2019. dec 16.

Kidsbooksheaven, az igazi könyves paradicsom

írta: Mayerné Répási Adrienn
Kidsbooksheaven, az igazi könyves paradicsom

Usborne könyvek. Munka vagy szórakozás?

 44427373_246249692708815_991241644047073280_o.jpg

A mai interjúalanyom a Kidsbooksheaven oldal kezelője, Hegedűs-Farkas Adrienn. Magam is szívesen nézegetem az oldalt, mert nagyon színes és mindig tartogat valamit a tarsolyában. Gyönyörű könyveket mutat be, forgalmaz oldalán, amiket én ugye imádok.

Kiemelkedően jó minőségű, idegennyelv tanulást elősegítő kötetek vannak elsősorban a kínálatában a Kidsbooksheaven oldalnak. Egyfajta missziójának tartja, hogy a gyerekek olvassanak, minél több jó könyvet ismerjenek meg, akár angolul, akár németül vagy a világ bármelyik nyelvén. Én is csak ámultam, mikor megláttam a választékot, a sokszínűséget. Bevallom, elkapott egy érzés, hogy ezekkel  a könyvekkel én is szívesen foglalkoznék. Így jött az ötlet, kifaggatom Adriennt, ő hogyan került kapcsolatba az egésszel.

-Hogyan kerültél kapcsolatba az Usborne könyvekkel?

Tavaly nyáron egy facebook csoportban láttam egy posztot, miszerint az anyuka otthonról, gyes ideje alatt, gyerekek mellől, angol nyelvű gyerekkönyveket árul. Felkeltette az érdeklődésemet ezzel a postjával. Írtam neki és elmondta a részleteket, hogy miként lehet regisztrálni, majd hogyan érdemes belevágni a saját könyves üzletbe. Úgy gondoltam, nem igényel nagy befektetést, így nem veszíthetek vele sokat, ha nem tudom eladni a könyveket akkor a gyerekeimnek lesz pár szép könyvük...A képek alapján amúgy is tetszett, amit a kezdőcsomag tartalmazott. Aztán megérkeztek és onnantól szerelem lett az egész. Megmutogattam a barátnőknek és mindenki elájult, illetve mindenki választott azonnal valamit gyermekének. Ekkor már tudtam, hogy ez a dolog működni fog. Elkezdtem felkeresni a helyi ovikat, sulikat. Mindenhova vittem prospektust, szórólapot. Ekkor létrehoztam a Kidsbooksheaven csoportot, ahová kedvelőket toboroztam, majd árulni kezdtem első körben online, majd kellő mennyiségű készlet beszerzése után a helyi általános iskolákban, könyvvásárokon is. Ezeken a rendezvényeken is mindenki el volt ájulva a könyvektől, gyorsan terjed a hír.  Nagyon jó visszajelzések érkeztek.

Szép lassan terjedt a hír hogy ezzel foglalkozom, egyre többen rendeltek tőlem, egyre többen lettünk az oldalon is. Ennél jobb visszajelzés nem kell, hogy fontos dolog, amit csinálok!. 

-Honnan jött a Kidsbooksheaven név?

Mert tényleg egy igazi gyerekkönyv paradicsom ezzel a rengeteg különleges könyvvel, minden korosztálynak..

-Mi fogott meg a kiadványokban? Mi alapján választottad végül munkádnak?

A könyvek már a kép alapján magával ragadtak, ezért rögtön megrendeltem a kezdő csomagot. Amikor megérkezett, teljesen elvarázsolt. Mind gyönyörű, magas minőségű könyv. Nem volt kérdés, mivel fogok foglalkozni ezek után, hosszabb távon.

79243392_439511446715971_4383916927693619200_o.jpg

 

-Gonosz kérdés következik. Van kedvenced közöttük?

Kedvenc könyvem nincs. Vagyis de, most épp a karácsonyi könyvek a kedvenceim. A könyvek mindegyike gyönyörű, igényes, szépen illusztrált.

74218926_431666100833839_3352192592656728064_o.jpg

-Mennyiben mások a többi hasonló könyvsorozatoknál, kiadványoknál az Usborne könyvek?

Rengeteg kategória van, minden korosztálynak tartalmaz könyvet, kisbabától a felnőtt korig, de főleg 0-14 éves korosztály a hangsúlyos, őket kiszolgálja ki elsősorban a választék. Mind szenzációs, nagyon jó minőségű, látványos kiadás. Több, mint 3000 könyv kapható, melyek korosztályonként és érdeklődési körönként vannak kategorizálva. Ez a szám folyamatosan nő, hiszen hetente új könyvek kerülnek a választékba. Több nyelvi könyv található, nem csak angol, hanem német, olasz, francia is. Vannak színezők, matricázók az egészen kicsiknek és teljes olvasmányok a nagyobbaknak. Ha valaki nem szeretne nyelvet tanulni vagy a gyermekét nem szeretné, ha tanulna, az is talál magának, gyermekének olvasmányt, kötetet. Ahol pedig pont a nyelv ismerete a fontos, azok rendelkezésére áll bármilyen könyv, első szavaktól kezdve a nagyobb, tudatosabb szókincsfejlesztőig bármi, továbbá színezők, matricázók, hogy észrevétlenül szívja magába a tudást a legapróbb csemete is. Külön tematika szerint is lehet nézelődni, mint most, az ünnepek előtt. Szépséges karácsonyi könyvek találhatóak éppen, de húsvétra, gyermeknapra is bátran keresgélhettek..

-Mit szeretsz a munkádban a legjobban?

Talán az egyik legjobb, a visszajelzések sokasága, ahogy szeretik a gyerekek, felnőttek egyaránt. Továbbá az, hogy lehet munka vagy gyes mellett is csinálni, kötetlenül. A kislányaim ovisok de még tart a gyes, így még otthon vagyok és belefér az időmbe. 

Az új könyvek érkezeset úgy várom mindig, mintha karácsony volna, nagyon szeretek ezekkel a könyvekkel foglalkozni. Mindig bővül a választék. A kellemeset a hasznossal, mert a gyerekeim is imádják. Nem érzem igazi munkának, hiszen azt csinálom, amit szeretek, könyvek közelében vagyok.

78745604_439545416712574_3598037061845647360_o.jpg

-Kinek érdemes belevágni ebbe a munkába?

Mindenkinek, aki szereti a könyveket, a minőséget. Volt, hogy egy korábbi vevőm is beleszeretett, későbbiekben viszonteladó lett belőle. Így épülget a csapatom. Még rengeteg varosban nincs Usborne képviselő, így akár te is lehetsz a következő!

Aki szeretne, csatlakozhat hozzam. Nagyon jó, hogy magamnak szabadon osztom be az időmet, pénzt keresek, de nem érzem igazi munkának a könyvekkel való foglalkozást. Örömfeladat.

-Mesélnél a választékról? Milyen típusú könyveket lehet kapni?

Újszülött kortól young adult irodalomig minden van, ami szem-szájnak ingere..
Textilkönyv, zenés, simogatós könyv, interaktív játékkal kombinált könyv, szakácskönyvek, regények, enciklopédiák, rengeteg féle foglalkoztatók, mágikus kifestők, ujjfestős könyvek, matricás füzetek melyek egy része újra ragasztható, Wipe clean, azaz letörölhető tollas füzetek, feladatos könyvek, iskolás előkészítők... Érdemes körülnézni, mert tényleg nagyon sokoldalú a választék.
- Milyen módon lehet rendelni nálad?
A Kidsbooksheaven oldalon keresztül érdemes nálam rendelni, itt. Tökéletesek ajándékba is!
Ha még a hét elején leadjátok a rendelést, a karácsonyfa alá kerülhetnek ezek a szépséges könyvek. Mondtam már, hogy nálunk bizony lányok kapnak mindenképpen? 
Köszönöm Adrinak az interjút! 
ReAd-blog
#read #blog #bejegyzés #cikk #interjú #Usborne #könyvek #Kidsbooksheaven #idegennyelv #angol #book 
74322335_2608659492527382_5658020097038483456_n.jpg
Szólj hozzá

Interjú