2021. nov 27.

Kőszegi-Arbeiter Anita: Fülöp, a strucc savariai kalandjai

írta: Mayerné Répási Adrienn
Kőszegi-Arbeiter Anita: Fülöp, a strucc savariai kalandjai

fu_lo_p-a-strucc-savariai-kalandjai.jpg

Négy éves kisfiamnak annyira megtetszett Fülöp története, hogy amint megérkezett, lecsapott rá és szőrén-szálán eltűnt a kötet. Míg nagy sokára előkerült, hogy olvassak belőle neki. Egyszóval kisfiam úgy döntött ez a könyv az ő tulajdona és kész. Anita, az írónő egy varázsló, mert eddig nem igazán sikerült senkinek sem elbűvölnie ennyire legkisebb csemetém. Azóta is gyakran előkerül a könyve és olvasni kell úton, orvosnál, autóban, itthon, elalvás előtt és vasárnap, pihenőidőben. 

Meg is értem, mert egy könnyed, szórakoztató kis történet. Könnyen olvasható, pont megfelelő hosszú fejezetekkel van ellátva a legkisebbeknek, a legnagyobbaknak pedig egyben elolvasható. Anita észrevétlen mutatja be Szombathely fontos épületeit, minden tudnivalót a környékről, ugyanakkor Fülöpről is sokat megtudhatnak a csemeték. Nagyon szívesen olvasnék minden városról egy Fülöp általi bemutatást. Nagyon izgalmas, ahogy "nyomoz" a kis struccunk, akivel a gyerekek könnyen azonosulhatnak. Illetve jókat nevethetnek fura kérdésein, melyek talán az ő fejükben is megfordultak már. Maguk a rajzok is kedvesek, bájosak, szerethetőek. 

Remélem eljutunk egyszer Szombathelyre és a könyv útmutatásával körbejárhatjuk majd! Fülöp, mindenképp látogass el több nagyvárosba is!

Danci véleménye (10 éves):

A nyelvezete könnyen követhető, tetszik, de voltak olyan szavak, melyeket nehezebben olvastam ki. De ettől függetlenül nagyon tetszett a történet. Nekem már túl rövidnek bizonyult a könyv, szívesen olvastam volna még tovább. Nagyjából 7-8 éveseknek ajánlom inkább. Sok új dolgot tanultam meg az olvasmányból. Például a struccról, a múzeumok működéséről, a címerekről. A strucc, mint szereplő nagyon jó volt. Kedvelhető, vicces, szórakoztató. Az Íbisz barátsága rész lett a kedvencem. Olyan gyerekeknek ajánlom a könyvet, akik szeretik a környezetünket és a felfedezést. 

András ( 4 éves):

Nagyon jó nekem a könyv. Szépek a rajzok, van rajta a strucc. Vicces szereplő, akivel mindig történik valami izgalmas.

2919_8523_08_dome_a_strucc_2020_04_21_nj-1.jpg

Ha kedvet kaptatok ti is Fülöp kalandjaihoz, az írónő FB oldalán vagy weboldalán, a Savariamesék oldalon tudjátok megvásárolni.

A könyvet nagyon szépen köszönjük az írónőnek!

Fülszöveg:

Ő itt mesénk hőse, Fülöp,
a legkíváncsibb strucckölyök.
Mindjárt leesik az állad:
képzeld, ő egy címerállat!
Megtudta, hogy Vas megyében
a címernek közepében
ő áll, szájában patkóval.
Nem tarthatták még hat lóval
sem vissza, rögtön útra kelt,
ment míg Szombathelyre nem lelt!

Szombathely
40 oldal 
puhatáblás
ISBN: 9786158155038 
Illusztrálta: Tarr Andrea

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#könyv #mese #strucc #savaria #szombathely #mesekönyv #gyerekkönyv #ajánló #recenzió

Szólj hozzá

Recenzió Olvastuk