2023. dec 13.

Vajon szüksége van egy gyermeknek a szobájába TV-re?

írta: Mayerné Répási Adrienn
Vajon szüksége van egy gyermeknek a szobájába TV-re?

410126257_7101764629883490_8074490978648236087_n.jpg

Vajon szüksége van egy gyermeknek a szobájába TV-re, vagy sem? Kell-e egyáltalán Tv-t néznie? Ha igen, hány éves kortól jöhet szóba saját TV? Ezzel az igen megosztó témával érkeztem a mai bejegyzésbe.

Igen megosztó, hogy mennyire van szüksége egy kisgyermeknek Tv nézésre. Ahogy az is, hogy legyen-e a szobájában TV készülék, vagy sem. Sokan azt vallják, hogy a gyermekszobában semmi keresnivalója egy TV-nek, a gyermek maradjon gyermek, építsen, legózzon, babázzon. Mások szerint jó, ha van saját készüléke, mellyel meg tudja nézni ellenőrzötten, a neki való tartalmakat, például a kedvenc meséjét, sorozatát, meg tudja hallgatni kedvenc dalait és így nem a szülők telefonját, TV-t nézi, nem a tabletet nyomkodja.

Nem tisztünk eldönteni, hogy mennyire szükséges, fontos dolog vagy a legkevésbé sem. Ezt mindenki maga döntse el, van-e létjogosultsága a gyermekszobában TV-nek. A gyermeke kapjon-e Tv-t, vagy sem. És ha igen, hány éves kortól jó ötlet? Azt gondolom ebben a kérdésben is a szülő döntsön, mikortól nem káros, mennyit nézze a gyermek és milyen műsorokat nézzen egyáltalán. Vegye figyelembe az ajánlásokat és hallgasson a szívére.

410098466_7101764539883499_6015170814805312211_n.jpg

De ami biztos, az az, hogyha már TV készülék kerül egy kisgyermek szobájába, az olyan legyen minőségben, erősségben, ellenőrizhetőségben, mely kifejezetten a kisgyermeknek lett készítve, kifejlesztve. Ezért elengedhetetlen, hogy speciális funkciókkal bírjon, a kinézete, a megbízhatósága és a biztonsága is ehhez igazodjon. Márpedig a Kivi Kids Tv mindezekkel a paraméterekkel bír.

410165030_7101764646550155_2810977568741554618_n.jpg

Kivi Kids Tv, a gyerekszobába készített okostévé

A Kivi Kids TV Full HD Android smart LED televízió 80 cm méretével, megerősített külsejével és kontrollálható tartalmával kifejezetten gyermekbarát készülék. És hogy mitől gyermekbarát, mennyiben tár el a többi készüléktől?

A gyerekszobába szánt okostévének olyan egyedi kialakítást és funkciókat terveztek, amelyek biztonságosabbá teszik a készülék használatát, hozzájárulnak a gyerekek kreativitásának fejlődéséhez és a tudatos médiahasználathoz.

409040887_7101763766550243_8913769331154146200_n.jpg

Biztonság

Külsőleg biztonsági üveggel, beépített éjszakai fénnyel rendelkezik. Kifejezetten intenzív használat mellett is sértetlen marad, és hosszú élettartammal rendelkezik. A KIVI KidsTV 32 colos Full HD képernyőjét robusztus, temperált üveg védi, amely ellenáll a háztartásban előforduló tárgyak okozta vágásoknak és ütéseknek. Márpedig gyerekeknél előfordulhat, hogy a képernyőnek csapódik egy focilabda vagy egy nehéz játék.  De erre a TV-re akár rajzolni és írni is lehet. A vállalat 3 év garanciát is vállal a képernyőre.

Biztonságos rögzítést tesz lehetővé ez a készülék. A TV lábai közvetlenül egy fémkerethez vannak rögzítve, és egy vízszintes lemezzel csatlakoznak egymáshoz. Ez kimagasló stabilitást eredményez. A tévéhez járó speciális matricáknak köszönhetően a készülék talpai rá is ragaszthatók a kiválasztott felületre.

Kifinomult szemvédelem is a fontos. A képernyő fénye fárasztja a szemet és meghosszabbíthatja az elalváshoz szükséges időt, a megfelelő alvásminőséget. A KidsTV kifejezetten alacsony kékfény-technológiával rendelkezik, amely óvja a gyermekek szemét a képernyő által kibocsátott káros kékfény-sugárzástól.

Design

Egyedi designnal, kifejezetten gyerekszobába tervezett készülék, amely személyre szabható kerettel újszerű, interaktív élményét nyújt.

A KIVI KidsTV nem csak a gyerekszoba szerves részét képezi funkcióit tekintve, hanem kinézetét illetően is. Az építőkockákból készült keret és állvány szabadon átalakítható, továbbépíthető, így kiváló lehetőséget ad az önkifejezésre. Egyszerre fejlesztheti művészi képességet, térbeli gondolkodását, látásmódját és különleges helyszínt építhet a Tv segítségével különböző szerepjátékokhoz, bábozáshoz, mesék eljátszásához.

Funkciók

Éjszakai fény a félelem nélküli alvásért

A modell hátlapján elhelyezett AlumniGlow éjszakai lámpa lágy, nyugtató fényt bocsát ki, és hangulatos légkört teremt a gyerekszobában. A távirányító és közvetlenül a készüléken is állítható erősségű éjszakai fény különösen hasznos, ha a gyermek nehezen alszik el teljes sötétségben.

Még egy plusz, mely a szülőnek lehet fontos

Kontrollálható tartalom. A szülői felügyelet funkció számos lehetőséget kínál a megjeleníthető tartalom beállítására. Így biztosan azt néz csak a gyermek, mely az ő korosztálya számára megfelelő.

Egyszerű kezelhetőség

Az operációs rendszer lehetővé teszi a készülék hangutasításokkal történő vezérlését is, amely nagy sikerélményt jelent a legfiatalabb, betűket még nem ismerő, de beszélni tudó felhasználók számára. A Kids TV távirányítója is figyelembe veszi a gyermek igényeit. Ergonomikus kialakításának köszönhetően jó fogást biztosít, és minimális számú gombbal rendelkezik. Így nem kell félni attól, hogy elnyomkodja a kicsi a gombokat és utána nézhetetlenné válik a TV. Ugyanakkor a legnépszerűbb alkalmazások és az éjszakai fény funkció külön gombokat kaptak, így egyetlen kattintással elérhetőek. A feltűnő kék szín és a távirányító alján található sötétben világító logó pedig a gyorsabb megtalálásban segíthet, ha elveszne.

Megbízhatóság, tudás

Belül modern, AndroidTV 11 operációs rendszer van, amely garantálja a gyors és stabil működést. A Google által tanúsított operációs rendszer több mint 10 000 játékhoz, oktató- és fejlesztőalkalmazáshoz biztosít hozzáférést. Ezen kívül kiváló képminőség is garantált.

Ha a család úgy dönt, hogy a kisgyermek külön TV-t kap, akkor érdemes a Kivi Kids Tv-t választani. Kizárólag a MediaMarkt üzletekben és webáruházban elérhető.

 És természetesen érdemes már egész kisgyermekként tudatos médiahasználatra tanítani a gyermeket.

 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#KiviTV #TV #gyermek #gyermektv #kids #KidsTV #reklám #fizetetthirdetés 

Szólj hozzá

Kitekintő