2021. már 31.

Mit kezdjek a WC papír gurigákkal?

írta: Mayerné Répási Adrienn
Mit kezdjek a WC papír gurigákkal?

3 húsvéti dekoráció WC papír gurigából

img_20210331_125729.jpg

Minden háztatásban megtalálható, ám felesleges szemétnek nyilvánított dolog a WC papír guriga. Nálunk is bőven parkol itthon pár darab mindig. Kidobni sajnálom, hátha fel tudjuk használni némi kézműveskedésre valamikor. Ma egy vendégpostot hoztam Albert Bernadette- Mindenütt jóóó - Travel blog szerzője jóvoltából, aki három felhasználási módot mutat be a posztban.

3 húsvéti dekoráció WC papír gurigából

Nagyhét van már, mindjárt itt a húsvét. Csak most látod, hogy a tavaly eltett dekorációk kicsit megkoptak? Vagy felfrissítenéd valami újjal? Alig van időd, és semmi különös hozzávalód sincs otthon? Valamivel le kellene foglalni a gyerekeket pár órára? Ha ezek közül a kérdések közül akárcsak egyre is igen a válaszod, ez a cikk neked szól! 

Ezeknek a cuki állatoknak a legyártásához nincs szükség különösebb alapanyagokra. A hozzávalók minden háztartásban fellelhetők. Elkészítésük egyszerű, akár a gyerekkel közösen is megcsinálhatod a nyuszit, csibét vagy a barikát.

img_20210331_125223.jpg

Hozzávalók:

3 db WC papír guriga (vagy a konyhai papírtörlő gurigája - felvágva)

Színes papírok (színes festék, ha nincs papír)

Ragasztó (én kétoldalút használtam)

Színes filcek

Szalag (vagy fonal)

Vatta

Olló

Villa

img_20210331_125423.jpg

Nyuszi

A WC papír gurigát fehér papírral borítjuk (fehérre festjük, ha nincs papír). Színes filcekkel megrajzoljuk a nyuszi szemét, orrát, száját, bajuszkáját. A maradék papíron megrajzoljuk a füleket, kezeket és lábakat. Kivágjuk. Rózsaszín papírból megrajzoljuk a nyuszi fülének belső részét. Ezt is kivágjuk és a fehér fül belsejébe ragasztjuk. Ezután mindent felragasztunk a nyuszi testére. Az egyik fülecskét akár le is hajthatjuk. A hátsó oldalára pici vattapamacsot ragasztunk, ez a nyulacska farka.

 img_20210331_125441.jpg

Csibe

 A WC papír gurigát sárga papírral borítjuk (sárgára festjük, ha nincs papír). Színes filccel megrajzoljuk a csibe szemeit. A maradék papíron megrajzoljuk a szárnyát, tollacskákat a feje búbjára és a farkához, valamint a lábakat. Kivágjuk. Piros vagy narancssárga papíron megrajzoljuk a kiscsibe csőrét. Ezt is kivágjuk. Mindent felragasztunk a csibe testére.

 img_20210331_125458.jpg

Barika

 A WC papír gurigát fehér papírral borítjuk (fehérre festjük, ha nincs papír). Fehér papíron megrajzoljuk a bárány fejét, szemét, orrát. Megrajzoljuk a lábakat és feketére színezzük a patáit. Kivágjuk. Egy villa segítségével pici masnit kötünk. Ezután mindent felragasztunk a barika testére. A masni alá csengőt rajzolunk. A hátsó oldalára pici vattapamacsot ragasztunk, ez a bárányka farka.

 Ugye, hogy nem is bonyolult? 

Örömteljes húsvéti készülődést, és boldog húsvétot!

 Albert Bernadette- Mindenütt jóóó - Travel blog

 e-mail: mindenuttjooo@gmail.com
honlap: https://mindenuttjooo.blogspot.com
facebook: https://www.facebook.com/mindenuttjooo
youtube: https://www.youtube.com/channel/UCAbf0pZpx5G-OxNCk5RZUyQ

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#vendégposzt #húsvét #kézműves #gyerek #gyerekeknek 

 

Szólj hozzá

Kitekintő Anyukás tartalom