2022. ápr 07.

Foltmentes élet!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Foltmentes élet!

_dsc3206.jpeg

Pecsét, flekk, pötty, paca, folt hátán folt…

Kisgyermekesként nagyon sok kétes eredetű, meglepő folttal találkozik az ember, akárhogy is nevezze azt. A fotel, a szőnyeg, a kanapé, a matrac szinte hetente gyarapodhat egy-egy új folttal, színes pecséttel, ha az ember fél percre elfordítja a fejét. Persze rendszerint utólag vesszük csak észre, mikor megtörtént a baj, nincs is meg sokszor gazdája a készítőnek. Így azt sem lehet biztosan tudni, mi okozta. Ezért elég nehéz megelőzni, védekezni a foltok ellen. Eltüntetni, kitisztítani viszont könnyedén lehet őket, ha ismerjük a megfelelő eljárást. Ahhoz viszont fontos, hogy a folt tisztítása előtt meg kell határozni pontosan az eredetét az eredményesebb tisztításhoz.

Milyen foltok adódhatnak?

Bor, kakaó, almalé és mindenféle italfolt. A különböző ételek okozta pacák, zsíros foltok is gyakran előfordulhatnak. Leesik a pizza, ketchupos lesz a szőnyeg, maszatos kis szájak törlődnek bele a kanapéba… Különböző krémek, popsi krémek, kencék is maradandó foltot hagyhatnak. Balesetek előfordulhatnak, egy kis bibi a térden, egy orrvérzés, egy kiesett fog és a vér maradandó foltot hagyhat a kárpitokon. Golyóstoll, filc, zsírkréta? A legnehezebben kitisztítható folthagyók. És bizony gyakran előkerülnek. És akkor még nem említettem a testi diszfunkciók melléktermékeit. Vagy ha háziállat van otthon, akkor sár, por, élősködők, szőr… De a szabad szemmel nem látható atkák mentesítését is érdemes elvégezni rendszeresen, főleg allergiásoknak!

_dsc3358.jpeg

De ennél durvább, kitisztíthatatlannak gondolt flekkek is adódhatnak! Hiszen egy kisgyermekes családban bármilyen meglepő dolog előfordulhat…

Mi van akkor, ha nem boldogulunk a pecsétekkel?

Néha a saját, otthoni teljes eszköztár bevetése sem elég ahhoz, hogy tisztaság legyen és eltűnjön minden pötty, folt. A legerősebb tisztítószerek vagy házi praktikák sem segítenek mindig. Sőt! Az egyszerű, háztartásban megtalálható szerekkel történő kárpittisztító próbálkozások sokszor maradandó károsodást okoznak, mert befixálhatják a szövetbe a folt színét vagy szétdörzsöljük a koszt! És akkor még nehezebb a kárt elhárítani.

Ilyenkor jöhet a B verzió, a teljes körű kárpittisztítás!

_dsc3347.jpeg

Fotók: Ginger photo

A nehezen elérhető helyekhez, a szokatlan anyagokhoz és még szokatlanabb eredetű foltokhoz elengedhetetlen, hogy az ember profit bízzon meg, aki rendelkezik hozzá kellő eszköztárral, vegyszerekkel. A legcélravezetőbb, ha a bútorkárpitok foltjainak eltávolításához professzionális, boltban nem kapható kárpittisztító szereket használ az ember. Viszont lakossági forgalomban nem kaphatóak, mivel megfelelő szakértelmet, tapasztalatot igényelnek, erősségük, töménységük miatt. És bizony nem mindenki engedheti meg magának, hogy otthonában speciális tisztítóeszközöket vásároljon több száz ezer forintért.

Mikor érdemes profit megbízni vele?

Elsősorban akkor, ha olyan makacs, el nem tüntethető foltok keletkeznek, melyeket otthoni eszközökkel nem lehet kitisztítani. Ezen kívül érdemes nagyobb igénybevétel esetén havonta egyszer, kisebb igénybevételkor nagytakarítások alkalmával, évszakváltáskor teljes körű kárpittisztítást kérni.

_dsc3289.jpeg

Vegyszermentesen is lehet?

A kisgyermekes családok számára a környezetvédelem és az egészséges termékek használata is kiemelten fontos legtöbb esetben. Erősebb vegyszereket érdemes elhagyni, melyek belélegezve károsak. Olyan természetes tisztítószerek is rendelkezésre állnak, melyek a kárpitok, szőnyegek tisztítására alkalmasak, könnyedén elbánnak a makacs foltokkal, ugyanakkor nem egészségtelenek, nem irritálja a nyálkahártyát, nem károsítják a bőrt, nincs vegyszeres kipárolgásuk. Példának okáért tökéletes tisztaságot és teljesen újjá varázsolhatóak a kárpitok a sokoldalú gőztisztítóval, és megfelelő bio tisztítószerekkel is.

Regina Cleaning oldalán még több ötletet, segítséget kaphattok, ha makulátlan, tiszta lakásra vágytok és foltmentes kárpitokra!

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#reklám #szponzorálttartalom  #tisztaság #reginacleaning #kárpittiztítás #takarítás #foltok 

Szólj hozzá

Kitekintő Csajos oldal