2020. feb 03.

5 fontos dolog, amit vegyél figyelembe báli ruha választásnál

írta: Mayerné Répási Adrienn
5 fontos dolog, amit vegyél figyelembe báli ruha választásnál

Hogyan válasszunk báli ruhát?

fodros-maxi-ruha.jpg

Báli és az esküvői szezon elején talán a legtöbb fejtörést nekünk nőknek, az okozza, mit vegyünk fel. 

Egy báli ruhát nem hordunk a mindennapokban, csak meglehetősen ritkán, így nagyon fontos a kiválasztásánál, hogy az a lehető legjobb legyen. Öt fontos tényezőt kell figyelembe venned, mielőtt ténylegesen megveszed azt a ruhát, amit múltkoriban kinéztél a kirakatban vagy egy újságban.

egyvallas-alkalmi-ruha.jpg

Az első és egyik legfontosabb, hogy ahhoz az alkalomhoz megfelelő legyen, amire kinézted. Mást kell viselni egy esküvőn és megint mást egy bálon. Általában van egy Dress Code, ahol megadják, pontosan mit hordhatsz az adott eseményen, milyen formában. Ezt az öltözködési tanácsot nem csak illik, hanem mindig be kell tartani. Fehér, csipkés ruhát ne esküvőre vásárolj például, ugyanakkor báli ruhának épp az a megfelelő. Az a csinos rövid koktélruha viszont a nívós Operabálba nem lesz elegendő viselhető, mert ott más az öltözködési szabály. Gondold végig, mire szeretnéd a ruhát felvenni, ahhoz az alkalomhoz hogyan kell öltözni, mit viselnél szívesen és ezek alapján essen a választásod a legmegfelelőbb ruhadarabra.

viragmintas-ruha.jpg

A másik nagyon fontos dolog, hogy az adott ruha a te alkatodhoz illő legyen. Hiába tetszik neked a sellő fazonú szoknya, ha nagyon alacsony vagy és még kisebbnek fogsz mutatni benne. Egy, az alkatra megfelelő ruha kiemeli az erősségeidet, eltünteti a gyengeségeidet. Néztél már olyan válogatásokat, ahol egy adott öltözet két másik hírességen teljesen máshogy állt? Az egyik nagyon csinos volt benne, mintha rászabták volna, a másikon pedig bődületesen furán hatott. Egyszerű, nem a saját alkatának, stílusának megfelelő ruhadarabot viselt, azért nem állt jól neki. Egy jó ruha nemcsak öltöztet, hanem kiemel téged, izgalmasabbá tesz.

alkalmi-ruha.jpg

A harmadik ponthoz szintén egy nagyon fontos alapszabályt lehet írni. Kényelem. Csak olyan ruhát viselj, amiben jól érzed magad. Nem tudod méltósággal viselni azt a ruhadarabot, mert szúr, nyom, rövid, túl hosszú, szoros, bő, elcsúszkál? Ez meglátszódik rajtad és a viselkedéseden. Nem csak hogy nem fogod jól érezni magad azon napon, hanem mások is észre fogják venni, hogy feszengsz. Az nem a te ruhád, amiben nem érzed jól magad, hiába csinos és alkalomhoz illő. Érezd jól benne magad, az fontos! Legyen kényelmes az a ruha!

dzsorze-ruha-pliszirozassal.jpg

A minőség a negyedik fontos tényező. Nem azt mondom, hogy a drága ruhadarabot válassz, hanem azt, hogy a minőségit. A ruhán látszik, hogy milyen minőséget képvisel. Egy alacsonyabb árkategóriájú ruha is lehet kényelmes, csinos és bizony minőségi is, mint ahogy a legdrágább ruha is vállalhatatlanul rossz. Fontos, hogy ne legyen elszabott, ne lógjanak ki belőle cérnák, az anyagai is megfelelő legyen, ne gyűrődjön, ne szakadjon könnyen. Rengeteg ruhabaki okozója a rossz minőség.  Ha már egy ilyen ritkán viselt ruhadarabot veszel, törekedj arra, hogy az a lehető legjobb minőségű legyen. Meghálálja a ruha, hidd el. Neked sem mindegy, hogy első alkalom után ki kell dobnod, vagy máskor még hordhatod esetleg a gyönyörű ruhád.Az elsőrangú ruha előkelőséget sugároz, magabiztosságot és időtállóbb is.

alkalmi-ruha-kivagasokkal.jpg

Stílus. Mindenkinek van egy adott stílusa, amin belül választja az mindenkori ruhadarabjait. Ne egy bál alkalmával akarj Hamupipőkévé válni, ha korábban nem azt a stílust képviselted és később sem azt szeretnéd. Néha tényleg jó egy teljesen más megjelenést felvenni, mint a megszokott, de inkább maradj hű a megszokott arculatodnál. A kiválasztott ruha passzoljon az egyéniségedhez!

 

alkalmi-ruha_1.jpg

Tudom, öt szempontot fogok írni, de ide kívánkozik még a kihasználhatóság is. Vásárolj úgy báli ruhát, hogy több alkalommal is tudd hordani!

Jó vásárlást, szépséges ruhát és kellemes bált kívánok!

A cikkhez a képi anyagot a @Bonprix szolgáltatta. Ha megtetszett némelyik ruha vagy úgy döntenél, szükséged van egy báli ruhára, ezen a linken nézelődj.

ReAd-blog

#bonprix #itsme #blog #blogger #divat #ruha #bál #báliszezon #csinos #estélyi #báli #koktél #esküvői

csipkes-ruha.jpg

alkalmi-ruha_2.jpg

 

 

Szólj hozzá

Csajos oldal