2020. már 10.

Cseppke kalandjai

írta: Mayerné Répási Adrienn
Cseppke kalandjai

 cseppke-zsakok-noivalto4-695x482.jpg

Hol volt, hol nem volt az Óperenciás tengeren túl, de a gyerekkacajokon innen élt egy Anyuka, aki egy szép napon nyálkendőt keresett a kisfiának, Bencének. Mivel nem lelt megfelelőt, gondolt egy nagyot és elhatározta, hogy akkor elkezd ő gyártani. Giret Fruzsi, mivel reklámszövegíróként dolgozott korábban, nem elégedett meg azzal, hogy egy uncsi kis akármit akaszt a pici Bence nyakába. Megkérte Laár Györgyit, grafikus barátnőjét, alkosson néhány kedves kis mintácskát hozzá. A cseppnyi anyai szeretethez adtak sok csepp kreativitást és elindult az útjára egy vállalkozás, ami akkor még bátran mondhatjuk, gyerekcipőben járt. Azóta persze sok-sok év telt el, Bence is és Györgyi gyermeke is megnőtt már, és a Cseppke is igencsak kinőtte magát. 

Egy igen nagy és rendkívül fontos problémára jelent megoldást a Cseppke.

Éjjel minden csendes, az anyuka lábujjhegyen osonva nézi meg minden csemetéjét, be van-e takarózva. Aki persze alszik nyugodtan. Nem is akárhogy. Pocakja kilóg, lába kint. Anyai szív megszólal. Meg fog fázni, kint van mindene. Betakarjuk. Aztán később újabb kör, újabb kitakarózott csemete. Ugye hogy ismerős? Mániákus betakargató vagyok. Egyik gyerekem sem szeretett kicsiként betakarózva aludni.

A Cseppke hálózsákokban nincs gond a kilógó pocakkal, derékkal, hisz a puha anyag öleli a gyermeket éjjel és a megszokott hálózsákokhoz képest szabadabb mozgásteret biztosít a picinek. A lábát ugyanis bármikor kidughatja és már ki is jöhet az ágyból, már, amennyiben szeretnénk. Éjjel pedig a babával együtt fordul, tehát nem esik le róla, mint egy takaró, és nem is tekeredik meg a testén, mint a babahálózsák. Persze, a webshopban sok más termék is megtalálható a szülők, nagyszülők örömére. Mind-mind igazán praktikus, magas minőségű, vidám és a gyerekek nagy barátja. És most még egy óriási fejlesztéssel rukkolt ki az imádott tipegőhálózsákok, párnák, ökohálózsákok, sapkák, mesekönyvek és kendők mellett a Cseppke csapata! 

bigface_zsakok.jpg

A Cseppke megint valami olyat alkotott, ami igazán egyedülálló, új és óriási segítséget nyújt a kisgyerekek elaltatásához. Ez pedig nem más, mint a Cseppke applikáció. Ebben a kisbabás szülők altatózajokat találnak, aztán vannak benne hangos mesék valamennyi Cseppke figurával. Aki ismeri a Cseppkét, az tudja, hogy minden egyes baba- és tipegőhálózsákon szereplő figurának van egy saját meséje, amely egy meseterapeuta szakpszichológus segítségével született. A kicsik a következő barátok történetét hallgathatják meg Vadász Bea és Előd Álmos tolmácsolásában: csiga, kutya, cica, nyuszi, birka, zsiráf, fóka, süni, varjú, bagoly, pingvin, tündér, egyszarvú, béka, kisautó, tűzoltóautó, panda, elefánt, dinó, jegesmedve, vonat. Egy igazi varázslat, hogy az alkalmazás segítségével a hálózsákon található figura megelevenedik. Ha az applikáción bekapcsoljuk az „Életre kelt Cseppke” menüpontot és a készülék kameráját a minta felé fordítjuk, akkor az állatka megmozdul, történik vele valami csodálatos, esetleg meg is szólal, dalra fakad vagy épp – mint a tündér – jó éjszakát kíván. Mindegy, hogy egy altatózaj, hangos mese vagy megelevenedő kedvenc mellett döntünk, a Cseppke applikációval, amely elérhető az Apple iStore-ban és a Google Play Áruházban egyaránt, a gyermek korára, igényére szabható a kedves gondoskodás.

Anyaként tudom, hogy az altatás az egyik legnagyobb kihívás az életben. A mesék nagyszerűen fejlesztik a csemetét és rengeteg dologra jók, például arra is, hogy ellazuljanak a gyerekek és elpilledjenek, végre elaludjanak. Egy jó mese megkönnyíti a dolgunk.

Egy kis kedvcsináló videó.

 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#cseppke #aplikáció #momp #anyukák #tipegő #hálózsák #fejlesztés #mese #mesétmindengyereknek #reklám #prcikk

kepernyofoto_egyszarvu_1.jpg

Szólj hozzá

Anya vagyok