2022. ápr 06.

Te alakítod az életed! Legyen pozitív!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Te alakítod az életed! Legyen pozitív!

board-g2a0f2603c_640.jpg

Te alakítod a sorsod, az életed alakulását elsősorban! Magadban keresd a hibát, ha nem vagy elégedett vele! Persze rengeteg külső tényezőtől függ, hogy boldogok, elégedettek vagyunk-e, de leginkább önmagunktól! Pár tipp, amitől biztos, hogy pozitívabban fogod látni a világot!

Így alakítsd az életed pozitívabbá!

- Tegyél az ellen, amivel kapcsolatban van beleszólásod! 

Ha nem vagy elégedett a fizetéseddel, a munkáddal, kérj fizetésemelést, keress más munkahelyet! Ha boldogtalan vagy a párkapcsolatodban, családi életedben, tegyél érte, hogy jobb legyen! Tehetsz azért, hogy jobb legyen! A saját sorsod kovács vagy! Ne félj a változástól!

-  Ha nincs beleszólásod a dolgokba, akkor fogadd el, vagy ne foglalkozz vele!

Mit értek az alatt, hogy nincs beleszólásod a dolgokba? Például a politika pont ilyen. Nem sokat tehetsz az ellen, ha nem az került hatalomra, akire te szavaztál. Fogadd el és ne foglalkozz vele! Saját életed keseríted meg, ha a megváltoztathatatlan dolgok miatt dühöngsz. Csak lehúznak! A rajtad kívül álló dolgokat nem tudod megváltoztatni, legyen az egy tragédia, egy válás, egy halál, politika...Nehéz megemészteni, hiszen nem tudsz tenni semmit velük kapcsolatban. Csak akkor tudsz kikerülni a negatív spirálból, ha nem azon kattogsz újra és újra. A külső, rajtad kívülálló dolgokra ráhatásod nincs, megváltoztatni úgy sem tudod őket! Túl kell lépni rajtuk, új alternatívát, nézőpontot keresni. 

Erre szokták mondani, hogy hozd ki a lehető legtöbb jót a rossz dolgokból is!

 

Minden egyes perc, amit efféle megváltoztathatatlan dolgokra pazarolsz, olyan dolgoktól veszi el az időt, amiket igenis befolyásolhatnál!

Ryan Holiday

- A pozitív gondolkodás pozitív dolgokat szül, vonz be!

Nézd az élet szép, napos oldalát. Örülj annak, amid van! Törekedj minden dologból a lehető legjobbat, legtöbbet kihozni! És légy büszke az elért eredményeidre, önmagadra! Az életszemléleted nem mindegy, hogy milyen, pesszimista vagy optimista!

Istenem, segítsd elfogadnom azt, ami megváltoztathatatlan. És bátoríts, hogy változtassak azon, amin tudok. Végül add, hogy ezt a két vágyat össze ne keverjem.

Schäffer Erzsébet

opposites-ge7260cf3b_640.jpg

- Néha engedd meg magadnak a szomorúságot, a borús gondolatokat, a tökéletlenséget is!

Ettől csak még értékesebbek lesznek a pozitív perceid. Nem leszel kevesebb azzal, ha néha elengeded a gyeplőt és a saját magad, a boldogság, pozitív elvárásaidból visszaveszel! Dühöngj, sírj, engedj le, hogy aztán újra pozitív irányba léphess! 

Fontos összetevője vagy az életnek, a világnak, ám igen aprócska kis fogaskereke csupán! A saját életedért tartozol felelősséggel! Fontos, hogy pozitívan élj és becsüld önmagad!

Fotó: Pixabay

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#pozitív #életszemlélet

 

Szólj hozzá

Kitekintő