2020. máj 19.

KlasszPlacc, ahol magyar termékek várnak rád

írta: Mayerné Répási Adrienn
KlasszPlacc, ahol magyar termékek várnak rád

Egy bolt, melynek szelleme van, minden polcon varázslat vár rád, ha betérsz.

20200425_175145_0000_1.png
KlasszPlacc mely egy olyan showroom Budapest belvárosában, mely a 0-5 evés korosztály számára ruházatot, kiegészítőket, takarókat, lámpákat, natúr kozmetikumokat és illóolajokat árul, továbbá hordozó eszközöket, hordozós ruházatot és mosható pelenkákat.
Az ide betérő édesanyák is találnak maguknak való termékeket, pl táskát, környezetbarát dolgokat.

A KlasszPlacc abban kiemelkedő, hogy kifejezetten magyar vállalkozó anyukák termékeit gyűjtötte egybe, akik többnyire saját készítésű termékekkel vannak jelen.
Hogy mi jellemzi a boltot leginkább? 
Szuper csapat, igényes termékekkel, szívvel lélekkel.
Ezen kívül van egy galéria rész, ahol workshopok, gyerek foglalkozások kerülnék megrendezésre és van egy online felület is.  
 

Ma a KlasszPlacc két létrehozóját kértem, hogy meséljenek magukról, a vállalkozásról.
Krozsu, azaz Zsuzsanna így válaszolt a kérdéseimre:
- Hogyan jött létre a KlasszPlacc showroom, weboldala ?
"Régóta szerettem volna egy offline vonalat a vállalkozásomhoz, így megvalósítottam. 
A Krozsu egy webshop, mely kb 3 éve működik, ugyanakkor rengeteg, többnyire hordozós vásárba járunk, ami nagyon izgalmas és emberileg feltöltő esemény. 
Alapvetően egy közösségi térként is működő helyben gondolkoztam, illetve gondolkozom ma is, de immáron a Klassz Placc keretein belül. 
kromer.jpg
Timitől vettük anno a kedvenc hordozónkat, több vásáron találkoztunk, beszélgettünk, mint vállalkozó kollégák, illetve mint hordozási tanácsadót is meghallgatott. Hamar kiderült, hogy sokmindenben hasonlóan gondolkozunk.
Egyik vásár alkalmával említette, hogy szeretne Pesten nyitni valamit....
Eddigre nyilvánvaló lett, hogy egyedül sem energiám, kreativitásom,  sem bátorságom nincs nyitni bármit is, így elég korán, és elég hevesen bólogattam az ötletre. 
Onnantól kezdve jött egy időszak, amikor majdnem többet beszéltünk egymással, mint a férjeinkkel 
  
- A névnek van története?
A név is közös szülemény.  Nekem a Placc szó volt a berögződésem, ehhez Timi hozta a Klassz szót. A sokadik verzión voltunk túl, de rögtön éreztük,hogy ez az!
A hely kiválasztásánál ugyanez volt.
 
- Miben másabb a többi hasonló kezdeményezéstől, üzlettől?
Magyar, többnyire anyuka vállakozások vannak jelen nálunk, meghívásos, illetve mostanra már jelentkezéses alapon. Minden alkalommal megnézzük, hogy milyen minőséget képvisel az adott vállalkozás, és törekszünk arra, hogy ne legyenek a kínálatban ütközések.
Célunk, hogy a kisebb magyar vállalkozások támogatása, megjelenése biztosítása mellett, megmutassuk az anyukáknak, hogy milyen klassz magyar cuccok érhetőek el, és igenis vásároljanak hazait!
 
- Milyen termékek kaphatók nálatok? Milyen korosztályt érintenek?
Alapvetően a 0-5 éves gyerkőccel rendelkező családok járnak hozzánk, de vannak kifejezetten anyának való termékek is, így volt már olyan is, hogy még nincs gyermek, mégis tálalt magának valamit a hölgy.
received_648908295656378.jpeg
- Milyen nehézségei, előnyei vannak ennek a munkának?
Mindent magunk csináltunk, csinálunk a boltban. A festéstől, az asztalos munkáig mindenben ott van a kezünk nyoma, illetve a családunk, barátaink segítsége. Hálás vagyok, hogy megvalósult ez az álom, még akkor is, ha nem várt nehézségeket is hozott. De folyamatosan tanulunk, fejlődünk. 
Én hetente két napot vagyok bent, és mint amúgy otthon, egyedül dolgozó vállalkozónak, különösen hasznos, hogy van személyes találkozás a vevőimmel, pozitív visszajelzéseket kapok. 
Csillogó szemű kisgyerekekkel, lelkes és ámuldozó anyukákkal találkozni mindig lelkesítő. 
És fantasztikus magyar alkotókkal ismerkedtem meg, ami inspirálóan hat rám. 
Jelenleg egy faramuci helyzetben vagyunk. Van egy klassz offline boltunk, ami a kialakult vírusos helyzetben igazából nincs... helyette online dolgozunk, a social média felületeken, illetve a weboldalon.
Most különösen fontos,hogy összetartsunk, amiben kiállítóink remek partnerek. 
- Mit üzennél a vásárlóidnak?
Hiszek benne,hogy hamarosan újra személyesén találkozunk,és megerősödve kerülünk ki ebből a helyzetből. Addig pedig kitartunk!"
received_669857963800638.jpeg
Timi is válaszolt a kérdéseimre.
-Milyen inditatásból jött létre és mikor a Klassz Placc?
A bolt gondolata régóta csikol. Mint Nyíregyházán lakó vállalkozó anyu évek óta ingáztam különböző vásárokra a fővárosba a saját vállalkozásommal a Möbiussal, de mindig vágytam egy saját helyre. 
Férjem is mindig rágta a fülem emiatt, így az ő biztatására elkezdtem keresgélni. Elősször bekerültem egy hasonló showroomba, ahol design baba termékekel foglalkoznak. Ott szuperül éreztem magam, de mégsem volt az én közegem, mivel én kifejezetten speciális területen mozogtam a hordozókkal. Valamint elég kicsi volt maga a hely.
Ekkor kezdtem el pedzegetni Zsuzsa fülét.
Ez már lassan 2 éve volt. Zsuzsa pedig több mint nyitott volt az ötletre.
 
-A nevének van eredete?
A név a kettőnk agyszüleménye. Zsuzsánál beragadt a placc én meg mellé tettem a klasszt és így született. Mindenképpen olyan nevet akartunk ami kifejezi a célunkat, azt hogy milyen helyet is szeretnénk teremteni.
 
- Milyen termékek találhatók meg a boltban és most jelenleg az online változatban?
A boltba bekerülő márkákat elsőnek mi válogatjuk, ha mindkettőnknek szimpatikus utána meghívjuk őket és ha nekik is tetszik az ötlet, akkor indulhat a közös munka.
Mostmár vannak, akik ránk találnak, de ekkor is az számít hogy mindkettőnknek megfeleljen az adott márka és már a boltban lévő márkákkal se legyen átfedésben.
received_2749997421896932.jpeg
 
- Kiknek jött létre elsősorban? Ki találhatja meg nálatok a számításait, álmai termékét?
Magyar márkák, vagy magyar anyukák által képviselt márkák vannak a boltban. Többségük kézműves, vagy kis szériás manufaktúra, de van már olyan márkánk aki igaz nem kézműves, de a vevők kérésére került be és szuperül működik is nálunk.
 
- Van valami, amire különösen figyeltek a termékekkel kapcsolatban? Valami hitvallás vagy ami alapján válogatjátok mi kerül be az üzletbe, mi nem?
Nálunk a kismamáktól a az óvódás korú gyerekek is megtalálhatják a nekik való termékeket.
A nemsokára debütáló online térben a márkáink sorát bővíteni szeretnénk még kisebb, a bolti megjelenéshez még nem elég termelékeny márkákal, és akár a megcélzott korcsoportot is ezáltal
Sajnos worksopjaink, ahol az anyukáknak és a nagyobb gyerekeknek is kínáltunk programokat, kézműves tevékenységeket, az most szünetelni kényszerül. De reméljük nem sokáig! Addig is képezzük magunkat, hogy újabb és újabb dolgokat tudjunk nektek mutatni, hozni.
Az biztos, hogy aki hozzánk bekerül, az a márka kiemelkedő minőséget képvisel a maga területén. Ez alapvető nálunk.
Az látszódjék a terméken, hogy szívvel készült, törődéssel tervezett. Lelke legyen a terméknek.
Az látszik, ha az ember belép a boltba, hogy szelleme van, sok kedves dolog, minden polcon varázslat van, amit fel kell fedezni. 
 
- Mit szerettek a legjobban ebben a munkában és mi a legnehezebb?
A legjobban azt szeretem, hogy szeretem.
 Az enyém, a saját márkám is szerelem, ahogy ez a kis üzlet is egy önmegvalósítási helyszín.
 
 Ami nekem nehéz, hogy én messze lakom, 250 km re, és ha feljövök, nem megyek haza éjszakára a gyerekeimhez. Sajnos sokszor ez hosszabb ideig is így van, ha vásárszezon van.
received_2515241808727403_1.jpeg
- Van valami, amit most üzentek a vásárlóitoknak?
A vásárlóinknak azt üzenném, hogy tartsanak ki ebben a furcsa helyzetben! Koncentráljanak a dolgok pozítív hozadékára és a gyerekek és a maguk lelki egészségére.
Amit pedig kérnék tőlük, legyenek hűségesek a magyar termékekhez, a magyar tervezőkhöz! Azokhoz a márkákhoz, amik szível lélekkel készülnek tőlünk, nektek.
 
A kiállítók listája: amyma, barbazaar, car magic, fauna, firen, hopphopp, ihar, imagine baby, joey, kojala, krozsu, Li-Lu's world, mártás, mili, mioli, monello, möbius, nagora, ninuska, nitta, panarom, pikkpakk, pöttöm, repelus, sunny, szivárvány mami 
 
A nagy hír az, hogy június 16- án nyitunk!
Tehát már nem csak online, hanem offline is nyitva fog tartani KlasszaPlacc. Érdemes meglátogatni a csajokat, de a Krozsu és a Möbius is üzemel, ha úgy kényelmesebb a vásárlás.
 
Insta: @klasszplacc
FB: ITT
Krozsu: ITT
Möbius: ITT

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#interjú #bemutatkozás #magyarvállalkozás #krozsu #KlasszPlacc #showroom #bolt #üzlet #weboldal #cikk #hazai 

99120468_3067690643290929_6748381417249439744_o.jpg

Szólj hozzá

Interjú