2020. sze 18.

Csak a Mentes!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Csak a Mentes!

csv_4292.jpg

Olyan jó és könnyű dolog bemenni a boltba, lekapni az első szendvicset és kakaót a polcról... Vagy az étteremben bármelyik tetszetős hangzású ételt választani... Csak sajnos nem mindenki teheti ezt meg. Ételallergiásként borzasztóan nehéz az élet. Minden egyes étel, ital összetevőit, alapanyagait jól meg kell nézni, elolvasni, és van, amikor még ez sem elég. Utána napokig a fájdalom, a tünetek...

Sajnos családi érintettségünk is van, így elmondom, nem könnyű! Épp ezért Aaánlanék számodra egy olyan rendezvényt, amelynek középpontjában az egészséges étkezés és a környezetvédelem áll. A Csak a Mentes Őszi Fesztivál erről szól. Sokan küzdenek ételallergiával, vagy csak tudatosak abban, mit is visznek be a szervezetükbe. De ezeknek az ételeknek, fűszereknek a megtalálása, kipróbálása nem olyan könnyű feladat, komoly idő- és energiabefektetést igényel. 

A Csak a Mentes fesztivál immáron 8. alkalommal kerül megrendezésre és mostanra talán még többen érdeklődnek az egészségtudatos élet iránt, valahogy a világ is beérte
ezt a kezdeményezést. Magyarországon egyedülálló módon a Csak a Mentes szervezői fogják össze a mentes termékeket gyártó-forgalmazó cégeket, de nemcsak gasztrofesztivál ez, hiszen natúrkozmetikumokkal, az öko háztartás kellékeivel és akár a víztisztítás témájával és zero waste újdonságokkal is találkozhatnak a látogatók.

csv_5037.JPG

Az élelmiszerek, termékek szigorú ellenőrzésen mennek keresztül, hisz pontosan tudjuk, ezen
a piacon sem mind arany, ami fénylik. A vendégek mindent megkóstolhatnak, kipróbálhatnak, megnézhetnek. Az országban egyedülálló, ami a fesztiválán zajlik, hisz glutén-, cukor-, laktózmentes, paleo, vegán élelmiszerek legnagyobb választéka itt található. Olyan ez a fesztivál, mint egy óriási egészséges bevásárlókosár, sok-sok ételallergiával élő számára is.

Természetes idén minden biztonsági intézkedést betartanak a szervezők, folyamatos fertőtlenítés, takarítás és lázmérés is lesz majd, hisz azért sok száz és ezer ember fordul meg ilyenkor egy hétvége alatt. Idén a műsorok, a főzőbemutatók elmaradnak ezért, de lesz látnivaló bőven kárpótlásul!

Hogy mit kell tudni még a rendezvényről még?

- A Csak a Mentes Őszi Fesztivál szeptember 26-27-én lesz megrendezve

- Helyszín: A BOK Sportcsarnok, Budapest XIV. kerület, Dózsa György út 1, 

- Nyitvatartás mindendkét nap 10:00-17:00

- A meglepetés az, hogy a hétvégén 600 db nagy értékű ajándékcsomagot osztunk szét a látogatók között, valamint lesz tombola sorsolás is.

- A rendezvény háziasszonya, Vágó Piros lesz.

- A belépőjegy elővételben 990 Ft, a helyszínen 1300 Ft.14 év alatt viszont ingyenes a belépés!

Még több információt ITT találsz vagy az fb oldalán.

Szólj hozzá