2019. ápr 17.

Nyomot szeretne hagyni a létezésével a lelkes anyuka

írta: Mayerné Répási Adrienn
Nyomot szeretne hagyni a létezésével a lelkes anyuka

Az élet rövid és hozzuk ki belőle a legjobbat

 img_6543.JPG

Boros Diána igen gyorsan jutott a csúcsra, meglepő ötletével. De nem irigylem tőle, hiszen rengeteg munkája van benne a lelkiismeretes anyukának.

"Bababarát szállások  2017 augusztusában indult azóta több, mint 20 000 követőt szerzett magának. Az oldal hirtelen népszerűsége hívta életre azt a zárt Facebook csoportot, amely immár 45.000 fő feletti résztvevővel, Magyarország meghatározó bababarát turizmus fóruma lett. "

Diána közelebb hozza a hoteleket és családokat egymáshoz. Azon dolgozik, hogy mindenki meglelje a legnagyszerűbb helyet, élményeket gyűjtsön és elégedetten távozzon egy-egy nyaralásról.

Weboldalán számos nyaralóhelyet mutat be a kis költségvetésűtől a legnagyobbakig, de csakis családbarát helyeket. Egyénileg dolgozta ki a rendszert, ami alapján elnyerik ezt a nevet a szállások, és személyesen ellenőrzi, hogy minden egyes pontnak ténylegesen megfeleljenek. Mert ma már egy szálloda nem attól családbarát, hogy van helyben babaágy és etetőszék, hanem jóval komplexebb dolgok is kellenek hozzá.

- Ha röviden be kellene mutatkoznod, mit mondanál el magadról? Milyen Boros Diána?

Diána vagyok, 36 éves leszek, van egy 3 éves kislányom Léna és Ausztriában élek 12 éve. Plaza Service Manager-ként dolgozom a bécsi Hilton Vienna Plaza-ban és mellette online marketinggel foglalkozom. A Bababarát Szállások ezek közül a legismertebb.

Hogy milyen is vagyok? Optimista, energetikus, életvidám és extrém kitartónak is érzem magam. Ezt sokan nem tudják, de gyerekkoromban 6 évig karatéztam, talán innen is ered az, hogy nem adom fel könnyen a dolgokat és harcolok a végsőkig.  Ha valamit eltervezek, akkor nagyon nehezen lehet letéríteni az útról.

Rengeteget költöztünk, többször kellett újraterveznem és az új közösségekbe is beilleszkednem. Talán ez hozta magával, hogy könnyen feltalálom magam bárhol, sőt azóta is én szervezem az összes általános, középiskolás és főiskolás osztálytalálkozót is. A közösségépítés pár éve tudatosult bennem, mint fogalom, amikor elindítottam az első online FB csoportjaimat, pedig már a való életben is ezt csináltam valamilyen szinten. 

 

53b92486-25c9-4b0a-ac5e-1364290d72d3.JPG

- Milyen életutat jártál be?

Idegenforgalmat, vendéglátást és angolt tanultam Magyarországon, Miami-ban és Bécsben. Igazából már 16 éves korom óta dolgozom, eleinte nyaranta, aztán iskola mellett is. A bécsi egyetemi évek alatt kezdtem el a Hiltonban dolgozni, azóta pedig ott ragadtam. 

img_7351.jpg

- Mivel foglalkozol még? Kis ötletből hatalmas dolgot építettél. Mesélnél róla, mi ez pontosan? Mi volt az ötletadó? Gondoltad volna, hogy ilyen nagy mozgalommá, csoporttá duzzad és életed legfontosabb munkájává?

Amellett, hogy a Hiltonban a nyújtott szolgáltatás minőségéért vagyok felelős a recepción, egyre jobban otthon érzem magam az online marketing világában is. Közösség,- és márkaépítés, most ezekre fókuszálok és képzem magam napi szinten. 

A Bababarát Szállások ötlete onnan adódott, hogy nem találtam olyan felületet, ahol utána tudtam volna nézni, mely szálláshelyek valóban bababarátok. Ugyebár szakmai múltam miatt eleve kritikusabban nézem a dolgokat és azonnal látom, ha valami nincs rendben, vagy még lenne lehetőség optimalizálására. Ezen a két dolgon alapszik a projekt. Egyrészt hitelesen bemutatom a szálláshelyeket a kisgyermekeseknek, másrészt a minősítéshez meg kell felelniük a 90 pontos listánknak, fejlesztem is őket. A helyszínen szintén elmondom, ha hiányolok valamit, vagy ha valami nincs rendben. Akik pedig nyitottak rá, nekik fejlesztési terv elkészítésére is van lehetőség, melyre egy osztrák hotel esetében volt is példa.

Reméltem, hogy gyorsan növekszik majd a követőbázis, de hogy 1,5 év alatt 45 ezer csoporttag és 20 ezer követő lesz, azt nem gondoltam volna. A rohamos növekedéshez hozzájön a weboldal sikere is, a tavaly januárban indult bababaratszallasok.hu 157 ezer felhasználója már 471 ezer oldalmegtekintést generált. Instagram is szépen alakul, sőt YouTube-ra is már lassan töltjük a videókat. 

A Bababarát Szállások sikere egyébként a cégtársamnak, Polák Péternek és a lelkes anyuka moderátoraimnak is köszönhető.

Nagyon nagy dolognak tartom azt is, hogy a Szállás.hu is meghívott már, mint szakértő egy élő bejelentkezéshez és volt lehetőségem előadni egy marketing szakesten a Corvinus egyetemen is. 

img_7959.jpg

-Mi a szívügyed? Miért hoztad létre a csoportot? És hová lehet még benne fejlődni szerinted?

Számomra nagyon fontos, hogy a szülők hiteles információkat kapjanak, hogy mindenki megtalálja a számukra (igényeiknek, pénztárcájuknak megfelelő) tökéletes szálláshelyet. Másrészt szeretném, ha a magyar szállodaipar is eljutna egy magasabb szintre és ne abban merüljön ki a "bababarátosság", hogy kiságyat tudnak bekészíteni és esetleg van etetőszék az étteremben. Sokan nem is gondolnák, de viszonylag nem egy hatalmas beruházás a babás eszközök beszerzése és nem is kell, hogy minden szobában ezek bent legyenek, már az is szuper, ha bizonyos dolgok igény esetén elkérhetőek a recepción. Persze a családbarát szemlélet nélkülözhetetlen, ha az nincs meg a dolgozók részéről, akkor hiába a sok eszköz. Nem titkolt vágyam egyébként a kisgyermekes turizmus fellendítése is, hiszen a szülők bátrabban el mernek utazni a tesztelt szálláshelyeimre. Mivel nem laikusként csinálom a tesztelést, ezért hiteles is vagyok a szülők számára. 

Van még hová fejlődni, hiszen rengeteg szálláshely van még, akiket nem kerestem fel még, így biztosan tudok még további különleges helyeket a jövőben is bemutatni. 

Március végén volt az első Bababarát Szállások SzuperHétvége a Kolping Hotel**** Spa & Family Resort-ban, melynek hatalmas sikere volt. 3 hét alatt elfogyott az összes szoba és több mint 230-an voltunk a csoportból. Rengeteg program és ajándék várta a résztvevőket és a VIP csoportunkat is ott mutattuk be először. A VIP csoport különlegessége a 24 órás személyi asszisztens szolgáltatás, mely kizárólag a csoporttagoknak elérhető. Segítünk nekik foglalásban, vagy ha bármilyen probléma, panasz merül fel az általunk tesztelt szálláshelyekkel kapcsolatban az ottlétükkor. 

Ezen felül már készülőben van a Bababarát Szállások "nagytestvére", a FamilyTrips, ahol a babás korból kinövők a nagyobb gyerkőcökkel való utazáshoz találnak tippeket. 

img_7732.jpg

- Ha van szabadidőd, hogyan kapcsolsz ki?

A kislányom és a munka melletti online projektek miatt nem jellemző, hogy szabadidőm lenne, ez most így a kérdés után tudatosult bennem. Néha eljutok edzeni, akkor valamennyire ki tudok kapcsolni, de hobbikra nincs időm. 

- Milyen mottód van az életben, és a munkával kapcsolatban?

Az élet rövid és hozzuk ki belőle a legjobbat.

Mindig is szerettem volna, ha hozzá tudok adni valamit mások életéhez, ha valahogyan nyomot hagy a létezésem. Kifejezetten perfekcionista vagyok a munka terén, ennek meg is lett a gyümölcse. Mindig kitűztem célokat és azokat szerencsére sikerült is elérnem. 

- Folyamatosan megújulsz, az élet több területén is belekóstoltál munkákba. Honnan az energia, a tudásvágy? 

Minden embernek megvannak az erősségei, gyengeségei. Bennem mindig is ott volt egy hatalmas tűz és tudásszomj, fontos számomra a fejlődés és a tanulás. Sokszor abból  van is saját belső konfliktusom, hogy az ötletek jönnek, csak az idő nincs meg a megvalósításhoz. Úgy érzem, bennem nagyon nagy a hajtóerő és motiváció, enélkül nem is lehetne új dolgokat létrehozni. 

 - Te személy szerint mit tartasz fontosnak egy nyaralásnál. 

Ez egy kicsit attól is függ, hogy mi éppen a nyaralás célja. Szeretnénk új helyeket megismerni vagy csak pihenni, wellnesszelni. Gyermek előtt és után is teljesen más a nyaralás. Ami nekem nagyon fontos, az a tisztaság, kedves és kompetens személyzet, minőségi és finom ételek, kényelmes és szép szoba, wellness részleg és programok. 12 év Hilton után próbálok néha elvonatkoztatni, hiszen egy kevésbé luxus szállodában is jól tudja érezni magát az ember, de azért akaratlanul is feltűnnek a különbségek. 

 - Mik a terveid a továbbiakban?  

Nagyon örülnék, ha továbbiakban kizárólag az online projektekkel foglalkozhatnék, most ez az, amiben új kihívást találtam. 

img_7726.jpg

 

 

 

Szólj hozzá

Interjú Anyák