat, hisz’ együtt nőttem fel velük, így professzionális rendezvényszervezőként az első pillanattól az utolsóig támogatni a párt.

- Mit szeretnél elérni a munkáddal?

Nagyon örülnék, ha minél többen megismernének engem és a vállalkozásomat is. Mire 10 éves lesz a vállalkozásom, szeretnék ismert esküvőszervező lenni.  

- Mik a jövőbeli terveid?

Szeretném, ha eljutnék odáig, hogy főállású vállalkozóként végezhessem az esküvőszervezést, de addig is évi 5-6 esküvőtől is repdesnék az örömtől.

Álmom, hogy egy óriásplakáton (az M7 Balaton felé vezető szakaszán) hirdethessem magam, mint esküvőszervező.

Nivegy-Esküvő weboldala, FB oldala

További elérhetőségek

+ 36 70 525 1703

info@nivegyeskuvo.hu

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#esküvő #lakodalom #nivegy #interj

Szólj hozzá