2023. dec 06.

Dekorálni jó!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Dekorálni jó!

christmas-4704706_640.jpg

Kezdd el az otthonod dekorálását karácsonyra. Hidd el, a szíved is ünnepi hangulatba öltözik!

Karácsony előtt a lakás díszítése nemcsak az ünnepi hangulat megteremtésében játszik nagy szerepet. Számos pozitív hatása van.

Különböző díszek, karácsonyi dekorációk elkészítése, a fények feltevése segít az ünnepi hangulat megteremtésében. Ezek a dolgok sokat adnak ahhoz, hogy otthonunk meleg és ünnepi légkört árasszon magából. A közös díszítési tevékenység, vagy például a saját kezűleg készített dekorációk elkészítése a gyerekekkel, barátokkal, családtagokkal közösen egy jó lehetőség az összetartozás érzésének megerősítésében, valamint a közös emlékek gyűjtésében, közösségépítésben.

A saját kezűleg készített dekorációk, lehetőségek adnak a kreativitás önkifejezésre is, az egyéniséged és stílusod kibontakoztatására is.

De még pénzt is megtakaríthatsz így, mivel nem szükséges drága kiegészítőket vásárolnod, ha magad készíted el. Ráadásul garantáltan egyedi és személyes lesz. Egy plusz pozitívumot teremtesz az otthonodba.

Arról nem is beszélve, hogy az újrahasznosítással, az apró dekorelemek vásárlásával környezetbarát módon teszed a dekorálást.

Az otthoni dekorációk elkészítése egy kreatív, örömteli tevékenység, amely összeköti a családot, és segít az ünnepi hangulat megteremtését.

A dekorációval a pontos időpontot illetően nincs szigorú szabály. Ahogy te jónak érzed. Ez lehet már november eleje, vége, de ha neked december közepén jut eszedbe, akkor érzel hozzá hívó szót, az is rendben van. A lényeg, hogy kezdd el a lakásod karácsonyi hangulatba öltöztetni. 

Hogyan és mit lehet dekorálni? Pár ötlet a Sittimgold webáruház jóvoltából!

Az egyik legismertebb és legfontosabb elem a karácsonyi díszítésben a karácsonyfa természetesen. Az otthonodban elhelyezett fát, bent a lakásban, vagy kint az udvaron, díszítsd különböző díszekkel, fényfüzérekkel és csúcsdísszel kedvedre. Bármilyen kézzel készített vagy vásárolt dísz jól mutat rajta.

Kerülhet dekorelem az ablakokra, ajtókra is, koszorú, függöny, függődísz, vagy akár ablakmatrica, hó spray, krétafilc formájában. De egy egyszerű fenyőág egy tálban, némi dekorációval kiegészítve, feldobja az ünnepi asztalt.

Ha már asztalt, akkor az asztali terítéket mécsesekkel, adventi koszorúval, gyertyákkal vagy apróbb dekorációs elemekkel teheted ünnepibbé. Az étkezést garantáltan feldobja.

8336056.jpg

Falakon, korláton, lépcsőn elhelyezett karácsonyi képek, festmények, polcokon elhelyezett apróbb dekorációs elemek, mint például angyalkák, csillagok, vagy kis díszek is feldobhatják a lakást. Ahogy a különböző fényfűzérek világítása is.

4382348.jpg

A szobanövényeket is díszítheted kis, karácsonyi hangulatot árasztó elemekkel, leszúrókkal, vagy például kis díszekkel, piros szalagokkal, esetleg fényekkel.

0004340.jpg

Talán csak az a fontos, hogy a díszítés összhangban legyen az otthonod stílusával és az általános kialakítással. Ezen kívül csak a képzelet szab határt, hogyan dekorálod az otthonod. Mit teszel ünnepivé. Mindegy, hogy túldíszíted, vagy a minimalista dekoráció híve vagy, a lényeg, hogy meghittséget varázsolj az otthonodba és az ünnep szellemét.

Hiszen már a dekorálás is tökéletesen segít az ünnepi hangulat kialakításában. Bátran állj neki, amikor jólesik! Teremtsd meg a kívánt karácsonyi atmoszférát. A Sittimgold Webáruház a segítségedre lehet a dekorelem, asztaldíszek, de az ajándékok, csomagolóanyagok kiválasztásában is. 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#ajándék #dekoráció #karácsony #ünnep #ünnepidísz #dísz #dekoráció #sittimgold #reklám #szponzorálttartalom

 

Szólj hozzá

Kitekintő