2021. jún 05.

Stoplis cipőt, de milyet?

írta: Mayerné Répási Adrienn
Stoplis cipőt, de milyet?

kid-1465534_640.jpg

Az elkerülhetetlen foci!

Ízig-vérig lányos anyuka vagyok. Nálam a sport kimerült eddig a zumbában és a futásban. Igen ám, de van egy kisfiam is, aki egy izgő-mozgó sajtkukac, szóval számolhatok rá, hogy előkerül hamarosan a stoplis cipő, a sportmezek és hasonló, focis dolgok is. Úgy gondoltam, nem árt előre kiművelődnöm belőle, hogy ne érjenek majd akkor meglepetések. 

football-1396740_640.jpg

Milyen a jó stoplis cipő?

Méret

Az első és legfontosabb, hogy megfelelő méretű cipőt kell választani. Nem szabad, hogy túl nagy legyen, de szoros sem, mert mindkét esetben feltöri a lábat és balesetveszélyes is. Könnyebb benne elesni, ha a méretezés nem tökéletes.

Cipőtalp

A másik tényező, amit mindenképp figyelembe kell venni, hogy milyen talaj van ott, ahol focizni szeretne a csemete. Teljesen más cipő kell fűre, műfűre és terembe is. A különböző talajfajták más és más keménységűek, így a cipőtalp és a cipő kialakítása is eltérő ehhez viszonyítva. Figyelni kell arra, hogy a cipő felépítése tökéletesen alkalmassá tegye a cipőt az adott pályatípuson való játékra, különben csak rossz élmény lesz a foci és a cipő is hamar tönkremegy.

Minőség, ár

A harmadik, amit számításba kell venni, az a minőség. A drágább, nevesebb cipők nem mindig jobbak, de azért nagy általánosságban elmondható, hogy az újabb szériák már tele vannak spéci technikával készült apróságokkal, tartósabb alapanyagokból készülnek, így az élettartalmuk, stapabírásuk is jobb. A jobb, minőségibb cipők nem alapkategóriásak, ezét magasabb is az áruk. Fontos mérlegelni, mire kell a cipő pontosan, mennyit érdemes rá áldozni.

Anyaga

Bőrcipő választása esetén, tudni kell, hogy a bőr érzékenyebb, gyakrabban kell mosni, kenni és ápolni. Viszont a lábaknak kellemesebb, jobban szellőzik. A bőrből készült cipő játék közben megnyúlik valamennyire, így egy kicsit kisebb méretet kell választani.

A műszálas cipő ápolása a bőrcipővel szemben egyszerűbb. Használat után  le kell mosni és megszárítani. Kevésbé strapabíró, mint a másik fajta, viszont jó cipőápoló szerekkel az élettartama meghosszabbítható jelentősen. 

Ha már adott a megfelelő stoplis cipő, viselése mellett nagyobb komfortosságot ad az is, ha az öltözék, a ruha is passzol az adott sporthoz, a focihoz. Úgyhogy lassan szét kell néznem focimezek és kesztyűk, lábszárvédők és focilabdák között is, mi a divat, milyen szempontok szerint érdemes választani...

Addig is, focira fel! Mert sportolni jó!

#Szponzorált cikk #Partner cikk #Külső cikk #reklám #foci #stopliscipő #focimez #fociruha #futball 

r-gol.com/hu

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

Szólj hozzá

Kitekintő