Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

ReAd-blog

Újítsd fel otthonod tapéta, festék nélkül!

2022. január 27. - Mayerné Répási Adrienn

lamella-falburkolat16.jpg

Szeretnéd az otthon valami izgalmas dologgal feldobni? Olyan terméket keresel, mely azonnal átvarázsolja egyes szobák hangulatát, kinézetét, viszont nem szeretnél a festéssel, tapétázással bajlódni? Mutatok valamit, ami túlmutat a megszokott, unalomig ismételt tapétán és festésen. Falpanelek, designer falburkolatok mutatós, tartós kivitelben a Kerma Designtől! Én rögtön beleszerettem egy-egy elembe. Mai interjúm alanya Keresi Ferenc, a Kerma design csapatából!

Tovább

#nemluxustáska

 nemluxustaska-kampany-slider-1-1200x600_c_1.jpg

#nemluxustáska

Bizony van az a szegénységi fok, ahol a napi tisztaság, higiénia is nehézséget okoz az embernek. Nem elítélendő, hanem támogatandó inkább ennek megakadályozása. Épp ezért jött létre a #nemluxustáska ötlete is. A lányok gondoltak egy nagyot és egy használható táskába  tisztasági holmikat pakoltak, és eljuttatták azokhoz, akik rászorulnak! És bizony nem kevés ilyen ember akad.

Mit kérünek tőled?

 1. Nézz körül a gardróbszekrényedben.
 2. Válassz ki egy viszonylag jó állapotban levő táskát, amire már nincs szükséged, vagy nem hordod.
 3. Tegyél bele minden, számodra nem luxus, mindennapi higiéniás terméket, aminek Te is örülnél.

    4. Meséld el ismerőseidnek és motiváld őket is, hogy részt vegyenek a kezdeményezésben!

Ezek kerüljenek a táskába!

 1. Egészségügyi szárnyas betét
 2. Szappan, tusfürdő
 3. Sampon (és opcionálisan hajbalzsam)
 4. Testápoló vagy kézkrém
 5. Maszk (lehet mosható vagy egyszerhasználatos is)
 6. Kézfertőtlenítő
 7. Fogkefe
 8. Fogkrém
 9. Dezodor
 10. Kedves személyes üzenet tőled

Használd a #nemluxustaska hastaget és oszd meg valamelyik közösségi médián.

 nemluxustaska-kampany-slider-3-1200x600_c.jpg

Minden termék új legyen és bontatlan! 

Gyűjtési időszak: 2022 január 3. – 2022 január 31. 

A táskákat országosan csak és kizárólag szerdai napokon vesz át minden gyűjtőpontunk a vírushelyzetre való tekintettel. Mivel a táskáknak “pihennie” kell, így csak és kizárólag szerdai napokon tudjuk egységesen átvenni őket. Pontos nyitvatartásról a Gyűjtőpontok menüpontban tudsz tájékozódni.

Ingyenesen igénybe vehető, FOXPOST automatákon keresztüli postázási lehetőséget is.

 A részleteket megtalálod a különböző menüpontjaink alatt. Sajtóközleményünket itt találod.

FŐSZERVEZŐK: Kívül Belül Boldogság és Ági Huszka Style

Segíts te is!

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#nemluxustáska #segítsteis 

A csomagolásmentes élet nem is oly egyszerű, de mégis nagyszerű!

img_20211223_141415.jpg
Egy olyan nagyszerű divat lett a környezetvédelem, melyre bizony rászorul a Földünk. Egy életre való befektetés, ha óvjuk, vigyázunk rá. Na de egyéni szinten mit tehetnénk, hogy jobb legyen a világ? Például termelhetünk kevesebb szemetet, vásárolhatunk jóval kevesebb dolgot és amit megveszünk, az lehet csomagolásmentes is! Nagyvárosokban már kiválóan működik a Csomagolásmentes üzletek sokasága. Viszont kisvárosokra ez kevésbé jellemző. Egy-egy próbálkozás van, de ritka. Ezt töri meg Kalocsán a Töltsd újra üzlet tulajdonosa, Fekete-Magó Marianna is! Remélem sokan fogjátok szeretni az üzletét és sokan vásároltok majd tőle! Mai interjúm alanya ő, aki mesélt a nemrégiben nyílt boltjáról.
 

Tovább

Klasszikusok mindennapokra, vagy akár különleges alkalmakra is!

270237876_1565928537121038_4165320664011045519_n.jpg

Már nem egyszer írtam arról, hogy szeretem a praktikus ruhadarabokat, melyeket különböző stílusú ruhákkal, kiegészítőkkel ötvözhetek. A Bonprix ruhái legtöbbször ilyenek. Jó minőség, tökéletes anyagok, klasszikus szabásvonal, és olykor finom részletek teszik izgalmasabbá. Viselésük rendkívül könnyű sokoldalúságuk miatt. Hosszútávon kielégítik az elképzeléseket, nem mennek rögtön tönkre. És mivel jól varriálhatók különböző kiegészítőkkel, így bármilyen stílusban tudunk öltözködni a Bonprix ruhákkal.

A december és a január is, a hosszabb ideig tartó otthon levésről, annak az ellentétjéről, a rokonlátogatásokról, bulikról, családi vacsorákról szól leginkább, majd ismét a bekuckózásról, a hidegek miatt. 

Tovább

Rácz-Akácosi E. Laura: Íku, ​Kesu és Tincsi mókus meséi

269863132_328511889143078_440502245233904190_n.jpg

Szeretjük családilag a könnyed, gyorsan olvasható, vékonyabb mesekönyveket, melyeket egyszerre ˇbefalhatunk". Az a jó, ha kényelmesen befér a táskánkba, magunkkal vihetjük orvoshoz, utazáskor vagy épp esti mese lesz belőle. Ilyenkor tökéletesek a rövidebb fejezetek, a gyorsan elolvasható, kedves történetek. Pont, mint Laura kötete. 

Tovább

Ha írásra adnád a fejed...

Ha bármilyen írásra adnád a fejed, legyen szó egy könyvről, social mediáról, weboldalról, blogról, magazinról, érdemes pár kötetet beszerezned mindenképp. Sokat olvasok a témában, így jó pár gyöngyszem a szemem elé került már marketing, szövegírás, SEO, újságírás, írás témakörben. Némelyik jobb volt, némelyik rosszabb és akadt használhatatlan is. Utóbbiakról inkább szót sem ejtenék. Viszont akad olyan, ami hatással volt rám és rendszeresen használom a benne rejlő dolgokat. Szeretnék neked ajánlani ilyen könyveket, melyeket feltétlenül szerezz be! Rengeteg hasznos tanácsot, gyakorlati segítséget tartalmaznak és egyikben sem csalódtam még. 

Márpedig az írás nagyon sok válllakozás, munkakör elengedhetetlen része, ha jól meggondolod.

A legtöbb könyvet közvetlen a szerzőjétől tudod megvásárolni!

Tovább

Adj élményt, oktatást, alkotási lehetőséget ajándékba!

pink-gd43e0a120_640.jpg

Ajándék választásnál az ember igyekszik hasznos dolgot választani, melynek biztosan örül az ajándékozott. Ez hol jobban sikerül, hol kevésbé. De a tárgyi ajándékok mellett van egy olyan szegmens, mellyel nagyon nehéz mellényúlni! Ez pedig az élmény, az oktatás, a szolgáltatás valamelyik formája. Nézzetek körül a blogposztban, bizonyára nagyszerű ajándékötletekre lelhettek!

Tovább

Jamie Littler: Zúzmaraszív

covers_632606.jpg

A könyv rögtön megfogott borítójával, fülszövegével. Így kértem Könyvmolyképző Kiadótól, annak ellenére, hogy tudtam, nagylánynak is túl nagy falat lesz, mivel nem az ő korosztályának szól, hanem idősebbeknek, és én sem vagyok a célkorosztály. De egy felnőtt miért ne olvashatna gyerekeknek szóló könyvet, ha ifjúsági regényt igen? Így hát belevágtam az olvasásába. A kötet nagyszerű átmenet az ifjúsági és gyermekkönyvek között. Még nem teljesen ifjúsági, de már nem is gyermekkönyv. 

Tovább

A fények ünnepe

Kőszegi- Arbeiter Anita: A fények ünnepe

 263310090_890308268338716_2541354493758650728_n.jpg

Karácsony közeledtével tökéletes kikapcsolódás az olvasás. Ilyenkor már kevesebb időt tud az ember kint tölteni a csemetékkel a szabadban. Ennek ellenére valahogy mégis le kell kötni őket. Olvassatok!

Egy karácsonyi hangulatot árasztó könyvnél nem is kell több! Ezért is örültünk annyira meg Anita manós, fény ünnepéről szóló történetének. Ráadásul nem csak kedves szereplők, kedves történet, hanem szórakoztató is, interaktív mivolta miatt. Az egyes fejezetek nem csak sorrandben olvashatóak, hanem össze-vissza is. A gyerekek úgy érezhetik, ők irányítják a történéseket azzal, hogy kiválaszthatják, mikor, mi következzen. Ez azért is külön jó, mert a történet sosem lesz kétszer ugyan az és unalmas, így többször olvasható.  Szívembe lopták maguk a kedves kis figurák és akarácsony melegsége, meghittsége is. Ezek után jöhet a karácsony! 

Tovább

Karácsonyi csodacsomag ajánló!

Karácsonyhoz közeledve az embert rengeteg inger éri. Reklám, reklám hátán. Mit vásároljunk, mit szerezzünk be, kit, mivel lepjünk meg. És bizony nem könnyű a választás, hogy szeretteinket mivel ajándékozzuk meg. Azt gondolom, egy jó kis gourmet válogatással sosem nyúlhatunk mellé. És ha már ajánló, akkor legyen mindenképpen haza, kisvállalkozótól, hazai termelőktől!

Tovább

Kőszegi-Arbeiter Anita: Fülöp, a strucc savariai kalandjai

fu_lo_p-a-strucc-savariai-kalandjai.jpg

Négy éves kisfiamnak annyira megtetszett Fülöp története, hogy amint megérkezett, lecsapott rá és szőrén-szálán eltűnt a kötet. Míg nagy sokára előkerült, hogy olvassak belőle neki. Egyszóval kisfiam úgy döntött ez a könyv az ő tulajdona és kész. Anita, az írónő egy varázsló, mert eddig nem igazán sikerült senkinek sem elbűvölnie ennyire legkisebb csemetém. Azóta is gyakran előkerül a könyve és olvasni kell úton, orvosnál, autóban, itthon, elalvás előtt és vasárnap, pihenőidőben. 

Tovább

Az árcédula a lényeg, vagy a nagysága?

Karácsonyi ajándéközön?

christmas-g507e78fe5_640.jpg

Hamarosan karácsony és érkezik vele a nagy vásárlási dömping is. Az ember igyekszik minden szeretett és kevésbé szeretett családtagjának megvenni a lehető legjobb ajándékot, vagy legalábbis hamar letudni az ajándékválasztást. Tömegek hömpölyögnek mindenhol, a csapból is az folyik, hogy vegyél, vegyél még, vásárolj…Ami hat ránk, kár tagadni. Az ajándékok egyre nagyobbak, egyre drágábbak. Próbáljuk túllicitálni egymást olykor. És ami megdöbbentő számomra, hogy sokan hitelt vesznek fel egy-egy karácsonyi ajándék megvásárlására. Mikor lett ez az ünnep ennyire pénzközpontú, ajándékközpontú és drága? Miért jó ez? Mert a fogyasztói társadalom ezt sulykolja belénk?

Tovább

Rendhagyó adventi kalendárium gyerekeknek – második kiadás

Adventi kalendárium sk

img_20211113_165354.jpg

Nem is oly sokára érkezik advent első vasárnapja és a december is, a karácsonnyal. Érdemes megragadni minden alkalmat az ünneplésre, az ajándékozásra és az örömszerzésre. Ezért is jött létre az adventi kalendárium. A gyerekek minden nap kapnak egy kis apróságot ezen a módon, így könnyebben telik az idő, jobban érzékelhető, mennyi nap van még hátra karácsonyig. Mindenütt jóóó - Travel blog szerzője, Bernadette ismét hozott egy nagyon izgalmas, saját kezűleg elkészíthető adventi kalendárium ötletet nektek, vendégbloggerként! Ezúton is köszönöm neki!

Tovább

Koraszülöttek világnapja!

fb_img_1636814172496.jpg
Hazánkban körülbelül minden 10.baba a 37. hét előtt, koraszülöttként érkezik a világra. Minél gyorsabb, és minél szakszerűbb ellátást kapnak, lehetőleg már a műtőben, annál nagyobb esélyekkel indulnak el a boldog élet felé! 
A koraszülöttek világnapjának  személyes vonatkozása is van. Három gyermekemből kettő is idő előtt született, szerencsére megfelelő súllyal, egészségesen, így velem maradhattak. De nem mindenki ilyen szerencsés! Vannak, akik hónapokat töltenek a kórházban babájuk mellett. 

Tovább

Gondj már most a Mikulás napra!

252199291_470571014288840_8813794347907133606_n_1.jpg

Hamarosan itt a december és vele a gyerekek egyik legjobban várt eseménye is, a Mikulás nap! Ez a piros ruhás, nagy szakállas emberke hatalmas, rénszarvasok húzta szánnal érkezik, és minden gyereknek ajándékot hoz december 5. éjjel, vagy másnap reggelre. A Mikulás meglátogat minden gyermeket, s ha az elmúlt évben jól viselkedett, kisebb ajándékot ad az ablakba kitett csizmába. Ha pedig rossz volt, akkor virgácsot is tesz bele.

Tovább

Csodatanya hangoskönyv gyűjtemény, az olvasásért!

csodatany_fb_posztok_1080x1080_hu4.jpg

Olvasni jó! De a meséket nem csak olvasni, hanem hallgatni is szuper dolog!

Kellemes módja az idő hasznos eltöltésének. Az egyik legjobb dolog a mese, ami a gyermekek számára elengedhetetlen az egészséges fejlődéshez. Nem csak élményekkel gazdagodnak, hanem értékes ismeretekkel is a mesék által. Persze az sem mindegy, milyen mesék kerülnek eléjük. Mindenképpen olyan mesék kellenek, melyek lekötik őket, szórakoztatják, érzelmeket váltanak ki belőlük. Minden gyermeket elvarázsol például az állatok világa. Mesés és izgalmas dolog egy farm, egy tanya élete. Ezzel például ritkán lehet mellényúlni.

Tovább

Büksi Zsuzsanna: Kapcsolat: ​Bonyolult

covers_680408.jpg

 

Ha kedveled a könnyed romantikus történeteket, melyeknek mondanivalója is van, akkor ez a te könyved lesz!

Az írónő mesterien szövi a történet fonalát, egyre jobban megkedveltetve velünk a fő karaktereit, mindeközben jól is szórakozunk. Könnyed, mégis van tartalma, mélysége a kötetnek. Igazán életszagúak az élethelyzetek, a párbeszédek és a szereplők, az ő reagálásuk is. Hihető történet, szerethető könyv, hamar megkedvelhető szereplők jellemzik. 

Tovább
süti beállítások módosítása