2020. máj 01.

Mezítlábas Könyvfesztivál

írta: Mayerné Répási Adrienn
Mezítlábas Könyvfesztivál

Kovács Attila, alias Holden Rose interjú

94816440_2619516464932939_485793077856829440_o.jpg

A kedvenc könyves rendezvényem a Könyvfesztivál sajnos elmaradt és most már biztos, hogy a Könyvhét sem lesz megtartva. De az élet nem áll meg. Az írók továbbra is írják nagyszerű könyveiket, a kiadók hozzák az új megjelenéseket és egy kicsit online térre váltottak ők is.

Kedvenc gyerekkönyvírónk Kovács Attila, alias Holden Rose válaszolt a feltett kérdéseimre és mesélt a friss könyvéről, megjelenésről és az első otthoni, mezítlábas Könyvfesztiválról.

Mivel készültél a Könyvfesztre?

A nappalimból két Facebook élőzéssel, valamint személyes, de virtuális találkozókkal készültem a fesztiválra. Úgy neveztem el, hogy Macinacis „Csakazértis” Könyvfesztivál. Ennek keretében szombaton láthatták az érdeklődők az Bemutatom az összes könyvem című élő adásomat, ahol kérdéseket is feltehettek a nézők. Valójában egy könyvem nem került bemutatásra, mert azt másnapra, vasárnapra tartogattam. A következő adásom ugyanis erről, a legutóbb megjelent könyvemről szólt. A Pagonynál indult egy sorozatom 7-11 éveseknek, ennek első részét a Micsoda költözést mutattam be a negyedik napon. Meséltem a valódi Pipacs utcáról az igazi, gyermekkori nyomozásaimról, amik visszaköszöntek a történetben. És természetesen beszéltem a második részről, ami éppen szerkesztés alatt van, a Micsoda kalamajkáról.

Ezeket az élő előadásokat utólag is megtekintheti bárki a Facebook oldalamon.

Ezek kívül lehetett velem kávézni péntek, szombat, vasárnap a Zoomon. Többen is éltek a lehetőséggel és így néha egészen olyan hangulat kerekedett, mintha ott lennénk a helyszínen.

micsoda_e_lo_ze_s-1.jpg

Hogyan dedikáltál?

A dedikálást is sikerült megoldani. Ha valaki webáruházamból rendel könyvet, akkor megadhatja, hogy milyen módon szeretne kapcsolatba lépni velem, például Skype, Messenger, Zoom, Facetime, esetleg telefon és én visszahívom. Aztán ott, élőben írom alá a könyvét úgy és arra a névre, ahogy ő szeretné.

94035077_533695597202576_4647897261362118656_n.jpg

Milyen könyveid aktuálisak most?

Ezen a tavaszon nincs újdonságom, és úgy néz ki, hogy nem is lesz Könyvhétre sem. Őszre tolódnak a terveim, a kiadók időbeosztása pedig teljesen felborult, nem szívesen bocsátkoznék találgatásokba. Ellenben szívesen népszerűsítem a már említett Micsoda költözés című detektívtörténetem és a nem sokára publikussá váló Howard Matheu különös esetei hangoskönyveket. Ezen kívül több tartalmam is ingyenesen elérhető a karantént kiszolgálandó.

Hanyadik Könyvfeszted?

Ha a Macinacisat is beleszámolhatom, akkor ez az ötödik Könyvfesztem és remélem lesz hatodik, meg tizedik is.

Mikor láthatunk még az online térben?

Elkezdtem egy sorozatot az „Írjunk 40 nap alatt egy könyvet”. Ebben a pár élő videóban bemutatom a saját módszerem és igyekszem tanácsokat adni arra vonatkozólag, hogy hogyan ne vesszünk bele a munkába, helyette inkább hozzunk tető alá egy kész regényt, könyvet, tempósan, görcsök és könnyek nélkül. Még bárki becsatlakozhat. A Facebook oldalamon ezek a felvételek is elérhetőek és utólag is jöhetnek a kérdések, szívesen válaszolok bárkinek.

img_06132.jpg

Mi lesz, ha véget ér a karantén?

Én már lecsúsztam az első félévről sajna. A legfontosabb bevételi forrásom, hogy előadásokat tartok iskolákban, könyvtárakban és ezek most egy az egyben elmaradtak. Minden figyelmemet és szervezőkészségemet az őszre koncentrálom, szeretnék a lehető legtöbb helyre eljutni. Harmadiktól tizenkettedikig tartok előadásokat az olvasásról, alkotásról, az internetről, szóval sok mindenről, ami valahogy a könyvekhez és a szövegértéshez kötődik. Várom a felkéréseket és küldözgetem az árajánlatokat. A legnagyobb visszatartóerő egyelőre, hogy nem tudni hol tart ez az egész járvány, nem tudni meddig tartanak a korlátozások.

Kovács Attila, alias Holden Rose fb oldalát itt találjátok, youtube csatornáját pedig itt. 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#könyv #könyvfesztivál #kiadó #olvasás #olvassunk #interjú

32734.jpg

Szólj hozzá

Interjú