2021. jún 03.

Tartalommarketing stratégiából jeles!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Tartalommarketing stratégiából jeles!

computer-768608_640.jpg

Mi az az elengedhetetlen dolog, ami minden vállalkozás számára szükséges?

Egy vállalkozásnak elengedhetetlen egy piackutatás kezdetben, majd a megfelelő kommunikáció, saját social media oldalak létrehozása, weboldal, arculat kialakítás, SEO, a jó termékek, szolgáltatások kivitelezése és mindezek bemutatása a leendő megrendelők felé. Ehhez pedig tartalommarketing kell és stratégia, hogy megfelelően működjön. A már meglévő vállalkozásoknak is új alapokat adhat, új vevőkört jelenthet. Ezért ma Abonyi Anita, tartalommarketing és piackutatási tanácsadóval beszélgettem egy kicsit ezek fontosságáról.

abonyi-anita-tartalom-marketing-piackutatas-tanacsado-google-businessseo.png

Tartalommarketing stratégia elengedhetetlen?

Hatalmas probléma a kisvállalkozóknak: a zajos kommunikációs térben számtalan vállalkozás próbál zsúfolt, vagy telített piaci környezetben hangot találni és értékesíteni, ügyfeleket szerezni és hatékonyan becélozni. Ez ma már csaknem lehetetlen hosszabb távú tartalommarketing stratégia nélkül. De van egy olyan közvetlen értékesítést elősegítő platform, ami ingyenesen, organikus találatot hozhat bármely szolgáltatónak, üzlethelyiséggel rendelkezőnek, vagy kézművesnek, termékesnek, s ez a Google Cégem felülete.

Miért fontos a Google Cégem?

A Google térképre és keresőre épülő szolgáltatás vállalkozások megjelenésére szolgál; az "online piacon értékesítési kirakatként" is megfogalmazhatjuk. 
A pandémia egyik hozadéka, hogy a google tágabbra nyitotta ingyenes lehetőségeit, amik azóta is nyitva vannak azoknak, akik élnek vele. 
Így a Google Cégem adatlapja is kibővült azon ingyenes lehetőségekkel miszerint saját google business honlap hozható létre, vagy eseményeket, speciális ajánlatokat, bejegyzéseket oszthatunk meg valós időben a google keresőben. Hangsúlyozom, ingyen. A Google Cégem felület helyes használata MA (még) garantáltan versenyelőnyhöz juttatja azokat a kisvállalkozásokat, akik SEO-s plusz tudással megtanulják kezelni azt.
google-business-cegem-abonyi-anita-tanacsadas-szakerto-kisvallalkozasok-szolgaltatok-egylepcsos-ertekesites-kommunikacio.jpg

Miben tudsz te segíteni az embereknek?

Én abban vagyok különleges, hogy hamar ráálltam a felület megismerésére, folyamatosan figyelem a trendeket és a Google fejlesztéseit, s egyúttal SEO szaktudásomnak köszönhetően jóval hatékonyabban tudom megtanítani használni a Google Cégem felületet a kisvállalkozó ügyfeleknek, mintha spontán kezelnék maguk azt. 
A Google Cégem workshopom is 2 az 1-ben: hiszen SEO alapú szövegírási trükkökkel erősítve kapják meg a jelentkezők a vállalkozásukra húzható, Google Cégem felülethasználati gyakorlati tudásukat. Nálam a felület minden jogi, etikai és gyakorlati használatával kapcsolatos kérdésre választ kapnak a résztvevők, kiemelve a kisvállalkozóknak leginkább fontos gyakorlati részeit, hasznát és feltételeit (szabályait).

És hogy miért kisvállalkozásokat segítek tudásmegosztásommal? Azért, mert női egyszemélyes vállalkozásként magam is hiszek a kicsik kreativitásában és erejében, és abban, hogy nem kell mindenkinek multivá nőnie ahhoz, hogy életképes hivatássá fejlessze vállalkozását. A kicsik rugalmasak és nyitottak, tanulnak, fejlődnek folyamatosan így megérdemlik a valódi segítséget azoktól a szakemberektől, akik hisznek bennük!
Nem véletlenül az a szlogenem, hogy
 Azért dolgozom, hogy a Vevőd beszéljen belőled!

Az online  Workshopról rudnivalók:

A̲z̲ e̲s̲e̲m̲é̲n̲y̲e̲n̲ v̲a̲l̲ó̲ r̲é̲s̲z̲v̲é̲t̲e̲l̲ f̲e̲l̲t̲é̲t̲e̲l̲e̲ a̲ j̲e̲l̲e̲n̲t̲k̲e̲z̲é̲s̲i̲ l̲a̲p̲ k̲i̲t̲ö̲l̲t̲é̲s̲e̲: https://forms.gle/1APEYmRJpbWYNLNB9
A résztvevők száma korlátozott a̲l̲k̲a̲l̲m̲a̲n̲k̲é̲n̲t̲ m̲a̲x̲i̲m̲u̲m̲ 8̲ f̲ő̲, így helyedet a részvételi díj befizetésével biztosíthatod.
Ebben a negyedévben utoljára lehet a kurzusra jelentkezni, 
A pontos időpontja: 2021. június 8., kedd, 17:00-19:00
#szponzorálttartalom

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#interjú #beszélgetés #tartalom #tartalommarketing #tartalomstratégia #GoogleCégem #SEO #vállalkozás #kurzus #workshop 

Szólj hozzá

Kitekintő