2019. máj 20.

Számok bűvöletében

írta: Mayerné Répási Adrienn
Számok bűvöletében

young-791849_640.jpg

Ültél már a sokadik állásinterjún többed magaddal, vártad csüggedten, hogy csörögjön a telefonod a múltkor megpályázott álláslehetőség után? Vagy utasítottak el, mert gyermeked van, nem tudsz a megadott intervallumban dolgozni, esetleg idősebb vagy, mint amit elvárnak? Esetleg a végzettséged nem volt megfelelő, alul vagy túlképzett voltál? Eléggé lehangoló és teljesen reményvesztett érzés és nagyon ismerős. Ugye?

Karrierváltás? Megtalálni a lehető legjobb munkahelyet? Mi legyek ha felnövök? Ha nagyobb lesz a kisbabám, hová menjek vissza dolgozni? Hová vesznek föl ennyi idősen? 

Kérdések, amik a fejekben megfordulnak nap, mint nap, és egyre többször.

Felgyorsult, változó világban élünk, ami a számok bűvöletének jegyében telik. A munkaerő piac szintén erőteljes változásokon esik keresztül. Az igényekhez alkalmazkodva, azonnali álláslehetőséget, nagyrészt otthonról végezhető munkát keresnek a legtöbben ma már. A fiatalok gyorsan állnának munkába, azonnal, az idősebbek biztos pénzkereseti lehetőség után kutatnak, ahol az életkor nem akadály, míg a kismamák és a gyerekes anyukák otthonról végezhető vagy éppen gyerekbarát munkát keresnek.

Vajon van ilyen álom munka, ami keresett, otthonról végezhető, megbízható, biztos pont és mindig fizet?

Van, csak meg kell lelni és megtanulni! Erre kínálok most lehetőséget a Scylla oktatás segítségével. TB- és bérügyintéző OKJ-s tanfolyamot hirdetnek, ami meglehetősen  nagy hiányszakma. Kiszámítható munkakör, előre lehet tudni, hogy a hónap mely részében kell nagyobb terhelésnek megfelelni, a mai szoftvereknek köszönhetően akár otthon is elvégezhető. Azt hiszem, ez az a munka, amire mindig lesz kereslet, igény.

A társadalombiztosítási ügyintéző a munkavállalókkal kapcsolatos bér- és társadalombiztosítási ügyeket intézi, a nyilvántartásokat vezeti. Ez mindazon feladatokat jelenti, melyeket az egészségbiztosítással, a nyugdíjbiztosítással és a szociális ellátásokkal kapcsolatban a jogosultságok és kötelezettségek teljesítéséhez a jogszabályok előírnak. Továbbá adatszolgáltatással (igazolások, dokumentumok) készíti elő az illetékes társadalombiztosítási igazgatási szerv döntéseit. (Bővebben:  betegségi-anyasági ellátás iránti igény elbírálása és az ellátások folyósítása, a járulékok bevallása, befizetése, ideértve a munkáltatónál működő kifizetőhelyi ügyintézők esetében a magánnyugdíjpénztárakba fizetendő tagdíjat is, a szociális ellátások iránti igények elbírálása, az ellátások folyósítása, a baleset üzemi jellegének elbírálása, a baleseti táppénz iránti igény elbírálása és az ellátás folyósítása, a megváltozott munkaképességű dolgozók kereset-kiegészítésének megállapítása, folyósítása, a jogorvoslattal kapcsolatos intézkedések megtétele, a társadalombiztosítási igazolványokkal kapcsolatos feladatok ellátása, az ellátások megállapításához, folyósításához más szervek részére adatszolgáltatás, egyéb statisztikák készítése, nyilatkozatok, igazolások lejártának figyelemmel kísérése,
nyomtatványok változásainak figyelemmel kísérése, újak beszerzése és azoknak a jogszabályi előírások szerinti vezetése, dolgozók tájékoztatása jogaikról és kötelezettségeikről, a társadalombiztosítási ügyintéző nyugdíj-előkészítési tevékenysége keretében-a nyugellátáshoz szükséges nyomtatványokat szerez be,, a saját jogú és a hozzátartozói nyugellátásra vonatkozó igények teljesítéséhez, a nyugdíj megállapításához szükséges adatokat,  gyűjt össze és továbbít az illetékes nyugdíj biztosítási igazgatósághoz, ellátja a baleseti nyugellátásokkal kapcsolatos külön tennivalókat)


A tanfolyam a felkészült elméleti tananyag mellett gyakorlati tudást is biztosít a hallgatók részére és garantál munkalehetőséget, karriert.

Bevallom, nem vagyok a számok embere, de elgondolkodtam én is rajta, hogy megtanulom. Egy jó képzettség megszerzésével bármi lehetséges. Izgalmas karrierlehetőség vállalkozóként, bedolgozóként vagy egy állás keretein belül is. A 120 órás képzésben résztvevő elsajátíthatja a Társadalombiztosítási ügyintéző  és Bérügyintéző kombinált szakképesítés megszerzéséhez, az adott munkakör betöltéséhez szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket is, fél éven belül. Nem kell éveket készülni, tanulni arra, hogy munkába állhassunk.

Feltételek sem túl bonyolultak. Kell egyfajta szám és matematikai tudás, kedv, érettségi bizonyítvány valamint alap számítógép felhasználói ismeretek. Szerintem jól hangzik. Mit gondolsz?

Hogy mit kínál a tanfolyam még? Megbízható, naprakész oktatókat, kedvező fizetési lehetőséget, használható, gyorsan megszerezhető tudást, piacképes munka és karrierlehetőséget, ügyfél centrikus és megfizethető oktatást, kedvezményeket. 

Ha felkeltettem az érdeklődésed, nézz be a Scylla oldalára, ahol további információkat megtudhatsz a tanfolyamról. Csak rajtad múlik!

15 000 szakembert keresnek erre a területre és ez a szám évente nő!

 

#szponzorálttartalom

Szólj hozzá

Kitekintő