2020. ápr 14.

Boldogságod kulcsa!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Boldogságod kulcsa!

Leld meg a boldogságod kulcsát!

_dsc0017.jpg

Fotó: https://www.facebook.com/SusovitsLillaPhotoDesign/

A boldogság állapota könnyen elérhető és nagyon hamar el is veszíthető. Ahhoz, hogy jól érezzük magunk, csak a pozitív érzelmet kell gyűjtögetnünk. A jó hír az, hogy számtalan módon hozzátehetünk egy maréknyit. Kinek kevesebb kell ahhoz, hogy boldognak érezze magát, kinek jóval több. A boldogság növelhető, tanulható, rendszeresen gyakorolható. Olyan megfoghatatlan dolog, ami kell az élethez, a boldoguláshoz, a jólétünkhöz. Hiánya fájó űr. A boldogság olyan, mint a levegő. Szükséges az életben maradásunkhoz! És bizony jelen helyzetben túl sok okunk nincs a boldogságra. De mégis gyűjtsünk be belőle minél többet.

A felsorolás erősen hiányos és a sorrend sem feltétlenül jó. Írd meg bátran, téged mi szokott boldoggá tenni.

-Táncold magad boldoggá! A testmozgás boldogsághormont termel, amitől nagyon gyorsan jó kedvünk kerekedik. Táncolj felszabadultan az általad kedvelt zenékre, szárnyalón, vidáman és ne foglalkozz semmi mással. Nem fontos, hogy mennyi helyed van, milyen ruhában vagy, tudsz-e táncolni vagy sem. Csak érezd magad jól és riszálj! Más mozgásformákkal hasonló eredményt érhetsz el vagy egy jóleső, hangos énekléssel is. Nincs meg a megfelelő hangod hozzá? Na és?

- Edd magad boldoggá! Rengeteg ételféleség hiánya szintén felelőssé tehető a vágyott boldogságunk elmaradása okaként. Igen hölgyeim, most van az ideje a finom csokoládénak! Minél magasabb a kakaótartalma, annál boldogabbnak fogjuk érezni magunk tőle. De bátran edd a cseresznyét, banánt, zabot, gyömbért, narancsot, ananászt is, amik az egészséges megfelelői a boldogsághormonnak. A füstölt sajtok és füstölt húsáruk endorfintermelése is jelentősen növeli a boldogságot és még az élesztővel készült ételek, sütemények is. Viszont ne ess túlzásba, csak mértékkel, mert a kilókat bevonzza.

waffle-heart-2697904_640.jpg

- Idd magad boldoggá! Na, nem arra gondolok, hogy a szekrény tetején féltve őrzött és évek óta gyűjtögetett alkoholos italokat idd végig (bár így leírva nem is tűnik rossz ötletnek). De néha megengedet egy kis kilengés, belefér egy-egy esti feszültség levezető pohár bor. Elmossa a napi rosszat, továbbá ellazulunk tőle, arról nem is beszélve, hogy a minőségi bor tartalmaz vitaminokat is. Itt is a mennyiség a lényeg. ne vidd túlzásba!

- Lélegezd magad boldoggá! Tudtad, hogy a fák ölelése, a virágok illatozása is boldoggá tesz? A saját kis növényed cseperedése, a kertészkedés, az ültetés, mind olyan dolog, ami boldogsággal tölthet el. Ha nincs meg hozzá a tered, elég egy cserepes virág, gyógynövény, fűszernövény is ahhoz, hogy kirántson a depresszióból, a rosszkedvből. Változtasd lakásod oázissá a sivatagból. Növények és növények. Ölelj fát, ültess virágot. Jó a léleknek és a testnek is.

magnolia-trees-556718_640_1.jpg

- Öleld addig, míg boldog leszel! Egy macska vagy kutya, egy kedves kis háziállat simogatása, ölelése, nyugodt, hálás pillantása, jelenléte is rengeteget segít azon, hogy boldog lehess. Élj a lehetőséggel! Fogadj örökbe kis kedvencet! Gondoskodj róla, öleld, szeresd. Ő meghálálja boldogság adásával, hűséggel, szeretettel.

- Tedd magad boldoggá! Hódolj kedvenc hobbidnak. Ha varrni szeretsz, akkor varrj most, ha rajzolni, elő a rajzeszközöket, ha olvasni szeretsz, akkor az eddig még sosem olvasott könyveidet vedd sorra. Maradj otthon és hódolj annak a kedvenc elfoglaltságodnak, ami boldoggá tesz! Megengedett! Élj Tölts minél több időt azzal az elfoglaltsággal, ami boldoggá tesz.vele! 

- Segíts valakinek! Ha adományozol, segítesz bárkinek, az elégedettséggel tölt el, jó érzéseket vált ki belőled. Bizony az adó fél is boldog lesz, nem csak a kapó. Jó érzés adni! Feldobódsz tőle. Egy jó adag boldogságot veszel így magadhoz.

- Nevess! Nevetni felér egy boldogságlökettel. Nevess önfeledten valamin, valakin, egy vicces szituáción, önmagadon, kedvenc vígjátékodon. Egy kiadós kacagás legördíti a szívedről a nehéz köveket, gondot űz és feldob.

- Szeress! Szeress, és téged is szeretnek. Ennél nagyobb boldogságfaktor nincs is! Szeretve lenni és szeretni.  Öleld meg gyermeked, csodálkozz rá szeme színére, gyönyörködj mosolyában, hallgasd kacagását. Nincs is jobb ellenszere a búskomorságnak, mint ez. szerelmesed mosolyát tanulmányosd, bújj hozzá és szeresd. 

 A boldogságunk nincs túlértékelve, éljünk vele, érjük el! Gondoskodjunk arról, hogy másnak is okozzunk boldog perceket, de jó magunk is gyűjtsünk be az értékes percekből minél többet. 

 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

Szólj hozzá

Kitekintő