2020. ápr 20.

Egy bölcsissel karantén idején otthon?

írta: Mayerné Répási Adrienn
Egy bölcsissel karantén idején otthon?

BabyGarden Daycare bölcsi segítő tippjei

games-2801332_640.jpg

Otthoni tippek karantén idejére bölcsiseknek a BabyGarden Daycare bölcsiből egyenesen.

A bölcsis korosztályt otthon lefoglalni általában a legnagyobb kihívás: sokan közülük még járni és beszélni is csak mostanában kezdtek el. Most, a járvány miatt nem megoldott a bölcsibe járás sajnos, de valamivel le kell kötni az apróságok figyelmét.
Mi a BabyGarden Daycare-ben jelenleg is ügyeletet, gyermekfelügyeletet tartunk - a helyzetre való tekintettel “külsős” ovis és bölcsis gyerekeknek is. 
Azonban sok anyuka inkább (érthető módon) most otthon tartja a csemetét. Nekik szeretnék egy kicsit most segíteni pár tippel.

img_1064.jpeg
BabyGarden Daycare bölcsi 
Mozgásos játékok:
Ha van kertünk, vegyük elő a kismotort, bicajozzunk, csúszdázzunk, ugráljunk a gyerekekkel. Lehet krétával ugróiskolàt rajzolni a betonra a nagyobbaknak, vagy pl. állatokat a kisebbeknek. Ezen kívül az ismert gyerekdalokra tudunk koreogràfiákat kitalálni, tornázni vagy táncolni.
Mi itt a bölcsiben jó idő esetén a kertben alszunk és ebédelünk, nagyon élvezik, ez otthon is lehet egy jó program.
Bent és kint is tudunk akadálypályát építeni, ami garantàltan a kicsik kedvence lesz. 
Házi feladatok: Érdemes őket bevonni a főzésbe, sütésbe is - a nagyobbacskák már örömmel kavargatják a levest. Apróbb takarítási feladatokba is.
Benti időtöltésnek szuper a meseolvasás, diavetítőzés vagy bábozás. Vegyük elő a plüssöket és a babákat, rendezzünk nekik teadélutánt. 
Nézegessük meg a formákat, ha van formakirakósunk, dobáljuk bele.
Kézügyesség:
Nyomtathatunk állatos vagy mesés színezőket, amiket együtt tudunk festeni, vagy akár zsírkrétával kiszínezni. Fessünk, gyurmázzunk, ragasszunk, ollózzunk.
A közeledő Anyák napja alkalmából szedhetünk közösen virágot, vagy apával készíthetünk üdvözlőlapot is: ehhez a legegyszerűbb befesteni a kicsik tenyerét, majd rányomni a kártyára.
img_1062.jpeg
BabyGarden Daycare bölcsi 

Nem könnyű kihozni a helyzetből a legjobbat és bizony mindig nem lehet szórakoztatni a csemetét, kézműves foglalkozást tartani neki. Azért egyet-egyet rendszerint iktassunk be, hogy ne unatkozzon, ne teljen a nap hiábavalóan. Alkotni öröm, mozogni pedig fél egészség!

Remélhetőleg hamarosan újra nyitnak a bölcsödék is, nem csak ügyeletrendszer lesz és a minimanók a kis pajtásaikkal, bölcsisnénikkel egymásra találnak újra.

Köszönöm a vendégcikket a BabyGarden Daycare bölcsinek! 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#bölcsöde #foglalkozások #ötlet #BabyGarden #cikk #tipp #tippek #bölcsiseknek #mitcsinálj #reklám #nemszponzorált

unnamed.jpg

 

Szólj hozzá

Kitekintő Anyukás tartalom