2021. jún 17.

Az alternatív gyógymódok, a hagyományos, nyugati orvoslás nagyszerű kiegészítői

írta: Mayerné Répási Adrienn
Az alternatív gyógymódok, a hagyományos, nyugati orvoslás nagyszerű kiegészítői

andi_4.jpg

Dr. Jung Andrea az Alternatív Segítők Keresőjének és a Naturportal-nak a megálmodója. 3 gyerekes anyuka, a családját is természetes módokon gyógyítja. Kisgyerekkora óta érdekli a nagybetűs Gyógyítás.

A célja, hogy segítsen megismertetni az emberekkel az alternatív gyógymódokat, mely a hagyományos nyugati orvoslás kiegészítője.

2 alternatív segítő módszerekkel foglalkozó honlapja is van, küldetésének, missziójának tekinti, hogy ezek az információk minél több emberhez eljussanak. Facebook csoportjában, 2021. júniusában kb. 40.000 fő kér és ad fitoterápiás és alternatív segítői tanácsokat. Segítő, jó hangulatú, reklámmentes csoport, melyet Andrea egy segítővel moderál.

Read Blog: Te jogász vagy végzettségileg…  Mióta érdekel a gyógyítás?

Dr. Jung Andrea

Gyakorlatilag kicsi gyerekkorom óta. Óvodás voltam még, amikor nagymamám kertjében összegyűjtöttem a rózsaszirmokat, hogy belőle „olajat” préseljek. A mai napig a kedvencem a rózsaolaj. 6 évesen kijelentettem, hogy Főigazgató Főorvos szeretnék lenni. Ez egészen az első vérvételig tartott, amit túl drasztikusnak gondoltam, és ott elhatároztam, hogy nem leszek hagyományos orvos. Kamasz koromban prof. dr. Török Szilveszterhez vitt az apukám, akivel még idős korában volt szerencsém találkozni. Most már nem él sajnos. Egy nagyhírű természetgyógyász volt. Ő írisz diagnosztikával és a tenyér meridián pontjainak elektromos diagnosztikájával dolgozott. Kijelentette, hogy apukámnak erősen szuggesztív, nekem pedig gyógyító energiáim vannak. Kérdezte, hogy nem szeretnék-e gyógyítással foglalkozni. Meghökkentem ezen a kérdésen. Hirtelen azt feleltem, hogy MOST MÉG nem, ahhoz több tapasztalatot kéne gyűjtenem. Elküldött egy tatabányai energiagyógyászhoz, valamit el kellett vinnem neki. Úgy éreztem, hogy szeretné, ha valamilyen módon bekapcsolódnék a természetgyógyászatba. Akkor még nem álltam erre készen. Úgy is fogalmazhatnék, hogy karmikusan nem volt ott az ideje…  A gimis természetgyógyászati napok, a különféle természetgyógyászati rendezvények mindig is bevonzottak, egész életemben. Elmentem egy természetgyógyászati alapképzésre is, igaz, hogy még nem végeztem el, mert közben szültem, és voltak egyéb teendőim is. Lehet, hogy egyszer elvégzem.

 

Read Blog: Hagyományos nyugati orvoslás és oltás ellenes vagy?

Dr. Jung Andrea

Szeretem az orvosokat, a gyógyszerészeket is. Közülük is többen vannak, akik a természetgyógyászat, vagy a fitoterápia felé fordultak. Sok kedves ismerősöm, rokonom, barátom van, aki orvos ÉS imádja a természetgyógyászatot. Nincsenek ilyen éles határvonalak szerintem. Ahány ember, annyi megértési szint, annyi karmikus szál. Végső soron, aki gyógyít, akár így, akár úgy, az Segítő. A szeretet energiáit szeretném képviselni, nem a széthúzásét. Híd szeretnék lenni, nem gát, vagy akadály.

A kötelező védőoltásokat megkaptam. Gyerekkoromban senki sem kérdezte, hogy Pfizer-t, vagy Moderna-t kérek. Azt adták, ami volt, ami járt…

Külön oltások iránt nem nagyon kapálódzok, nem félek a betegségektől alapvetően. Erre is igaz szerintem, hogy a félelem energiái helyett a szeretet energia minőségében jó tartózkodni. Az erősíti az immunrendszert is.

 

Read blog: Hogyan jött egy olyan ötlet, hogy létre kéne hozni az Alternatív Segítők Keresőjét?

Dr. Jung Andrea:

2008-ban, akkor, amikor megszültem a második fiamat megvalósítottam egy régi álmomat, létrehoztam a Naturportal Online Magazin-t (https://naturportal.hu). Először csak magam szerkesztettem. Meglepően sokan látogattak a weboldalra. Nagyon sokan megkerestek e-mailen, telefonon is, hogy ajánljak megbízható természetgyógyászt. Mivel eléggé sokat ismertem, ezért ez nem okozott gondot. Szívesen ajánlottam másokat. Nagyon sok időmbe és energiámba tellett mindez, ezért elhatároztam egy idő után, hogy professzionális szintre fejlesztem ezt a tevékenységet, és az ingyenes ajánlásokat. Így született meg az ötlet, hogy a Naturportal mellé létrehozzam a Gyógyászkeresőt is.

 promo_kep.jpg

Read blog: Ha körülnézünk a piacon, nem nagyon találunk még egy ilyen weboldalt, amelyen csak alternatív segítők szerepelnének… Hogyan lehetséges ez?

Dr. Jung Andrea:

Valóban így van. Ezzel a honlappal egyediek vagyunk a piacon. Senki sem látott benne sem pénzt, sem fantáziát, hogy ezt megcsinálja. Hozzáteszem, hogy voltak próbálkozások az évek alatt, de mindegyik próbálkozás kudarcba fulladt, nem voltak regisztrálók és több volt a honlap költsége, mint amennyi díjat be lehetett belőle szedni, ezért gyorsan abbahagyták.

 

Read blog: Mit gondolsz, miben állhat a Gyógyászkereső sikere, hogy a karantén alatt jött létre, most már közel 1 éve talpon van, és folyamatosan regisztrálnak is a weboldalra?

Dr. Jung Andrea:

Egyrészt szerintem jó lett a honlap és rugalmasan fejleszthető. Másrészt a marketingünk több lábon áll. Harmadrészt olyan díjakat szabtunk, amit a legkisebb Segítő is ki tud fizetni. Negyedrészt pedig rengeteg munkát, és energiát fektetünk a honlapba, szívvel-lélekkel csináljuk, nem külsősökkel dolgoztatunk. E mellett az sem elhanyagolható szempont, hogy alapvetőn ezt a tevékenységünket mi egy missziónak tekintjük. A mellett tehát, hogy bár a pénz nem elsődleges motiváció, de elengedhetetlen kellék.

 

Read blog: Bárkit szívesen láttok a weboldalon?

Dr. Jung Andrea:

Szűrjük a jelentkezőket, nem szeretnénk bárkit megjeleníteni, csak azért, mert fizet. Meg szeretnénk tartani a megfelelő színvonalat. Azt nem dönthetjük el természetesen, hogy Jó-e a segítő, vagy nem jó, de ezt nem is lehet. Lehet, hogy ami Neked jó, az Nekem nem lesz egyáltalán jó… A Segítők profilképpel vannak fenn, korlátlanul tölthetnek fel fotókat, tehát, ha ránézel az arcára, minimum az lejön, hogy szimpatikus-e vagy nem. A mellett, hogy városra is lehet szűrni…

Ellenőrizzük a végzettségeket, és megnézzük a profilokat jogi és marketing szempontból is. Több körös ellenőrzésen mennek át.

Mondok egy példát: Rengetegen szeretnének termék tanácsadóként megjelenni, ha kiváló a termék, akkor őket maximum a Naturportal-ra várjuk egy tudományos alapokon megírt PR cikkel, vagy banner-rel. A segítői munka nem a termékekről szól szerintünk, hanem a szaktudásról. Ehhez ragaszkodunk.

 

Read blog: Gondot okoz-e szerinted jogi szempontból (pl. Kuruzsló törvény), hogy a honlap nevében szerepel a „Gyógyász” szó?

Dr. Jung Andrea

Mielőtt útjára indítottuk volna a honlapot konzultáltunk ez ügyben ügyvéddel. Nem okozhat ez semmilyen módon gondot, hogy egy honlapnak mi a domain neve. Tartalma szerint ez egy kereső az Alternatív Segítők számára. Coach-ok, pszichológusok is fent vannak a weboldalon, akik gyógyítást semmilyen formában nem végeznek. Van fenn persze orvos, gyógyszerész is. Az a tevékenység fog számítani, amit ő a helyszínen végez, hogy az jogilag minek minősül. Szokott lenni erre formanyomtatvány, amit kitöltetnek a segítők a pácienssel. Mi minden profilt amúgy is ellenőrzünk, hogy jogilag rendben legyen.

Azért, hogy segítsük a jogi eligazodást, adatvédelmi szakjogász, és dr. Végvári Ildikó ügyvédnő is blogol a honlapunkra. Az edukáció tehát két irányú. Egyrészt segítjük a Segítőket, másrészt segítjük az embereket, hogy megismerjék az alternatív állapotjavítási lehetőségeket.

Egy felület vagyunk, híd, amely összeköti a Segítőket az emberekkel.

 

Read blog: Milyen nehézséggel kellett szembe néznetek?

Dr. Jung Andrea

Szeptemberében indultunk, amikor már javában zajlottak a covid miatti lezárások. Ez egyrészt kihatott az alternatív segítőkre is, akik közül sokan szüneteltetni voltak kénytelenek a vállalkozásukat. Másrészről az egész gazdasági vérkeringésre rányomta a bélyegét több fronton is: a társadalom sok rétege volt mentálisan, vagy fizikálisan (pl. családok az online tanulás miatt), vagy akár mentális vagy fizikális betegségek okán is akadályozva.

Ezen kívül a rendezvények is le voltak zárva, ahol promotálni tudtuk volna ezt az új honlapot.

Ilyen környezetben is be tudtuk indítani és meg tudtuk ismertetni az emberekkel ezt a hiánypótló honlapot. A nehézséget az jelentette, hogy ennek megfelelően extra munkát és energiát kellett belefektetnünk.

Ugyanakkor ez bizakodásra ad okot, hogy jó az irány, amin járunk, hiszen ilyen extrém nehézségek közepette is el tudtunk indulni.

 akupresszura.jpg

Read blog: Hogyan kell ezt elképzelni? Rajtatok keresztül rendelik meg a Segítők szolgáltatását?

Dr. Jung Andrea

Egyrészt igen, másrészt nem. Van kapcsolatfelvételi űrlap, vagy útvonal tervezős térképes kereső, hogy az ügyfelek minél egyszerűbben fel tudják venni a kapcsolatot.

Ugyanakkor ez egy PR felület is, amelyről közvetlenül is ki lehet kattintani a Segítők social felületeire, vagy a honlapjára. Többen beszámoltak arról, hogy nőtt a forgalmuk amióta nálunk vannak, azonban először az ügyfelek a honlapjukon szerettek volna körbe nézni, és onnan jelentkeznek.

Tehát kapcsolatfelvételi és PR felület egyaránt.

 

Read blog: Lennének-e olyanok, akiket külön is ki szeretnél emelni valami miatt?

Dr. Jung Andrea

Mindenki nagyon ügyes, kedves és jó segítő, akik a honlapon szerepelnek. Nagyon nehéz lenne bárkit is kiemelni.

Jóga terapeuták, energia gyógyászok, holisztikus coach-ok, stresszoldási módszerekkel dolgozók mellett pszichológus, gyógyszerész, orvos, eredeti indiai ayurvéda terapeuták (ún. vaidya-k), a craniasacralis terápia magyarországi képzője, aki több ezer terapeutát képzett már egyaránt megtalálható a honlapon.

Mindegyikük más módszer, ugyanazért a célért, hogy az embereket segítsék testi és/vagy lelki szinten.

Linkek:

https://naturportal.hu

https://gyogyaszkereso.hu

Gyógynövények, természetgyógyászat Csoport: https://www.facebook.com/groups/161476060673877

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#természet #interjú #természetgyógyászat #egészség #alternatív #naturportal #gyogyaszkereso #prcikk #szponzorálttartalom #reklám

 

Szólj hozzá

Kitekintő