2020. sze 18.

Így támogasd a hazai írókat és könyvkiadókat a Könyvhéten!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Így támogasd a hazai írókat és könyvkiadókat a Könyvhéten!

_dsc0009_3.jpg

91. Ünnepi Könyvhét lenne éppen, ha meg lehetett volna tartani. De mint a Könyvfesztivál, sajnos ez sem kapott zöld utat idén a vírushelyzet miatt. Online vonalon lesznek beszélgetések és programok, tekintsd meg ITT, mivel készültek a helyzethez képest.

Érdemes körbenézni kedvenc kiadóid oldalán is, hátha ők is készültek valami online programmal. Azt tudni kell kis hazánk kiadóiról, íróiról, hogy a karácsonyon kívül ez a két nagy könyves esemény adja a bevételük legnagyobb százalékát, itt adják el a legtöbb kötetet. Így elmondhatjuk hogy bajban vannak, méghozzá nagy bajban! Nem mondhatnám, hogy szívemnek kedves az irodalom, a könyvek, ha nem hívnám fel erre a figyelmed!

Számos író is beszél az alábbi linken arról, hogy mit jelent nekik ez a program és az írás maga. Érdemes megnézned ITT.

A kisebb és nagyobb kiadók, a hazai és külföldi íróink is bajban vannak! Ahhoz, hogy új könyvek tudjanak megjelenni karácsonyra vagy jövőre, bevétel kell sürgősen mindegyiküknek. Ezt pedig csak azzal tudják elérni, hogyha vásárolunk közvetlen tőlük! 

Tehát arra kérlek, ha van egy kis félretett pénzed, felesleged (mert sajnos most a pénztárcák is nagyon üresek a vírus és munkahiány, munkanélküliség miatt), keresd fel kedvenc kiadóid honlapját, nézd meg kedvenc hazai íróid friss megjelenéseit és támogasd őket azzal, hogy vásárolsz tőlük! Számos akció, kedvezmény, plusz ajándékos megoldás jött velem szembe a hét folyamán. Érdemes rákeresned sokukra. Akár ki is gyűjthettem volna az összeset. Viszont óhatatlanul kimaradna valaki, így nem lenne fer vele szemben.

Tehát feladat. Keresd meg a kedvenc hazai íród, nézd meg milyen meglepetéssel készül és vásárolj tőle!

Kattints kedvenc kiadóidra, akiknél rendszeresen vásárolsz, és tegyél a kosaradba annyi könyvet, amennyit jónak érzel!

Nekik ezzel tudsz segíteni most! Így tudod kifejezni hálád az idejükért, a fantáziájukért, a stílusukért, a munkájukért, kedvenc, eddig megjelent könyveidért! Mert mindennap elszórakoztatnak, megdöbbentenek, kizökkentenek a hétköznapokból, megríkatnak, megnevettetnek, tanítanak és elvarázsolnak!

Vásárolj hazai kiadótól, hazai írótól a hétvégén mindenképp!

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

 

 

Fotók: Susovits Lilla Photo & Design

#kiadó #könyv #könyvkiadás #veszély #író #hazaiíró #támogasd #vegyélhazait #könyvhét #könyvfesztivál #vírus #covid #vegyélkönyvet #támogasdőket

_dsc0024_1.jpg

 

Szólj hozzá

Könyv Program Kitekintő