2020. dec 11.

Háziállat és kisgyerek, tökéletes párosítás!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Háziállat és kisgyerek, tökéletes párosítás!

lion-3012515_640.jpg

A legtöbb család fél attól, hogy állat kerüljön a lakásba a kicsi gyerekek mellé. Pedig egy jól megválasztott állatfaj bizony csak jót tehet mindenkivel! Persze mindenféle dolgot figyelembe kell venni és alaposan mérlegelni a dolgokat, csak utána érkezhet új családtag!

Egy kisállat márpedig családtag lesz, a szívünkbe fogja lopni magát, ha szeretnénk, ha nem, legyen szó bármilyen fajról is. Ráadásul számtalan jó dolgot hozhat a család életébe. Persze nem csak azt, hiszen egy plusz kiadás, többletmunka és olykor nem is könnyű dolog az ellátása. Ráadásul a felelős állattartás nem könnyű, akárhogy is nézzük! Egy érző, lélegző lényt vesztek magatokhoz, akiért felelősséggel tartoztok mindenkor! De hidd el, több az előnye, mint a hátránya egy kisállatnak!

rabbit-3660673_640.jpg

Nagy segítség lehet és elengedhetetlen a gyerekek optimális fejlődéséhez. Rengeteg fontos dolgot megtanít nekik. Például a kötődést. Számos boldog percet okoz és örök emlékeket egy kis kedvenc. Megtanítja a felelősségvállalást, hogy egy lényért felelősséggel tartozunk, etetni kell, foglalkozni vele, nevelni, szeretni, és bizony gondozni akkor is, amikor fáradtak vagyunk, nincs kedvünk. Egy igazi játszópajtás lehet belőle. Na, nem olyan, mint egy játék baba vagy játékautó, amivel bármit meg lehet tenni, húzni, nyúzni, beöltöztetni. Bizony az állatkának van saját akarta és odakap, odacsap, karmol, harap, ha valami nem tetszik neki. De ezek mind olyan „akadályok” melyek „nevelik” a gyereket.

Ráadásul egy élőlény nagyon jól ráébreszti a gyerekeket a múlandóságra. De a természet ismeretét, az élőlényeg fontosságát, hasznát, szeretetét is megtanítja a gyerkőcöknek.

Egyet kérek. Mielött valamilyen kisállatot hazavinnétek, tudakozódjatok a tartásáról, a nehézségekről, betegségeiről. Mivel jár a tartásuk, milyen életkörülményeket kell neki biztosítani. Gondoljátok végig, hozzátok és a lakásotok sajátosságaihoz mi illik jobban? Egy csendes, nyugodt, ám szép akvárium? Egy bújós, ám öntörvényű kiscica? Egy csacsogó papagáj? Egy pajkos, ám nagy mozgásigényű kiskutya? Találjátok meg a legjobb kisállatot! És soem lesz nyűg és munka, hanem sok-sok szeretet, amit ad!

Ő itt Pilla:

127907652_219371003088720_7544760087464151016_n.jpg

Rengeteg kisállat senyved menhelyeken. Egyre több a kidobott állatka! Felelősen kell dönteni! Egy életre vagy legalábbi fél életre társat, kis barátot választotok, egy élőlényt, aki érez, szeret!

 Nálatok laknak állatok? Mit tanultatok tőlük?

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#kisállat #pajtás #felelősség #szeretet #felelősállattartás #állat 

Szólj hozzá

Kitekintő Anyukás tartalom