2021. jan 08.

Vidéken újrakezdők

írta: Mayerné Répási Adrienn
Vidéken újrakezdők

Szerzők: Varga Szabolcs és Vargáné Topor Erika

videkenujrakezdok01.jpg

Mind a vidéki életnek, mind a nagyvárosi életnek megvannak a szépségei és árnyoldalai is. Most előbbiről lesz szó egy könyv erejéig. Számos sztereotípia él az emberek fejében a vidéki élettel kapcsolatban. Jók és rosszak is egyaránt. A könyv egy fiatal pár életének újretervezését mutatja be, hogyan kerültek le vidékre és építették fel az életük teljesen nulláról újrakezdve, saját kárukon megtapasztalva a nehézségeket, az örömöket, a bosszúságokat és vidám perceket is.

 

panorama-3629120_640.jpg

Vidéken élvezetes az élet, friss a levegő, nagy távolságok vannak, csend, sok a zöld, a fa, a növényzet, az állatok, viszont kevés az ember, akik sokkal barátságosabbak, összetartóbbak a városi embereknél. És még hosszasan lehetne sorolni a pozitív állításokat. Az árnyoldala, hogy nagy távolságok vannak, nincs minden sarkon egy Meki, nincsenek akkora fizetések, nehezebb munkát találni és itt is hosszasan folytathatnám a sort...De ez bizony nem mindig igaz. Tipikus sztereotípiak, ahogy már említettem. Van, amit viszont illik elhallgatni. Ilyen például az is, hogy jóval több munkával jár és kényelmetlenséggel a vidéki élet. Varga Szabolcs és felesége, Vargáné Topor Erika saját élményeikről mesélnek a kötetben, őszintén, kendőzetlenül. Apróságoknak tűnő dolgokat is mesélnek, amikre nem is gondolna az ember, mielött a nagyvárosból vidékre költözik.

Nagyon sok, vidéki életben gondolkodó embernek jó útmutató lehet a könyv. Mire figyeljen oda, mit fontoljon meg alaposan, mielött belevág a nagy kalandba. Házvásárlásnál milyen szempontokat mérlegeljen. Munkahelyek. Hogyan teremts magadnak munkahelyet. Gazdaság, állattenyésztés...De még egy saját kis kert, kerti tó készítése, lakásfelújítás is helyet kapott. Nagyon komplex kis könyv.

A könyv stílusáról

Humoros, ám meglehetőse őszinte sorok, élvezetesen megírva, jól tagolva. Egy olyan könyv, amit jó elővenni esténként, mert értékes tartalmat ad, mégis kikapcsol. Könnyen, gyorsan olvasható. A sok tapasztalat mellett segítség is van a könyvben teszt formájában, és képek, melyek hűen ábrázolják a vidéki életet. 

A könyv nem csak Erikáék életútját mutatja be, hanem azt is, hogy építettek fel a nulláról egy jól működő vállalkozást, hogyan illeszkedtek be a dolgos hétköznapokba, a község életébe és szokták meg, tették magukévá a vidéki életérzést.

Köszönöm  a könyvet a házaspárnak.

Ha kedvet kaptatok hozzá, itt tudjátok megrendelni, a Kertportál oldalán. 

Fülszöveg: 

Ez egy különleges e-book, melyben két fiatal vidékre költözése és ezzel életük újrakezdése olvasható, feketén-fehéren.

A könyv motivációval teli, rengeteg praktikát tartalmaz az első évekhez való segítségül a házvásárlástól egészen a gazdaság felépítéséig.

Találsz a könyvben egy önértékelési tesztet is, mely alapján össze tudod szedni gondolataidat a vidékre költözéshez, helyretesz olyan kérdéseket, melyek alapján nagyobb önbizalmat kapsz, hogy belevágj, vagy éppen eltántorít tőle, hiszen a vidéki élet nem való mindenkinek.

Szó van benne a félreértelmezett vidéki idillről, az önfenntartásról és még sok hasznos téma előkerül a több, mint 150 oldalas könyvben.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#könyv #vidék #Kertportál

Szólj hozzá

Könyv Recenzió