2019. okt 29.

Vállalkozók, akik mernek nagyot álmodni

írta: Mayerné Répási Adrienn
Vállalkozók, akik mernek nagyot álmodni

Vállalkozók világnapja

73324926_2618902148169783_6376666377331146752_o.jpg

Ma van a vállalkozók világnapja!? Nem tudom, mindenesetre kikívánkozott belőlem.

Oly magától értetődő egy éttermi ebéd, egy ruha a kisgyereknek, egy csinos karkötő, egy weboldalon való böngészés, egy pecabot megvásárlása, egy megírt blogcikk olvasása, egy új frizura elkészülte a mindennapokban. Fel sem merül az emberben, hogy ezek a dolgok mögött valaki áll, készíti őket, dolgozik vele, tervez.

Sokszor megkapja a vállalkozó, hogy könnyű neki, nincs főnöke, nem parancsol neki senki, pénze annyi, mint  a pelyva (a pelyva, vagy polyva, a pázsitfüvek és a sásfélék virágját körülvevő hártyás levélke más néven léha valamint a cséplésnél összetöredezett toklász), akkor dolgozik, amikor csak akar. De nem látják mennyi munkája. vére, verejtéke van benne. Nem látják, hogy sokszor, míg más az igazak álmát alussza, ő akkor is dolgozik, nem látják a rengeteg aggódást, ami velejárója egy vállalkozásnak. Elég időm lesz rá, elkészül időben? Lesz elég megrendelőm? El tudom adni? Ki tudom fizetni minden egyéb költségem? Marad nekem is valami a bevételből? Hogy tervezzek az időmmel? Vajon jól csinálom? Mi lesz, ha nem lesz elég munkám? Olyan a minősége, amilyet én megálmodtam? Mi van, ha megbetegszem vagy más közbejön? 

Elfelejtik sokan a vállalkozással járó bizonytalanságot, a sok papírmunkát, marketinget, hogy sokszor sem hétvégéje, sem ünnepnapja nincs, mert neki akkor is teljesíteni kell. És a millió kétséget, izgalmat, mosolyt, könnyeket, idegeskedést, a rengeteg próbálkozást, tanulást is a feledés homálya fedi.

Minden vállalkozó egy hős, hiszen kilép a biztonság falai mögül. Kilép és mer, hogy aztán vagy belebukjon vagy egekig szárnyaljon! Újratervezzen. Merjen nagyot álmodni.

Neked csak egy weboldal, karkötő, gyerekjáték, ruha, torta, frizura, műköröm, blogcikk, újság, arckrém, ebéd, egy falfestés, egy fénykép, traktoralkatrész, ami pénzbe kerül. Sokszor túl sokba is és nem érted, miért kerül annyiba. Talán még te is meg tudnád csinálni hasonlóra vagy egy kicsit gyengébbre. Talán. De a kisvállalkozónak a munkája, az álma, a gyermeke tandíja, a jövője, az egészségbiztosítása, a nyugdíja, a befizetett csekkjeinek száma, a megvásárolt étele, az államnak befizetett összege, a fizetése, az ideje, tehetsége, a merészsége, az át nem aludt éjszakáinak száma...

Ha veszel valamit, gondolj arra, milyen utat jár be, miből készül, ki csinálhatja, hogyan kerül hozzád és vajon melyik számláját fizeti be belőle az a vállalkozó? Gondolj arra, hogy pont egy álmát valósítja meg, ha tőle veszed, a bizonytalanságot feledteted el vele, önbizalmat adsz neki, kenyeret az asztalra, támogatod...

Segítsd útján, tiszteld, támogasd a vállalkozót merészsége miatt!

Köszönöm mindenkinek, akitől terméket veszek, használom a szolgáltatását!

 ReAd-blog

#vállalkozás #vállalkoznijó #támogasd #KKV #kisvállalkozás #nagyvállalkozás #merj #vállalkozásvilágnapja

 

Szólj hozzá

Kitekintő