2021. nov 14.

Az 5 tornacsuka ismét úton!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Az 5 tornacsuka ismét úton!

Jámbor Eszter: Itt-hon, ​Ott-hon

covers_698852_1.jpg

Ismét izgalmas tájakon járt az 5 tornacsuka, azaz Jámbor Eszter és családja. A könyvet olvasva kedvem lenne a családdal azonnal felkerekedni és világot látni. Az összes általuk ismertetett úti célt meglátogatni, bebarangolni.


Színes, izgalmas képek teszik a történeteket még élőbbé, hitelesebbé, vonzóbbá. A stílus könnyed, mégis szórakoztató, gyerekek és felnőttek számára is. Eszter könyvét forgatva rá kell jöjjek, oly keveset tudok hazánkról és környékéről, oly kevés helyen jártunk még...Az írónő csodásan, izgalmasan, figyelemfelkeltőn mutatja be a Felvidék, Kárpátalja, Őrvidék, Erdély és Délvidék látnivalóit, fontos tudnivalókat, információkat is csepegtetve még a kirándulások mellé.

A stílusa könnyed, szórakoztató, a fejezetek nem túl megterhelőek, nem túl hosszúak, hogy a legkisebbek is sikerélményt könyvelhessenek el olvasás közben. A legkisebbeket pedig a gyönyörű grafika és a finom humor  fogja meg, ahogy legkisebb családtagunkat, kisfiamat is. Elárulom, már harmadjára olvasom neki a könyvet egy hónap alatt.

Kíváncsian várjuk, hova fog az 5 tornacsuka következőnek kirándulni! Reméljük Bács megyét is hamarosan górcső alá veszik, az itt található látnivalókat együtt! 

Daniella véleménye (10 éves)

Nagyon tetszett a könyv. Könnyen, gyorsan olvasható. Azoknak ajánlom elsősorban, akik szeretnek kirándulni és a történelmet is kedvelik. Kíváló úti célok találhatóak a könyvben. A szobros rész volt a kedvencem és a Délvidéken, személy szerint. 8-10 éveseknek ajánlanám elsősorban, nekik nem túl hosszú, mégis élvezetes.

Viktória véleménye (8 éves)

A képek, grafikák és a személyes képek tetszenek a könyvben legjobban. Az író néni nagyon jól tud kedvet csinálni a kiránduláshoz. Legszívesebben velük utaztam volna, minden alkalommal. A könyvben az tetszett a legjobban, hogy mindig valamerre kalandoznak és izgalmas helyeken járnak.

Fülszöveg: 

Az 5 tornacsuka ezúttal csillagtúrára indul. Bár minden kirándulásnál átlépik az országhatárt, mégis mindenhol otthon érzik magukat. Hogy lehet ez? Megtudhatjátok az 5 tornacsuka legújabb mesés útikönyvéből! Tartsatok velünk, kalandra fel!

idézet:

Nem volt mit tenni: mentek az orruk után!  És csodák csodájára, végül így is megtalálták, amit kerestek.

A könyvet és a minőségi időtöltést köszönöm Jámbor Eszter írónőnek! A könyvet itt tudjátok megrendelni: ottornacsuka

100 oldal
keménytáblás
ISBN: 9786158126939
IllusztráltaBősze Anita

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#könyv #utazás #5tornacsuka #5sneakers #gyerekkönyv #utazóskönyv #mesekönyv #könyv #olvasmány #gyerekkönyv

Szólj hozzá

Könyv Recenzió Olvastuk