Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

Slow Flow Walks

2020. július 02. - Mayerné Répási Adrienn

dsc_0064.jpg

 

"Egy látásmód, életmód, mely megmutatja, hogyan lehetsz egészségesebb, boldogabb. Hogyan lehetsz összhangban magaddal, másokkal és a természettel. "

Slow Flow Walks. Hogy mit is jelent pontosan és ki áll mögötte? Máthé Szabina a mai interjúm alanya.

Tovább

Mindenhez (is) passzoló nadrág a Bonprixtől

106903746_1645732105587187_2530957553528042936_n.jpg

Azért valljuk be, nagyon nehéz most öltözködni. Nyár van, de mégsem. Egyik percben 30 fok van, a következőben dörög, az ég az eső ígéretét küldi. Mit vegyek fel? Ez többször merül fel bennem reggelente. Bennetek is? Bizonyára. Nehéz egész napra megfelelő ruhadarabot választani, ami kényelmes, praktikus, csinos, ugyanakkor lehet benne rohangálni, a tennivalókat intézni és ithonra is jó választás. Itt jön képbe megint az én vesszőparipám. Egy ruha legyen jól kihasználható, többféle stílusban, módon hordható.

Tovább

6+1 érv, miért érdemes blogot vezetni

home-office-336377_640.jpg

Egy blogot indítani és folyamatosan fenntartani az olvasók figyelmét, építgetni azt, nagy feladat. Pedig egyszerűnek tűnik. Leül az ember pötyög valamiről, akár semmiről is pár sort, hozzábiggyeszt két képet és kész a blogbejegyzés.

Hát igen, van, akinek ilyen könnyen megy. Viszont másnak tervezni kell, ötleteket szerezni, képeket válogatni, leülni írni, újra és újra törölni, javítani az irományt. Ehhez idő kell és kitartás. Akad szép számmal hátráltató tényező. Sokszor a visszajelzések is adnak okod az elrettenésre. Na de azt vallom, mégis érdemes blogot vezetni. Hogy miért? Cikkemben felsorolok nektek 6 okot is rá.

Tovább

Szülői félelmeink...

Te jó szülő vagy?

adult-1807500_640_1.jpg

Elég vagyok neki? Mindent megtanítok, ami fontos? Vajon jól csinálom? Megkap-e mindent, ami szükséges? Nem vagyok túl szigorú? Nem fog a fejemre nőni, ha túl engedékeny vagyok? Nem erőltetek rá valamit esetleg, amit nem szeretne? Nem hagyok rá vajon mindent? A barátja vagyok-e ahhoz eléggé, hogy bizalmasa is legyek, félelem nélkül? Van szülői tekintélyem? Elég következetes vagyok? Felnéz vajon rám? Nem rontottam el valamit? Boldog ember lesz belőle és életrevaló?

Ehhez hasonló kérdések milliói futnak a szülők gondolataiban nap, mint nap. És persze ezen nem segít a magazinok harsogta "megmondom mikor vagy jó szülő", az "én jobban tudom, mint te" szemlélet vagy a szomszéd néni, a játszótéri anyuka intelmei, akik jogot formálnak ismeretlenül is arra, hogy megmondják neked a tutit, hogyan legyél jó szülő. 

Nyugi! Teljesen természetes dolog, hogy kétségeid vannak! A szülőséghez sajnos nem jár kezelési útmutató, sem jogosítvány (pedig néha nem ártana)  és nem tudod megnézni a hatását rögtön, hogy sikerült, hanem csak akkor, mikor felnőttek a csemeték. A gyermeked ölelő karja, mosolya viszont kiváló előrejelzés, hogy valamit jól csinálsz bizony. És már az is jót jelent, hogy felteszed magadban a kérdés, elég jó szülő vagy-e!?

sunflowers-3640935_640.jpg

Mivel három gyermekem van, sokszor szegeznek nekem különböző kérdéseket. Ezt vagy azt, én hogyan csinálom? Nincs receptem. A három manóm is teljesen más eset, más a stílusa, máshogy kell velük bánni, mások az erősségeik, gyengéik, még más dolgoktól is félnek. Kísérleteztem és kísérleteztem. Alakulok és alakítanak rajtam ők is. Itt bizony nincs instant megoldás, amit minden gyerekre rá lehet húzni, csak a saját tapasztalat, tapasztalás. Nincs jó válaszom a kérdésekre. Kipróbálhatod, letesztelheted, nekünk mi jött be, de az nem biztos korántsem, hogy nektek is jó lesz. Még a harmadik gyerek is tudott jócskán meglepetéseket okozni...

15042015_1242188832507795_7871002031592884259_o_1.jpg

Sokszor meglepődök, mikor a gyermektelen ajánl másnak tippet, taktikákat, sőt, megmondja a tutit, hogyan nevelje a gyermekét. Vagy mikor az egy gyerekes magyarázza a sokgyerekesnek a tutit. Az angyali kislány anyukája a kisfiús anyukának. Jókat mosolygok az újságok hasábjain olvasott tuti recepteken, amiket sokszor olyanok írnak, akinek még gyermeke sincs látszólag. Miért? Az egyik többet tudhat, mint a másik? Dehogy! A saját helyzetét ismeri, a saját gyermekét. Arról tud mesélni, ötletet adni, tanácsolni. Míg nem jár a másik cipőjében,  tényleg csak tanácsot oszthat, megoldást nem. Ötletet adhat, de az nem szentírás. 

Én oszthatom az észt, mert három gyerekkel sok dolgot megtapasztaltam? Dehogy! Nem is fogom. Szólhatna a blog arról is, lehet sikeresebb lenne. De nem teszem. Nem érzem feljogosítva magam arra, hogy tanácsokat osztogassak. Megmutatom, én hogy csinálom, mi vált be, aztán azt valaki vagy kipróbálja vagy pont az ellenkezőjét cselekszi. Valahogy fázok ettől a megmondom a tuti receptet dologtól. 

Egyébként számtalan orvos, író, pszichológus foglalkozik azzal, hogy a tanult szülői mintát visszük tovább vagy pont homlokegyenest, az ellenkezőjét tesszük. Érdemes kialakítani a saját téziseinket, a saját elveinket. Azokat használni, amik működnek, beválnak. Lehet próbálgatni mások által jól bevált recepteket, kérdezni. De kezeljük azt is fenntartással. Érdemes személyre, a saját helyzetünkre, gyermekeinkre szabni. Ami nem megy, azt pedig elengedni. 


pregnancy-1742143_640.jpg

A jó szülőségnek talán annyi a nyitja, hogy úgy bánj a gyermekeddel, ahogy te magad is szeretnéd, hogy bánjanak veled. Kérdezd a gyermeked minden esetben. És ha eszedbe jut egyáltalán a kérdés, hogy jó szülő vagy-e!? Ha kétségeid vannak ezzel kapcsolatban, ha tudsz fejlődni, indomulni a helyzetekhez...Akkor a válaszom: Igen!  A tapasztalat szerint aki magabiztosan állítja, hogy ő mindenig, mindent jól csinál és tökéletes szülő, na az nagyon nem az! Akinek pedig egy minimális kétsége is van, az jó szülő vagy jó úton halad a jó szülőség felé!

A szülőséget csak hittel és szívvel lehet csinálni és rengeteg próbálkozással. 

Bizony nekem vannak kétségeim olykor. Na jó, gyakran. Neked is vannak?

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

 

Suzanne Collins: Énekesmadarak ​és kígyók balladája

A hó mindig felül landol! Avagy mit meg nem teszünk a túlélésért!

106453938_365865411056870_6088057528803354674_n.jpg

A könyv pillanatnyi reklámját meglátva, tudtam, nekem ez a kell a polcomra. Az Éhezők Viadalát a korábbi nagy hype miatt nem akartam sokáig elolvasni. Egyszerűen úgy gondoltam, túl van reklámozva, a vízcsapból is az folyik és inkább elrettentett. Aztán szép lassan csak kedvet kaptam, elolvastam és meggyőzött. Sőt, az egyik kedvenc sorozatom lett, apróbb hibái ellenére. Most egy percet sem akartam elvesztegetni az időből, rohantam a könyvesboltba megjutalmazni magam, amint megérkezett a könyv.

Tovább

Fehérítő fogkrém

nu-skin-ap-24-fluoridos-feherito-fogkrem9-300-300.png

Mit kell tudnia egy jó fogkrémnek?

Legyen az íze elviselhető, esetlegesen ha kellemes, az sem baj. Az ára megfizethető kategóriába essen lehetőleg. Alaposan tisztítson, az összes baktériumot pucolja le, ellőzze meg a szuvasodást, a fogkőképződést, azaz óvja is a fogaink. Ha még ennél is többet tud, például fehéríti a fogat vagy védi az ínyt, az egy plusz jó pont. De az a legtutibb, ha mindezeket tudja egy fogkrém egyben, ami sajnos ritka.

Tovább

Egészségesen táplálkozni nem nehéz! Vagy mégis?

Táplálkozási tanácsadó szemén keresztül a mai étkezési szokásokról

104080281_638713633520521_664890226712935985_n.jpg

"Munkám fő mozgatórugója az, hogy minél több család életét könnyebbé tegyem olyan táplálkozástudományi instrukciókkal, amelyeket nem nehéz betartani."

Tordainé Mokánszki Lillával beszélgetek ma a minőségi táplálkozásról és munkájáról, ami táplálkozási tanácsadó. Nutrilla.hu oldalon tudjátok megnézni, pontosabban mivel is foglalkozik. 

Tovább

Mese gyerekeknek az autizmusról

Z. Kiss Adrienn: Különleges ​testvérek

covers_597157.jpg

Fontosnak tartom már egészen kiskorban az érzékenyítést és az elfogadásra tanítást. Ez a kötet tökéletes példa arra, hogyan érzékenyítsük a legkisebbeket a másság, az eltérő felé, legyen szó betegségről, nem szokványos kinézetről vagy bármiről, Kell beszélni ezekről már egész kiskorban és talán nem lehet elég korán kezdeni.

Tovább

Anyukám Varrta!

Magyar termékek, babaholmik piaca

84438543_168503131371417_8180960702198972416_n.jpg

Program ajánló már rég volt a blogomon, épp ezért szívesen adok helyet a következő kezdeményezésnek: Anyukám Varrta

Támogasd a hazai vállalkozókat, vegyél hazait!

Van már programod június 13-án?

"Hogy kerül a csizma az asztalra, és mi is az az Anyukám Varrta?"

Tovább

Virtuális Asszisztencia?!

 102581136_3212594505438133_9210767982878261248_o.jpg

Ha édesanya vagy és szeretnél kitörni a régi munkakörödből, ha valami másra vágysz, nehéz megoldani a gyerek/ek miatt a régi életedbe, munkakörödbe való visszaállás, akkor mutatok neked egy új lehetőséget. Legyél Virtuális Asszisztens!

Virtuális Asszisztensnek lenni számtalan előnnyel jár. Fejlődhetsz szakmailag, mindig új ingerek érnek, új feladatokat tartogathat számodra, jól lehet vele keresni és az otthonodban, saját időbeosztásod szerint végezheted. Virtuális Asszisztencia a te utad, ha mindezeket vonzónak találod.

Tovább

Tarolt a PregHello, a magyar kismamáknak készült app

Minden kismamának fontos téma egy helyen, az appon

fetusmobile.jpg

PregHello 

Néhány hete vált elérhetővé az alkalmazásboltokban a PregHello névre hallgató magyar terhességi
applikáció, amely igazi mobil várandós kalauzként funkcionál, hiszen egy helyen, rendszerezve
található meg benne minden babavárással kapcsolatos információ, amire egy kismamának szüksége
lehet.

Tovább

5+1ötlet különleges szállásra Portugáliában

belem-tower-2809818_640.jpg

5+1ötlet különleges szállásokra Portugáliában

Ha egy emlékezetes nyaralásra és valami igazán különlegesre vágysz a nyarat illetően, akkor a cikket olvasva jó helyen jársz. Portugália gyönyörű, óvárosai igazán színes, igéző és múltidéző bájt árasztanak, érdemes úti célul választani. A hangulat magával ragadó, az ételek finomak és bőségesek, a helyiek vendégszeretők. Tengerpart, hegyek, fürdés és kirándulás is egy helyen megtalálható. Már csak a szállásról kell gondoskodnod.

Tovább

Ne félj szülőként segítséget kérni- MommyHelp

MommyHelp, a hely, ahol énidőre lelsz!

anyakorforgas.png

Hogy mi is a MommyHelp pontosan?

 

Szülőként az egyik legnagyobb nehézséget az okozza, hogy kire bízzuk csemeténket/csemetéinket, ha valami halaszthatatlan, fontos elintéznivalónk van, dolgoznunk kell akár otthonról vagy munkahelyünkön. A legszerencsésebbek meg tudják oldani párjukkal vagy nagyszülők, keresztszülők bevonásával, profi időmenedzsmenttel, időzsonglőrködéssel. Persze a bölcsöde, óvoda, iskola is sok nehézséget levesz a hátunkról, de odáig is el kell jutni, értük kell menni és bizony még rengeteg idő van még akkor is estig. Van, aki bébiszitter vagy barátok, távolibb rokonok segítségét kell, hogy igénybe vegye, amivel szintén nincs semmi gond. Na de mihez kezdjen az, akinek a legtöbb nem megoldott? Annak is jár néha pár szabad óra ügyintézésre, munkára vagy szabadidőként, énidőre. 

Tovább

Családi összetartozás, összetartás

family-1517192_640.jpg 

Családi összetartozás, összetartás

 

Egy családnál nincs erősebb kötelék. Na de az is meglazulhat olykor, ezért érdemes odafigyelni rá, óvni, védeni, táplálni a szeretetet, mely összetartja. Ami egyfajta ragasztóként működik. Persze nem mindig könnyű dolog és nem megy zökkenőmentesen legtöbbször a mindennapokban. Akadnak bakik, hibák, veszekedések, sírások, hisztik, sértődések. Nem működhet mindig minden 100%-an. Ez természetes. minden családban, kapcsolatban vannak összezördülések, haragszomok. De javítható. Még a teljes elhidegülés, az örök harag is feloldható. Működik, míg dolgozunk rajta, együtt, közösen.

Tovább

Fotózásban otthon van-One Moment Forever 

omf_2.jpg
"Háromgyermekes anyukaként és fotósként tudom milyen fontos momentuma az életünknek a várandósság, gyermekeink születése és az ő cseperedésük. Minden egyes gyermekünkkel töltött perc ajándék, minden mozzanatuk és mozdulatuk imádnivaló!"
Írja One Moment Forever oldal tulajdonosa, Krisztina, az weboldalára. A fotóin érződik is ez a szemlélet. Nem lehet nem mosolyogni a készülő képei láttán, hiszen annyi boldogságot, meghitt pillanatot örökítenek meg. Mai interjúm alanya ő lesz. 

Tovább

Anyaság a csillámpónin túl

Kovács Kornélia: Anyaság ​a csillámpónin túl

covers_576428.jpg

Az anyaság nem könnyű dolog. Nincs mérhető foka. Nem kapsz visszajelzést, hogy jól csinálod vagy meglehetősen rosszul. Nincs vizsgához, tanfolyamhoz, papírhoz közve. Anya bárki lehet. Na de jó anya is?

Bizony az ember sokat tűnődik azon, ő megfelelő szülő-e. mindent megtesz a gyerekéért? Jól neveli? Harmónikus az együttélés? Lehetne ezt jobban? Elég a gyermekének? Milyen lesz a csemetéje jövője?

Tovább

Porcicák vagy inkább pormanók?

Ferenczi Szilvia: A ​pormanó felbukkan (Pormanó 1.)

covers_374791.jpg

Szeretem az érdekes témákat feldolgozó mesekönyveket. A Pormanónak már a címében is ott az ígéret erre. Aranyos ötlet megmagyarázni és egy mesét belelátni a porcicák meglétébe. Hát még életre kelteni...Bizony sokszor én is élőlényként tekintek rájuk, amik makacsul újra és újra visszatérnek, hiába paterolom ki őket, de eszembe sem jutott volna mesekönyvet írni róla. Imádom az ötletet. Egy egyszerű hétköznapi dologból így lesz ötletadó múzsa és egy nagyon jó mese, melyet élvezhetnek a kicsik és a nekik olvasó felnőttek is. Bevallom, én külön is elolvastam felnőttként és több mint élveztem. 

Tovább

KlasszPlacc, ahol magyar termékek várnak rád

Egy bolt, melynek szelleme van, minden polcon varázslat vár rád, ha betérsz.

20200425_175145_0000_1.png
KlasszPlacc mely egy olyan showroom Budapest belvárosában, mely a 0-5 evés korosztály számára ruházatot, kiegészítőket, takarókat, lámpákat, natúr kozmetikumokat és illóolajokat árul, továbbá hordozó eszközöket, hordozós ruházatot és mosható pelenkákat.
Az ide betérő édesanyák is találnak maguknak való termékeket, pl táskát, környezetbarát dolgokat.

A KlasszPlacc abban kiemelkedő, hogy kifejezetten magyar vállalkozó anyukák termékeit gyűjtötte egybe, akik többnyire saját készítésű termékekkel vannak jelen.
Hogy mi jellemzi a boltot leginkább? 
Szuper csapat, igényes termékekkel, szívvel lélekkel.
Ezen kívül van egy galéria rész, ahol workshopok, gyerek foglalkozások kerülnék megrendezésre és van egy online felület is.  
 

Tovább