2020. feb 06.

Le a tökéletességgel!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Le a tökéletességgel!

Senki sem tökéletes!

amazed-19214_640.jpg

Nem irigylem a mai nőket. Mindenhonnan az ömlik ránk, hogy a nő akkor kívánatos, akkor igazi nő, ha az élet összes területén toppon van. Vigyen el a hátán mindent, akár segítség nélkül is, de jó képet is vágjon ám hozzá. Panaszkodni nem ér! Elvárások elvárások hátán. Közben a média mutatja a tökéletes nők tömkelegét, az insta okádja ki magából a beállított, makulátlan, sosem hibázó nők képeit, a facebookon mutogatjuk a legszebb pillanatainkat, de csakis a legjobbakat, legszebbeket. Mindenhonnan az folyik, hogy a csinos, tökéletes, tökéletes élettel rendelkező nők az etalonok. Azt persze nem mutatja, hogy milyen áron érik el ők. Milyen munka van vele. Milyen segítők állanak a háttérben. Vagy az bizony az egy beállított pillanat, egy elkapott mozzanata a tökéletes nőnek, aki lehet két perc múlva a smink nélkül már nem is annyira tökéletes. Hatalmas elvárásokat támaszt az egyszerű nők felé ez, amit nagyon nehéz megugorni. Aztán persze csodálkozunk, hogy annyi az önbizalomhiányos ember. 

Vigyázat irónia következik magas fokon! Csak erős idegzetűeknek!

blonde-2198759_640_1.jpg

Egy nő adjon magára, legyen csinos, vékony, azaz sportoljon. A szülés után rögtön legyen ideje mindenféle szépítkezésre, ne hanyagolja el a külsejét, de az anyaságra is rögtön érezzen rá. Ha magassarkúban, talpig sminkben várja élete párját a kórházi ajtóban, az már pont jó. Csak semmi depresszió, fáradság, kérem szépen. No plusz súly és csíkos bőr. Sminkeljen is meg nem is. Járjon is el fodrászhoz, manikűröshöz, kozmetikába, meg nem is. Hiszen ha nem megy el, akkor elhagyja magát. Ha elmegy, magára hagyja azt  a gyereket. Milyen anya az ilyen?

Semmiképp se térjen el a mai kor ideáljától. Se hosszában, se széltében, se színeiben!

Dolgozzon, ne tartassa el magát, de párját azért ne pipálja le, milyen az már, ha többet keres a férfinál? Karrier? Jó ha akad, de csak minden más után állhat a fontossági sorrendben. Ha túl nagy karriert fut be, akkor nem családanya, karrierista nő, csak magára gondol. Mit mutogatja magát mindenhol? Ha pedig semmi karrier, akkor csak egy anya. Semmi jövőképe nincs? Most azt hiszi, ha szült, akkor már letett az asztalra valamit? Mit tud felmutatni a porontyon kívül?

De gyereket is neveljen egyúttal, a lehető legjobban, csak semmi vivódás. Tökéletesen kell tudni azonnal a gyerekekkel bánni és slussz. Hiszen az XY újság is megírta. Ez velünk születik, kódolva van bennünk. A szoptatás smafu, mindenki kisujjból kirázza. A természetes szülés is csak egy állapot, ha meg császár, akkor mit nyavalyog azon a sliccen a hasán, az nem szülés. Különben is, van olyan, mint a férfinátha?

A háztartás, főzés, takarítás alaptartozék, hiszen a nő feladata. Nagyanyáink még kézzel mostak, nem volt mosogató, sem mindenféle kütyü a háztartásban. Mi meg itt jó dolgunkban azt sem tudjuk, mit kezdjünk a szabadidőnkkel, mégis megy a rinya. Ej de jó dolgunk van, kérem szépen!

people-2592050_640.jpg

Valósítsa meg önmagát, de mégis éljen a családjának az a nő. Egész nap otthon gubbaszt? Milyen dolog már? Semmi élete, csak az anyaság! El mer menni a barátaival? Akkor meg anya az ilyen? Magára hagyja?

Jó, ha meg tud szólalni és a kapanyél nem lóg ki a szájából. Okos legyen, de ne túlságosan. Tanuljon, képezze magát, vagy inkább mégsem. A végén még okosabb lesz a pasasnál. De hozzá tudjon már szólni az autós témákhoz, nem baj, ha szerelni is tud, az IKEA bútor nem rakja össze magát. Hát ennyire "anyátlan", hogy még ezt sem tudja?

Mit lóg az a szerencsétlen nő a közösségi hálón egyfolytában? Hogy merészeli? Már megint unatkozik? Inkább főzne egy fránya bablevest az urának. Reméljük a nokedli is megy! Vagy minimum kössön egy mellényt, miközben bedobja a mosást, elmosogat...

Ugye mindezek mellett türelmes, megértő, segítőkész, mindent elintéz, kedves, mindig kapható egy alapos szexre, mosolyog, sosem fáradt, nyűgös, nem panaszkodik....

Tovább is van, mondjam még?! Á! Inkább hagyjuk...

Emberek ébresztő! Nem gépek vagyunk, hanem hús-vér emberek, nők. Nem lehetünk az élet minden területén mindig a legjobbak. Nem vihetünk a hátunkon mindent (is) egyszerre. Hibázunk, fáradunk, elmarad valami, nem úgy sikerül...Eltérünk  a nagy átlagtól. Soha nem leszünk tökéletesek, hiszen senki sem az! Nem, még a TV mutatta celebek sem maguktól olyan szépek, mosolygósak és bizony ők sem mindig elbűvölőek! Tökéletesnek, meg cseppet sem tökéletesek! Mint ahogy senki sem az, hiába akarja az ellenkezőjének a látszatát mutatni!

És mindez miért a női nemre hegyeztem ki leginkább? Mert talán mi vesszük magunkra annyira. A férfiakat kevésbé érdekli ez, ráadásul nekik tökéletlenül is jók vagyunk. Ők nem nyüsztetik magukat, mert két kilóval nehezebbek lettek. Mi állítjuk ezt a lehetetlenül magas mércét magunk elé! De cáfoljatok meg, ha tévedek!

A férfiak is hajszolják a tökéletesség délibábját? Ők támasztják a magas elvárásokat elénk vagy mi magunk?

ReAd-blog

#élet #nő #mérce #elvárások #nőiélet #bejegyzés #vitaindító 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban vagy szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás róla, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

rear-mirror-2366457_640.jpg

Szólj hozzá

Kitekintő Csajos oldal Anyukás tartalom