2020. már 21.

Emberi kapcsolataink a világhálón

írta: Mayerné Répási Adrienn
Emberi kapcsolataink a világhálón

Az emberi kapcsolatok ereje

adult-1846428_640.jpg

Sajnos a mostani helyzet, ez a fránya koronás vírus nem kedvez a társas kapcsolatoknak. Talán ilyenkor érezzük legjobban, mennyire hiányoznak nekünk a mindennapi ingerek, az ölelések, a mosolyok, a kézfogás, hogy szabadon járhassunk-kelhessünk, találkozhassunk szeretteinkkel, barátainkkal, de még a mogorva boltos nénivel is...

De van élet a bezártságon túl is. Nem börtön, számos lehetőség adott, hogy beszélhess mindenkivel. Ilyenkor jól jön, talán a legjobbkor az internet, a telefon adta lehetőség. Írj egy SMS-t, vagy hívd fel, skypon, messengeren beszéljetek, hozzatok létre beszélgetős csoportokat, youtube videókkal kommunikáljatok, képekkel. Szerencsére már az idősebb korosztálynak is van facebookja, de telefonja mindenképp. Használjátok ki!

A bezártság nem egyenlő az elzártsággal, teljes elszigetelődéssel!

Azért is fontos, hogy megkérdezd az idős szomszédod, hogy van, segíthetsz-e valamiben neki. Ezért írj rá a barátnődre, hogyan viseli az otthoni világot, a gyermekével tanulást.  Írj rá a testvéredre, mennyire szereted, reméled minden okés vele, vigyáz magára! Csörögj rá szüleidre, kell-e nekik valamiben segíteni. Küldj képet nekik a csemeték tevékenységeiről. Köszönd meg a pedagógusnak, hogy távoktatásban is tanítja a gyermeked...

Próbáld az élet pozitív oldalát is észre venni! Együtt könnyebben átvészeljük a vészterhes időket. Már 10 perc online beszélgetés is feldobja az ember napját, jobb kedve lesz tőle. Lehet ezen a módon is közösen kávézni vagy az elmaradt edzés helyett közösen tornázni, online. A képzelet szab csak határokat.

Fektess, ha lehet még nagyobb hangsúlyt a társas kapcsolataidra! Keresd őket online, hívd fel őket, írj rájuk, beszéljetek, kérdezd meg hogy vannak! Tudasd velük, hogy távolról igaz, de szereted őket. Később minden visszatér majd a normális kerékvágásba. Ne gubózz be!

BloggerKépző 30 napos kihívásának egyik témáját dolgoztam fel.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#blog #cikk #társaskapcsolat #fontosabarátság #szeretteidregondlj #negubózzbe #bloggerképző #kihívás #30napos

youth-570881_640.jpg

Szólj hozzá

Kitekintő