Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

Családi összetartozás, összetartás

2020. június 01. - Mayerné Répási Adrienn

family-1517192_640.jpg 

Családi összetartozás, összetartás

 

Egy családnál nincs erősebb kötelék. Na de az is meglazulhat olykor, ezért érdemes odafigyelni rá, óvni, védeni, táplálni a szeretetet, mely összetartja. Ami egyfajta ragasztóként működik. Persze nem mindig könnyű dolog és nem megy zökkenőmentesen legtöbbször a mindennapokban. Akadnak bakik, hibák, veszekedések, sírások, hisztik, sértődések. Nem működhet mindig minden 100%-an. Ez természetes. minden családban, kapcsolatban vannak összezördülések, haragszomok. De javítható. Még a teljes elhidegülés, az örök harag is feloldható. Működik, míg dolgozunk rajta, együtt, közösen.

Nem mondom, hogy a közös vér, a családi összetartozás mindent felülír. Az sem tart össze minden társas kapcsolatot. Sokszor pont a család a romboló hatású vagy olyan, amire nem lehet számítani. Ez vitathatatlan.

Viszont akadhat az a helyzet is, mikor közös vérkötelék sem kell, akkor is erős egység jön létre. Gondolok itt például az életre szóló barátságokra vagy a házasságra mondjuk, de az örökbefogadásra is.

Még nem vagyunk rutinos, öreg rókák a szülőségben férjemmel, nincs mögöttünk 10-20 év, csak 8. Együtt is16 éve vagyunk csak, ami sokaknak kevés időnek számít. Sosem lehet tudni, mit hoz a jövő. De azt tudjuk férjemmel közösen, hogy oda kell figyelni arra, hogy ezt a saját kis közegünket mindenféle módon erősítsük. Szavakkal, tettekkel, gesztusokkal, együttléttel. Számtalan módon kifejezésre lehet juttatni a szeretetet, a ragaszkodást egymás felé. nem kívánom osztani az észt most sem, mit etygetek ti. Az nem az én asztalom és platformom.

 Gary Chapman amerikai író, párkapcsolati szakértő, házassági tanácsadó, lelkész 5 szeretetnyelvről beszél: Elismerő szavak, Minőségi idő, Ajándékozás, Szívességek, Testi érintés.

Elmondom mi az, amire mi roppant módon odafigyelünk a harmónikus családi együttélés miatt.

Hogyan erősítsd a családi közösséget, a szeretetet?

Bizony mind az öt szeretetmegnyilvánulásra szükség van. Egyik sem fontosabb, mint a másik, viszont egyik sem kevésbé fontos a többinél. Érdemes odafigyelni rá, hogy mindegyiket használjuk a szeretteink körében, állandóan.

-Fontosak az apró rituálék, melyek mindegyikünk számára ismerősek, legyen szó egy közös vacsoráról például vagy a megszokott sétánkról.

-A közös témák, cinkos összenézések és beszólások, a közös szavak, az elismerések, a dicséret, az őszinteség, a támogatás szóban szintén fontos tényező. Egy jó beszélgetés mindent megoldhat olykor.

-A közösen megélt emlékek, melyeket mindig fel lehet idézni. Az együtt töltött idő, a programok, a közös hobbyk, az események, melyekre később szintén szívesen emlékezünk majd vissza, bármit hozzon is az élet. Mire gondolok? Például egy közös pogácsasütésre. Kupival jár és finom végeredménnyel, ám közös programnak kitűnő.

-Fontosak ezek mellett a szeretet megnyilvánulások is, mint a becézések, az ölelések, összebújások, a puszik, a kézen fogva sétálás. Megvan a romantikája annak is, mikor mind az öten összebújúnk és mesét nézünk közösen.

-Az apró kedveskedő kis ajándékok, legyen szó egy szál mezei virágról, egy csokiról, a kedvenc ételéről vagy egy kavicsról, melyet kisfiamtól kapok.

-A közös tárgyakról nem is beszélve, mint egy összetartást jelző karkötő, az azonos póló vagy kulcstartó, egy fényképalbum. Kedves emlékeket ébresztenek bennünk.

-Tudni kell megbocsátani és elfogadni a másik hibáit, idegesítő szokásait.

- Az első gond, probléma, veszteség, hiszti elől nem megfutamodni, hanem megoldani azt.  

-Roppant fontos az is, hogy mindenkinek legyen saját ideje, mikor egyedül van, azt csinál, amit ő szeretne. Szeretem, ahogy lánykám elmélyed egy mesekönyvben és észre sem veszi a külvilágot. Vagy míg másik lánykám szívvel-lélekkel rá tud csodálkozni egy-egy állatra vagy beletemeti magát a rajzolásba, teljes erőbedobással. Kisfiam pedig néha egy egész órát is elvan homokozással, teljesen egyedül. Férjet a horgászat kapcsolja ki annyira, hogy megnyugszik, lenyugszik, újra vidám lesz, bármi érje is. Engem a mozgás és az alkotás éltet. Egy jó zumbába vagy egy sütésbe, rajzolásba el tudok bújni, helyrezökkent bennem mindent. Értékesek ezek a saját percek, órák is. Ez a motorja a családi együttlétnek. Együtt és külön is kell léteznünk. 

Még számtalan apróság van, ami élteti, erősíti a családi egységet. Bizonyára van bőven olyan, ami most nem jutott eszembe, a listámról hiányzik. 

Ami a fontos, hogy egy jó családi közösséget nem adnak ingyen, meg kell dolgozni érte újra és újra. De ez az a dolog, amiért érdemes is tenni naponta százszor, ezerszer!

Ti miket használtok szívesen? Mire figyeltek nagyon oda annak érdekében, hogy boldog, kiegyensúlyozott családi hátteret tudjatok magatok mögött?

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#család #boldogság #szeresd #szeressétekegymást #családi #family #összetartozás #összetartozunk #mi #dolgozzatokrajta

Fotózásban otthon van-One Moment Forever 

omf_2.jpg
"Háromgyermekes anyukaként és fotósként tudom milyen fontos momentuma az életünknek a várandósság, gyermekeink születése és az ő cseperedésük. Minden egyes gyermekünkkel töltött perc ajándék, minden mozzanatuk és mozdulatuk imádnivaló!"
Írja One Moment Forever oldal tulajdonosa, Krisztina, az weboldalára. A fotóin érződik is ez a szemlélet. Nem lehet nem mosolyogni a készülő képei láttán, hiszen annyi boldogságot, meghitt pillanatot örökítenek meg. Mai interjúm alanya ő lesz. 

Tovább

Anyaság a csillámpónin túl

Kovács Kornélia: Anyaság ​a csillámpónin túl

covers_576428.jpg

Az anyaság nem könnyű dolog. Nincs mérhető foka. Nem kapsz visszajelzést, hogy jól csinálod vagy meglehetősen rosszul. Nincs vizsgához, tanfolyamhoz, papírhoz közve. Anya bárki lehet. Na de jó anya is?

Bizony az ember sokat tűnődik azon, ő megfelelő szülő-e. mindent megtesz a gyerekéért? Jól neveli? Harmónikus az együttélés? Lehetne ezt jobban? Elég a gyermekének? Milyen lesz a csemetéje jövője?

Tovább

Üzenet a világból 3

img-8035.JPG

Üzenet a nagyvilágból sorozatom harmadik részénél tartok. Már elég sok országból küldtek nektek nők, anyukák arról, hogy ők hogyan érzik magukat a jelenlegi vírushelyzet miatt. Ma Olaszország a soros és ha Olaszország, akkor Kinga Semperger Sommariva, az Egy kis Italia blog szerzője.

„Buona Giornata” Olaszországból

Legyen szép napod, mondják az olaszok, még a mostani időszakban is. Hiszen pozitív és életigenlő gondolatok nélkül, nagyon nehéz lenne, nehéz volt átvészelni az elmúlt több hetet, két hónapot.

Tovább

Nyílt végű játék miért jó?

Ha nem tudod, mi alapján válassz gyermekednek játékot...

joguines_grapat_img_1527.JPG

Millió játék megtalálható az online és offline boltokban, ember legyen, illetve szülő a talpán, aki mindig a megfelelőt választja. Bizony nem egyszerű eltalálni a csemete ízlését, ugyanakkor megfelelő árkategóriában és minőségben találni játszóeszközt, főként, ha ilyen nagy a választék. Ismered a nyílt végű játékokat? Cikkemből megismerheted mi az és miért jó különösen.

Tovább

Amikor a riporternő nyomoz

Hidasi Judit: Keresés (Aranykör 2.)

96423391_263163648393302_6457789719617994752_n.jpg

Hidasi Judit Aranykör sorozatának második részét tartom a kezemben. Nagyon vártam már, hogy elolvashassam, ugyanakkor féltem is tőle, hogy nem fogja tudni megugrani az első rész nagyszerűségét. Jelentem, a félelmem teljesen megalapozatlan volt. A második kötet is hatalmas izgalmakkal, érzelmekkel, kérdésekkel lett telepakolva, a lehető legjobb szórakozást ígérve, ám mégis kicsit más, mint az első része.

Tovább

Hogyan legyél sikeres női vállalkozó!

Tomán Szabina mesél munkájáról és nőiességről, melyek megférnek egymás mellett

toman_diet80274.jpg

Anyaság, munka, háztartás, nőiesség. Egy nőnek minderre oda kell figyelnie, ami nem könnyű, főként, ha érvényesülni is szeretne karrierjében. 

Tomán Szabina 15 évig volt sikeres divatmodell, reklámkampányok arca, most kemény üzletasszony. Ő mesél ma arról, hogyan lehet érvényesülni a férfiak uralta vállalkozói világban úgy, hogy nőiesek is maradjunk mellette. A sikeres üzletasszony, a Toman Diet Lifestyle tulajdonosa, édesanya és most már a Cápák között című sikeres műsor egyik cápája is. Köszönöm neki, hogy válaszolt a kérdéseimre.

Tovább

A marketinges is ember-Social Jungle

Munkájában nagy hangsúlyt fektet az érzelmekre, személyes jelenlétre.

fb-borito.png

Social Junge oldal kezelője, Nóri a mai interjú alanyom. Mesél a munkájáról és arról, szerinte mi a helyes irány, a trend a mostani marketing terén. Ő a vállalkozásában is nagy hangsúlyt fektet az érzelmek kimutatására, a személyes jelenlétre.

Tovább

Üzenet a világból 2

 
Már a számát sem tudom a karanténban eltöltött hetek számának, sem azt, milyen nap van épp ma. De kitartunk, mert kell!
Nem is oly rég hoztam nektek egy bejegyzést, ahol külföldön élő magyarok írnak nektek a helyzetről, ők hogyan élik meg máshol a vírus alakulását, terjedését. Ma folytatódik a bejegyzés.

Tovább

Mezítlábas Könyvfesztivál

Kovács Attila, alias Holden Rose interjú

94816440_2619516464932939_485793077856829440_o.jpg

A kedvenc könyves rendezvényem a Könyvfesztivál sajnos elmaradt és most már biztos, hogy a Könyvhét sem lesz megtartva. De az élet nem áll meg. Az írók továbbra is írják nagyszerű könyveiket, a kiadók hozzák az új megjelenéseket és egy kicsit online térre váltottak ők is.

Kedvenc gyerekkönyvírónk Kovács Attila, alias Holden Rose válaszolt a feltett kérdéseimre és mesélt a friss könyvéről, megjelenésről és az első otthoni, mezítlábas Könyvfesztiválról.

Tovább

Hogy vagy?

woman-1030895_640.jpg

Hogy bírjátok? Hogy vagytok? 

Kapom meg naponta mástól a kérdést. Zavarba ejtő. Nem is tudom, hogy illene válaszolnom rá. Panaszkodjak a nehézségekre, virítsam az életünk pozitív részét vagy merjek belemenni lelkizésbe? Nem is tudom pontosan én magam sem, hogy vagyok.

Világjárvány van és ki tudja mióta itthon ülünk. Megszünt az énidő nagyrészt, a magántér fogalma. Egy asztalnál tanul az iskolás, az ovis fejlesztőzik, a bölcsis meg gyurmázik, mindeközben próbálom a munkám végezni, az ebéd is rotyog a gázon, ha nem égetem oda és még a mosás is megy. Remélem nem felejtem el megint kiteregetni, mint a múltkor. De van munkám, van mit ennünk, nem vagyunk betegek! Reggel nem kell rohannunk, akkor kelünk, amikor akarunk. Együtt a család, sokat társasozunk, kertet csináltunk...Sok pozitívuma van a dolognak. Boldognak kéne lennem. 

Tovább

Ha bajban vagy az ajándékot illetően

Öt ajándék, ami garantáltan betalál!

present-1209742_640.jpg

Nem könnyű ajándékot adni valakinek. Jó ajándékot, aminek örül a tulajdonosa, még nehezebb. Ha gondban vagy, mit adj édesanyádnak , akkor érdemes végignézni a válogatásom, amit az R. M. Ékszer kínálatából hoztam. Igazánból sok olyan dolog is van a bejegyzéseben, ami nem csak anyák napján állja meg a helyét ajándékként, meglepetésként, hanem születésnapra vagy csak úgy is. Szóval ha épp ajándék után nézelődsz, akkor érdemes végigpörgetned az oldalt. Akár saját magadnak is találhatsz valami izgalmasat a széles választékból.

Tovább

A saját stílus a fontos!

Ladányi Beáta: Elegancia ​a gyöngyökön túl

covers_594353.jpg

Mindenkinek van legalább egy olyan ismerőse, aki ha belép egy helységbe, minden szem rá szegeződik. Kellő magabiztossága, stílusa, egyfajta lehengerlő vonzereje, deleje van. Sikkes, csinos minden ruhában. Tudja, mikor, mit kell viselnie. Mindig eléri, hogy kitűnjön a tömegből vagy diszkréten beilleszkedjen. Tudja viselni azokat a ruhádarabokat is, amik másokon röhejesen mutatnak. Neked van ilyen ismerősöd? 

Tovább

Te csak fuss!

running-573762_640_1.jpg

Mindenki fut. Jóízűt, jó kedvűt, kilométereket. Futni mindenki tud. Miért ne? Én is futni fogok...

Sosem voltam a futás bajnoka, bár még fiatal koromban valamennyire tudtam is, felnőtt koromra egyenértékű lett a megfulladással. Na de korona és #maradjotthon van, így elhatároztam, én is futok. Kell a mozgás, kell a sport. Legyen a futás a megszokott zumba és torna mellé. Nem kell hozzá semmi szinte. Kíváncsiak vagytok hogy sikerült a fogadalmam teljesíteni? Hát nem egy sétagalopp.

Egy kezdő futó vallomása következik.

Tovább

Otthon is divatosan

Egyre melegebb az idő és bizony ilyenkor az ember lánya átnézi, mi hiányzik a szebb időjáráshoz való öltözködéshez a ruhatárából. Idén úgy néz ki, nagyon divatolni nem kell, hiszem #maradjotthon van. Na de azért nem szeretne senki sem otthonkában rohangálni és néha jól esik az ember lelkének valami csinosabba is bújni. Igaz csak akkor, ha kényelmes is mindenközben, hiszen otthon az a fő.

Tovább

Egy bölcsissel karantén idején otthon?

BabyGarden Daycare bölcsi segítő tippjei

games-2801332_640.jpg

Otthoni tippek karantén idejére bölcsiseknek a BabyGarden Daycare bölcsiből egyenesen.

A bölcsis korosztályt otthon lefoglalni általában a legnagyobb kihívás: sokan közülük még járni és beszélni is csak mostanában kezdtek el. Most, a járvány miatt nem megoldott a bölcsibe járás sajnos, de valamivel le kell kötni az apróságok figyelmét.
Mi a BabyGarden Daycare-ben jelenleg is ügyeletet, gyermekfelügyeletet tartunk - a helyzetre való tekintettel “külsős” ovis és bölcsis gyerekeknek is. 
Azonban sok anyuka inkább (érthető módon) most otthon tartja a csemetét. Nekik szeretnék egy kicsit most segíteni pár tippel.

Tovább

Üzenet a világból...

sparkler-677774_640.jpg
A vírus és az ezzel járó helyzet különleges dolgokra sarkall mindenkit. Sokakat nagyon rosszul érintett, mások előnyt kovácsoltak belőle. Bevallom nekem nem könnyítette meg az életem. Sok lemondással jár és nehezített terep. Na de nem is panaszkodás szeretne lenni a postom.
Sokan sokféleképpen látják, értékelik, élik meg a dolgot. Kíváncsi lettem, mások, más országokban hogyan éreznek, mit gondolnak, hogyan vélekednek a dologról. Így körbekérdeztem és izgalmas válaszokat kaptam, amit szeretnék veletek is megosztani. 
Üzenet a palackból...

Tovább

Pillangólány

Költészet, szenvedély és szerelem

93521118_2980190278707633_2673504407458414592_o.jpg

Még egészen friss az élmény, a könyv kiváltotta érzések bennem. Szeretek egy darabig rágódni rajta, de most gyorsan kiadnám inkább magamból. Kölcsön kaptam a kötetet egy kedves ismerősömtől, aki nagyon kíváncsi volt rá, mit fogok hozzá szólni, így gyorsan időt kerítettem rá, ugyanakkor a szokottal ellentétben, most a véleményem is gyorsan kiírom magamból. Vigyázat erotikus, szerelmi történet...

Tovább