2019. aug 06.

Azok a bizonyos ruhadarabok, melyek sosem mennek ki a divatból

írta: Mayerné Répási Adrienn
Azok a bizonyos ruhadarabok, melyek sosem mennek ki a divatból

 

Gyerekkorom kedvenc ruhadarabja a kockás ingem volt, egy mellény és egy farmerdzseki. Nem most volt már, de e három ruha még mindig nem ment ki a divatból vagy ha igen (én nem vettem észre), gyorsan vissza is lopódzott újra. Most kettőről írok csak, a harmadik, a mellény egy külön bejegyzést kap a későbbiekben.

kockas-ing-kopott-hatassal-es-hosszu-ujjakkal.jpg

Fotó: Bonprix

Nézzük az előbbit. Egy kockás ing takar, kényelmes, puha, figyelemfelkeltő, vadóc. Egyfajta életérzést is megtestesít. Maga a stílus. Össze tudtok öltözni a pároddal, gyerekekkel akár. Szabadidő eltöltésére nagyon praktikus ruhadarab zsebeivel, kényelmével. Jól megválasztott kiegészítőkkel lehet vagány, rockeres, de nőies, csinos is. Illik hozzá sportcipő, de egy telitalpú, bakancs, balerinacipő sem akadály. Hosszabb változatban vagy rövid derékkal, fodrosan, esetleg bővebben. Övvel kihangsúlyozhatod a derekad, anélkül pedig elbújhatsz benne, mikor nincs kedved megmutatni az alakod. Kevés ennyire praktikus ruhadarab van, amit sokoldalúan ki lehet használni. Én imádom. Be is kell szerezzek egyet már a régi helyett.

hosszu-kockas-bluz.jpg

Fotó: Bonprix

A farmer örök ruhadarab. Akárhány éves is vagy, mindig jó választás. Szegecses, flitteres, rojtos, szakadt, sikkes, alakra szabott, bő, rövid, színes, mintás...

farmerdzseki-csipkebetettel.jpg

Fotó: Bonprix

Hinnéd vagy sem, farmerból készítenek cipőt, de estélyit is. A farmerdzseki szintén az a ruha, amit bármikor, bárhol el tudok képzelni. Kinézetének csak a képzelet szab határt. Magad is díszítheted, hogy személyesebb, jellemzőbb legyen rád. Nadrághoz, szoknyához hordható. Bármilyen cipő, szandál nem akadály számára, még papuccsal is hordható. Vannak olyan ruhadarabok, amik a szabvány mérettől eltérő embereknek nem állnak jól.

sztreccs-farmerdzseki.jpg

Fotó: Bonprix

Szerencsére a farmerkabát nem ez a kategória. Egy roppant előkelő vagy csinosan öltözködő vállalkozó hölgyön ugyan olyan jól mutathat, mint egy punk fiatalon vagy egy motoros rockeren. Éljen, éljen. Egy ruhadarab, ami eltörli a kor, stílus, a nem és anyagi javak, a különböző státusszal rendelkező emberek közötti különbséget. Univerzális! Strapabíró és nagy munkabírású. Ez az a ruhadarab, amit jól kihasználhatsz, évekig hordhatod, ha jó minőségűt választasz belőle. Van még ilyen ruhadarab, ami ennyire kihasználható és sokoldalú?

Személyes kedvencem egy nagyon nőies, farmer zakó, amit előszeretettel hordok. Na és a legújabb kedvencem egy farmer estélyi kalocsai mintával díszítve. 

66968948_2440456139347719_3649735793640996864_o_1.jpg

Fotó: Picikék fotó            Ruha: Adryproject           Dekoráció: LizArt Decor - Filc- és papírvirágok

Tudtad?

A farmernadrág eredete a 19.századra nyúlik vissza, amikor munkaruhaként hordták, de a 20. század második felében – az 1960–70-es évektől – már divatcikk lett és más ruhadarabokat (szoknyákat, női ruhákat, zakó vagy dzsekiszerű kabátokat), sőt cipőfelsőrészt, táskát is készítettek a farmerszövetből. Ma a szabadidő-ruházat és a hétköznapi viselet szerves részét képezi. -Wikipédia-

Neked van ilyen kedvenc ruhadarabod, amitől sosem válnál meg vagy egy kultikus, soha el nem felejthető ruhád, mely örök emlék marad?

ReAd-blog

#ruha #Bonprix #kabát #dzseki #famer #kultikus #kedvenc #ing #kockásing #emlékek #ajánló #nemszponzorálttartalom #blog #bloggerélet #life

 

Szólj hozzá

Csajos oldal