2021. máj 03.

A fantasztikus Reeed

írta: Mayerné Répási Adrienn
A fantasztikus Reeed

10548253_433784603443926_1657972045371716316_o.jpg

A szívem a természetes összetevőkből készült termékeké. Szívesen és gyakran próbálgatok, "tesztelek" más és más márkákat. A tapasztalatom az, hogy az egyik márka ebben jobb, a másik márka abban jobb. Van kedvenc testápolóm, ajakírem, de a legtöbb natúr márkánál nem találtam jó deót, izzadásgátlót. Így felcsillant a szemem, mikor megláttam a Reeed egyik szembejövő posztját. 

Végül a képzeletbeli kosaramba nem csak az izzadásgátló került, hanem két szappan is.

#reklám #szponzorálttartalom

173828831_1900885886733783_8664192396596450037_n.jpg

Kezdjük a dezodorral.
Milyen összetevőkből áll? Ez az első és legfontosabb, amit megnézek.
Egyik fő alkotóeleme a shea vaj, mely hidratáló, gyulladáscsökkentő hatása mellett enyhítheti a bőrirritációt is. A kakaóvajjal és méhviasszal együtt a bőrfelület ápolásáról gondoskodnak. Egy kevés cink oxid gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatása miatt került a deoba. A szódabikarbóna és a kukoricakeményítő csökkenti az izzadást és megakadályozza a kellemetlen szagokat, illetve az azokért felelős baktériumok elszaporodását. És illóolajok, melyek kellemes illatuk mellett, nyugtató, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatást biztosítanak. Szóval már ennél megvettek. A használat során supa jó tapasztalatom volt. Az illata kellemes, az állaga szintén. Egyedül az adagolással voltam bajban. Hol túl sok került a kezembe, hol kevés. De tényleg nem okozott irritációt, illatos voltam és kevésbé izzadékony. A bergamott és citrom egyvelege kellemes, friss érzést biztosított egész napra. 
153651686_1862144060607966_8355519473853153740_n.jpg
Olíva szappan
100%-ban olívaolajból készül és illatmentes. A szappan érzékeny bőrűeknek, kisgyermekeknek is alkalmas használatra. Puha bőrt eredményezett nálam már pár használat után. Meglepően jól habzik natúr szappan létére. Általában nálam itt véreznek el a szappanok. Nem habzik, száraz vagy épp nagyon nyálkás lesz, nem könnyű használni vagy a bőröm utána olyan lesz, mintha nem is fürödtem volna. Itt szerensére nem tapasztaltam ezeket. Könnyű, hatékony, illetve tisztaságérzés és puha bőr, már két alkalom után is.  
 
Fahéj, paprika, kávé!
Nem, nem a bevásárlólistámat olvastátok
Fahéj, paprika és kávé szappan kecsketejjel és Aloe verával volt a harmadik, amit teszteltem
A fűszeres szappanban a fahéj és a paprika rugalmassá teszi a bőrt, az őrölt kávé radírozza bőrt és eltávolítja az elhalt hámréteget. Arcmosó szappannak is kiváló, mert jól átradírozza az arcbőrt, viszont a kecsketejnek köszönhetően nem szárítja. Én teljes testre használtam, bevallom. Szeretem a dörzsi szappanokat. A fahéj, paprika és a kávé pedig jó a narancsbőr ellen. Tudtátok? A szappan dörzsereje nem túl erős, pont a megfelelő arányban van benne ezekből az összetevőktől. Felfrissül a bőr, azt lehet csak érezni a használat után. Nem igazán van illata, így azoknak is ajánlom, akik nem szeretik a túl erős, virágos  vagy édeskés aromákat. Megfelelően tisztít és nem szárít. Igazi álomszappan.

 

És ha már teszteltem, jól kifaggattam a tulajdonost is a termékeiről, a munkájáról. Vörösné Miklós Mariann és férje négy gyerkőc mellett vállalkozik és viszi a Reeed márkát. Már ez önmagában valami fantasztikus!

176183931_1904146566407715_4306777918449665155_n.jpg

A Reed termékei között jelenleg megtalálható 9 féle szappan kecsketejjel és aloe verával, többféle illatban, többféle összetevőkkel. Ezek mellett pedig egy vegán, 100 % olíva szappan, A tervek szerint ezekkel a termékekkel végre hamarosan elindulhat a webshopjuk is. Hamarosan még 4 vegán és 4 pálmamentes termékük kerül a terméklistára, melyeknek jelenleg a csomagolását tervezik. Valamint 4 féle dezodor is felkerül a kínálatba, melyeket az elmúlt években teszteltettek és kedvencekké váltak.

182273373_4086676014725715_4467915537696666221_n.jpg

Mik a kedvenc termékeid?

Mariann személyes kedvence a Levendula-teafás dezodor és a Körömvirág, kamilla és narancsvirág szappan kecsketejjel és Aloe verával.

Miért fontos számodra a környezetvédelem és az ökogondolkodás, életmód?

Úgy gondolom, hogy az egészségünket nagyban befolyásolja az, amit megeszünk és az is, ami a bőrünkön keresztül jut a szervezetünkbe. Fontos, hogy amennyire lehet, vegyszerektől mentes életmódot alakítsak ki magam körül, ezáltal védve családom, magam és környezetemet is. Fontos, hogy ezt tovább tudjam adni a gyermekeimnek, bízva abban, hogy ők egy tudatosabb életmódban nőnek fel és viszik tovább. A környezetvédelem, ökogondolkodás, hulladékcsökkentés, tudatos életmód pedig így mind mind összefüggnek egymással, magunk és környezetünk védelmében.

Mesélnél arról, hogyan indultatok? Mikor? Milyen indíttatásból?

A történet pedig 2013-ban kezdődött, amikor 3. gyermekemmel a pocakomban a Születés hete eseménysorozat egyik előadására látogattam el. A természetes testápolásról, a szappanokról szólt elsősorban ez az előadás. Ott kaptam egy mini szappant ajándékba, majd néhány nap múlva beindultak az események.  Hihetetlennek tűnhet, de tényleg így történt. Szó szerint a saját bőrömön tapasztalhattam meg a változást. Szóval azt a mini kecsketejes szappant, amit ajándékba kaptam azon az előadáson, az arcomra használtam. A korábban kicsit problémás bőrömön éreztem már napok múlva, hogy nagyon jót tesz vele ez a kis szappanka. Tamásom mindig is szappant használt, de az más volt. Ezt nekem kellett megtapasztalnom. No és meg kellett tanulnom. Még pocakosan, gyorsan jelentkeztem is az első szappankészítő tanfolyamra. Megtanultam szappant készíteni, emellett pedig sok ijesztő és hasznos információval is gazdagodtam, aminek hatására néhány hónap alatt teljesen letisztítottuk a fürdőszobánk polcait és fokozatosan, de kiiktattuk a legtöbb vegyszert a háztartásunkból. Közben kis családunk is gyarapodott. Nagycsalád lettünk. Persze hamarosan mindenhol szappan volt a lakásban.  Imádtam szappanokat készíteni, kreatívkodni, ez volt számomra a kikapcsolódás. Sokat elajándékoztunk és megszerették az ismerősök is. Ezután jöttek a krémek, dezodorok, sampon, ... minden, amit kiválthatunk természetes összetevőkkel. Így újabb és újabb tanfolyamokra jutottam el, általában a legkisebb lányka és olykor apukája kíséretében.  Nagyon megkedveltük ezt a tevékenységet. Igen gyorsan, mert még mindig 2013-at írtunk, tervezni kezdtük a saját vállalkozásunkat, márkánkat, termékeinket.

181931638_4086675588059091_1574210936265805978_n.jpg

 Miért reeed? És miért a levendula? 

2013. novemberében indult a Reeed facebook oldalunk. Többek között egy levendula szappan fotójával. A levendula természetesen nem véletlenül került a logónkra sem. Miért levendula? Ennek története Franciaországhoz, Digne városához kötődik, ahol minden év nyarán levendula fesztivált rendeznek. Tamás és én itt ismerkedtünk meg. Ha szeretitek a levendulát és arra jártok, ki ne hagyjátok! A város utcáit teleszórják ilyenkor levendulával.  Felejthetetlen! Miért reeed? A reeed a Vörös vezetéknevünkhöz kapcsolódik.  A három e, pedig csak úgy lett.  Red és Reed már ismert, így nyomatékosítottuk kicsit.

Mit hoztak a következő évek számotokra ezután?

Nagyon sokat tervezgettünk, ötleteltünk, kiviteleztünk, alkottunk, intézkedtünk.  Elkészült a műhelyünk, összeállt a szappansorunk és elkészült hozzájuk a csomagolás is. A mai napig ezzel a külsővel jelennek meg szappanjaink, újrahasznosított papír dobozkában, kicsit színes, letisztult, elegáns csomagolásban. Ahogy mi szeretjük.  2014 év végén, decemberben találkozhattatok velünk először személyesen Szegeden, a Bödön Piacon. Ezután minden piacnapon megtalálhatóak voltunk. Szerettük azt az időszakot. Nagyon sokan innen ismertek minket és a termékeinket. Ezután mozgalmas év következett, ami a vásárokról, fesztiválokról szólt. Sokfelé jártunk, több vásáron részt vettünk, sok tapasztalatot gyűjtöttünk, nagyon sok jó és érdekes embert megismerhettünk , mai napig tartó barátságokat kötöttünk. Izgalmas időszak volt... Ezután kicsit lelassultunk, elcsendesedtünk...

Azért szeretjük a vásárokat a mai napig, mert ott lehetőségünk van veletek személyesen találkozni, beszélgetni. Sokan azért biztosan nem tudjátok rólunk, hogy mindkettőnknek van egy fő foglalkozása is. Tamás pedagógus, én gyógypedagógusként dolgozom. Az elmúlt években a reeed a munkahelyünk mellett , párhuzamosan élt tovább. Emiatt kicsit lassítani kényszerültünk. 2017-ben azonban rajtunk kívül álló okok miatt elveszítettük a kis szappanműhelyünket. Emiatt 2 évet pihenni kényszerültünk.  Közben jó dolgok is történtek velünk. Vidékre költöztünk és újra gyarapodott nagycsaládunk. 2019 nyarán újabb lányka érkezett hozzánk.  Lassan újra feltöltöttük a szappan készletünket, de a vásárokba nem tudtunk visszatérni, mert közbeszólt a covid. Nagyon sokan visszataláltatok hozzánk és nagyon sok új vásárló talált ránk a covid idején is, amiért nagyon hálásak vagyunk Nektek! Nyár óta újra találkozhatunk a Bödön Piacon és annyit elárulhatok, hogy ha minden a tervek szerint halad, hamarosan az ország bármelyik pontjáról könnyedén vásárolhattok tőlünk.

Mire figyeltek oda különösen a munkátok során?
Különösen figyelünk arra, hogy tiszta, természetes alapanyagokat használjunk, valamint a csomagolásban is kerüljük a műanyagok használatát. A szappanoknál pl. pont emiatt nem találhatóak nagyon illatos, színes szappanok.
A Reeed termékekkel nem fogtok mellélőni, amit bizonyít a teszt is. Én kipróbáltam őket és nagyszerűek. Minőség, kellemes illat és natúr összetevők!

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#teszt #reklám #szponzorált #szponzorálttartalom #reeed #blog #interjú #blogcikk #natúr #kozmetikum 

Szólj hozzá

Interjú Kitekintő Teszteltük