2020. már 16.

Táncold magad stresszmentesre!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Táncold magad stresszmentesre!

Hogyan érezd jól magad percek alatt

performing-arts-2605905_640.jpg

A mozgás a stressz egyik legjobb ellenszere. A tánc, az önkifejezés egyik legjobb módja. Válaszd ezt a módszert, ha nagyon magad alatt vagy, a stressz-szinted az egekben. Nincs semmi különleges feltétele. Elég hozzá egy igen kis terület és pár jó zene. Bármilyen testmozgást végzel is, rengeteget tehetsz az egészségedért vele. A tánc kiemelten jó a közérzetnek. A táncot megénekelték, megfestették, eljátszották már, nem csak eltáncolták, hiszen annyira izgalmas, sokszínű tevékenység. Érzelmeket fejezhetünk ki vele. Eljátszhatunk egy történetet. Nem kell hozzá képzés, tehetség feltétlenül. Bárki rendelkezésére állhat. 

 

dancer-3147817_640.jpg

A tánc fejleszti a mozgáskoordinációd, a stílusod. Jótékony hatással van a nőiességedre vagy épp a férfiasságodra, nem szerint. Felpezsdíti a vérkeringésed, boldogság hormonok szabadulnak fel a testedben. Adrenalint szabadít fel a szervezeted, ami további jó dolgokat hoz magával. Az anyagcseréd is felgyorsul, ezáltal még fogyhatsz is. A rendszeres mozgás segít a szervezetet megtisztítani a felesleges és ártalmas méreganyagtól, izzadás által. Legalább fél óra tánc endorfint, boldogsághormont termel, ami elűzi a stresszt, idegességet. Nagyon sok betegség megelőzhető különböző mozgásformákkal, ilyen a szívbetegségek többsége, cukorbetegség...és még hosszasan sorolhatnánk...

Ha a tested átmozgatod, sokat tehetsz az egészségedért. Jótékony hatása van a memóriára, a rugalmasságra, az izmok állapotára, egyensúlyodra, a szívedre. Javítja a tartásod, az állóképességed, a fizikumod. 

Ha együtt táncolsz a gyermekeddel, annál jobb elfoglaltság, időtöltés nincs is, hiszen együtt nevettek, szórakoztok. Pároddal a közös mozgás, a tánc még szorosabb kapcsolatot eredményez, megteremti a kellő intimitást, az együtt töltött időt. Közös témának, hobbinak is kiváló.

Nem kell hozzá semmi, csak a zene és te magad.

green-2559003_640.jpg

Aki rendszeresen táncol, az kreatívabb, vidámabb ember. Gondolj csak arra, mikor nehezebben kelsz fel és megszólal a kedvenc zenéd, táncra perdülsz. Mindjárt szebb lesz a napod. A takarítás is könnyebben megy jó zenével, közben egy-két tánclépéssel. 

A tánc annyira sokrétű, sokszínű: zumba, lambada, balett, néptánc, salsa, keringő, hip-hop, hastánc, modern tánc...Mindegyik egy külön műfaj. Válassz vérmérsékletedhez illőt vagy csak úgy táncolj a jó kedvért! Engedd el magad és táncolj! Táncold ki magadból a stresszt, idegességet, szorongást!

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#táncolj #bulizz #érezdjólmagad #felejtsdelastresszt #stresszmentesítő #maradjotthon #maradjotthonéstáncolj #bulizzegyjót #zumba #salsa #rumba #chachacha #mambo #jive #rock #lambada #hastánc #keringő #paso #balett #moderntánc #légyboldog 

dancing-929816_640.jpg

Szólj hozzá

Kitekintő